0 oy
811 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (262 puan)
Selamlar, 2022 temmuz ayın da tahmini doğumum Agustos ayında da evlilik yildonumum. İş yerinden hem evlilik sebebi ile çıkıp tazminatımı hemde doğum parasını alabilir miyim bilgisi olan var mı?

5 Cevap

0 oy
(23 puan)
Ağustos ayında doğum izninde oluyorsun raporlu iken işveren senin çıkışını yapamaz yasak bu. O yüzden tazminatın süresi geçecek alamayacaksin malesef
-Reklam-
0 oy
(143 puan)
Bildigim kadariyla nikahtan sinra 1 sene icinde istedigin zaman cikis yapip tazminat aliyosn ama dogum parasi almak icin izine cikmis olman gerekiyo sen ssg ya sor bunu en iyi cevabi alirisin
0 oy
(88 puan)
Evlilik tazminatını alamazsın. Çünkü zaten evlisiniz. Çalıştığınız dönemde bekar olup işten ayrılırken evli olmanız gerekiyor. Bir de zaten doğumdan dolayı raporlu olacaksınız raporlu iken işten cikisiniz olamaz Öger işten cikisiniz yapılırsa zaten doğum parası alamazsınız.herkes arasında doğum parası diye bilinen zaten rapor parasıdır . Raporlu olduğunuz için onun parasını alırsınız.
(409 puan)
Evli olsa da alabiliyor. Şahsen ben aldım. Tam Bir yıl dolmadan.  Ama tam anlamıyla bilen bir avukata ya da sgk sor canım.
(930 puan)
Evet evlendikten sonra 1 yıl içerisinde işten ayrılırsa alabilir. 1 yili geçerse alamaz hakki yanar. Doğum iznine ciktiginda ise raporlu gözüktüğü icin is veren isten cikisini yapamaz. Bu sebepten ikisinden birinden vazgecmek durumunda. Ikisini aynı anda alamıyor çünkü
(88 puan)
SGK çalışanı olarak soyledim hamileliğini düşünerek 1 yıldan fazla olduğunu düşündüm tabi olmayabilirdi de ama  zaten evlilik yıldönümü raporla çakıştığı için her halükarda  alamaz.
(409 puan)
Bence doğum paran mı yoksa tazminatın mı yüksek ona göre karar ver ve aksiyon al. Şahsen ben tazminatım yüksek olduğu için pandemiden dolayı hala evde olduğum için şirketle anlaşıp tazminatımı ve işsizlik maaşımı alıp çıkıcam. Doğum parasını almıcam.
0 oy
(559 puan)
Evlilik tazminatı alabilmen için evlilikten itibaren 1 yıl içinde işten çıkış yapman gerekiyor. Hem evlilik tazminatı hemde doğum parası aynı anda alamazsınız. Doğum parası alabilmek için 32. Haftaya kadar çalışman ve o haftadan itibaren doğum raporu alıp işverenine vermen lazım. Sen doğumdan itibaren 4 ay analık iznine çıkıyorsun raporlu görünüyorsun.. Raporlu işçiyi işten kimse çıkaramaz suç cezası var.  
0 oy
(101 puan)
Canım tazminat alman için iş çıkışı vermeden mutlaka resmi nikahın olmasi gerekiyor belgelerini de iş yerine verdikten sonra bir ay falan para hesabına aktarılıyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 675 göst.
0 oy
1 cevap 174 göst.
0 oy
1 cevap 267 göst.
0 oy
1 cevap 336 göst.
14 Kasım 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kader_cnkya (262 puan) sordu

650,732 soru

3,426,153 cevap

4,258,544 yorum

183,899 üye

...