+1 oy
573 göst.
Doğum kategorisinde (77 puan)
düzenledi
Kasılma nasıl oluyor acaba? İkinci gebeliğim, ilk gebeliğimde kasılmalarım başlamadan sezeryana alınmak zorunda kaldım o yüzden tecrübesizim. Şuan 34+3 haftalık hamileyim. Erken doğum riskim yok normalde ama dünden beri ağrım, sancım çok oluyor. Uzanmadığım sürece rahat edemiyorum. Oturduğum zaman özellikle de ayakta durduğum zaman (çok az bile dursam) karnım sertleşiyor, belim ağrıyor ve ayaklarım uyuşuyor. Aşağı doğru baskı gibi bir şey hissediyorum. Uzandığım zaman da ağrılarım oluyor elbet ama en azından karnımdaki sertleşme hafifliyor. Bu yüzden de braxton-hicks kasılmaları olabilir diye düşünüyorum. 1 aydan fazladır da çatı ağrım devam ediyor. Uzandığım zaman daha da şiddetleniyor. Yani uzansam da, kalksam da her şekilde ağrılarım oluyor. Böyle bir durum yaşayan var mı? Kasılma dediğimiz şey böyle bir şey mi? 
Gebelik haftası 34+3

1 cevap

+1 oy
(535 puan)
39. Haftadayım aynı şeyleri yaşıyorum 35. Haftadan itibaren ben de tecrübesizim bebek aşağıya iniyor diye olduğunu söyledi doktorum vücut kendini doğuma hazırlıyor dediğiniz gibi braxton hicks karında kasıklarda kasılmalarda süre tutuyorum nizami aralıklarla olduğunda doğum sancısı olacağı söylendi. Siz yine de kontrole gidin ya da doktorunuza danışın herkes farklı hissedebilir. Ben de gerçek sancıları anlamamaktan korkuyorum. Sağlıkla gelsinler.
(77 puan)
Âminn. İnşallah anlarız. Erken doğumdan korkuyorum ben. İlk bebeğimde şimdiye kadar çoktan hastane çantamı hazırlamıştım ama bu defa o bile hazır değil. Sancılardan, ağrılardan dolayı ne çantayı hazırlayabiliyorum ne de doğru düzgün temizlik yapabiliyorum. Dün değil ondan önceki gün temizlik yapayım dedim, bir odayı bitirinceye kadar sancılar şiddetlendi, zar zor tamamladım ve kendimi yatağa zor attım. O günden bu yana da artık neredeyse hiçbir şey yapamıyorum.
(535 puan)
Bol bol dinlenin o zaman yapmayın umarım zamanında kolaylıkla gelir çok geçmiş olsun.
(77 puan)
Âminn, inşallah. Size de çok çok geçmiş olsun.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 211 göst.
0 oy
1 cevap 427 göst.
0 oy
5 cevap 486 göst.

649,055 soru

3,419,794 cevap

4,251,047 yorum

183,458 üye

...