0 oy
305 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (68 puan)

Merhaba hanımlar size bir şey danışmak istiyorum ben en son 5 nisanda regl oldum 10 nisanda bitti ve bunun üzerine 1 buçuk ay gecikmem oldu ama bir türlü ne idrarda çıktı nede kanda.hastaneye gittiğimde kist var denildi ilaçları kullandıkça ağrılarım çoğaldı ve tekrar gittiğimde doktor 8 haftalik hamile olduğumu söyledi bana son adet tarihimi sordugunda 5 nisan olduğunu söyledim ama mayısta olmadım diye belirttim hastanemizde doktor yetersizliğinden dolayı dr kabaca 5 mayıs son regl tarihi olarak belirtti simdi ben 29 hafta olarak görünüyorum özellerde pahalı olduğu için sırf bunu sormak içinde gitmiyorum sizce son regl tarihi nasıl hesaplanır lütfen yardımcı olun veya bu ultrasonda belli olurmu.

Gebelik haftası 29

4 Cevap

0 oy
(7,364 puan)
Son adet tarihi tam bilinmediğinde bebeğin olcumlerine göre ultrason otomatik bir gebelik tarihi belirliyor. Adet görmeden gebe kalmissin belli ki canım ultrason da bebek kaç hafta ile uyumlu çıkıyorsa ona göre takip edeceksin artık yapacak bir sey yok :)
(68 puan)
Hımm anladım canım teşekkürler. sağlıkla gelsin sıkıntı yok ama korkuyorum erken doğum olur diye o yüzden sormak istedim
(7,364 puan)
Yok canım allahım izniyle olmaz inşallah benim ilk gebelik başta geç döllenme idi son adet tarihinden bir buçuk hafta geriydi sonra adet tarihini yakaladı sonra da bir buçuk hafta one geçti bende neye göre hesaplayacagimi şaşırmıştım :))
(68 puan)
Aynen vallaha canım ya doktorla konuşmaya fırsat kalmıyor insallah vakti vaktinde sağlıkla alalım bebislerimizi insallah.
(7,364 puan)
Amin inşallah canım
-Reklam-
0 oy
(1,161 puan)

en son adet oldugun tarihten sonra hesaplanir bide internettten hesapla ayrica bence bi defaligina ozele gitmeni tavsiye ederim ne olur ne olmaz

(68 puan)
Cevapladığın için teşekkür ederim canım. Erken doğum olur diye korkuyorum bilinmediği için ağrılarda baskılarda çoğaldı daha olmazsa gidicem insallah.
(714 puan)
Arada bende de oluyor ağrı doktora gittigimde sordum bebegin yeri daralmaya basliyor vucut kendini doguma hazirliyor hafif agrilar normal dedi eger sanci varsa da 5 dk da bir gelirse kork onun disinda endiselenmene gerek yok demisti bana. Ama her hamilelik bir degil tabiki canim benim kötü dusunme dr a gittiginde de mutlaka sor icinde şüphe kalmasn.
(1,161 puan)
canim gunun gecmeside tehlikeli buda bir risk
0 oy
(714 puan)

Canım benim normalde sat 18 nisan. Ama doktorum 30 nisan olarak kabul edelim demisti.senin de benim gibi gec dollenme olmustur  ya da adet olmadan hamile kalmissindir. Ultrasondan bebegin gelisimine gore bi tarih vermistir doktorun. Saglikla kucagina al insallah

(68 puan)
Teşekkür ederim canım insallah sizlerde sağlıkla alın meleklerinizj.insallah öyle olmuştur ya çünkü erken doğum olur diye korkuyorum  açıkçası dr konuşmaya fırsat olmuyor çünkü odaya 6 hasta birden giriyor canım o yüzden 2 dk içinde danışamıyorum.
(714 puan)
Benim gittigim hastanede de oyle ama ben merak ettiklerime cevap almadan çıkmıyorum valla sen de israr et canim cevaplamak zorundalar yani can taşıyoruz gecistirmeye aceleye gelmez.. Bende 29 haftalığım hayırlısıyla gününü doldurup dogarlar insallah
(68 puan)
Soruyorum canım ama tatmin edici sözler söylemiyor herşeye iyi onlar norml vb sozlerlen geçiştiriyor.ay insallah canım ya sağlıkla vakti vaktinde doğarlar insallah.
(714 puan)
Insallah canim benim
0 oy
(150 puan)

Doktorun 8 haftalık hamilesin dediğinde ultrason ölçümlerine göre söylemiştir.aslında önemli olanda ultrason ölçümleri ve doktor bebeğin gelişimine göre adet tarihini değiştirebiliyor bu normal birşey çünkü ne zaman hamile kaldığımızı yani döllenmenin ne zaman gerçekleştiğini bilemeyiz.ilk gebeliğimde 18 aralık son adet tarihimdi doktorum 5 ocak olarak değiştirdi ve 39.haftanın bitiminde sancılarım başlamıştı 

(68 puan)
Teşekkür ederim cevabın için canım.yani şimdi doktorun verdiği tarih ten devam etmem gerek o zaman.
(150 puan)
Aynen devam etmen mantıklı çünkü son adet tarihinle doktorun verdiği tarih arasında 1 ay var.yani yanılma payı olsa diicem bu 1 ay olması pek mümkün değil gibi.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 296 göst.
2 Haziran 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hilal yildiz (5 puan) sordu
0 oy
1 cevap 100 göst.

649,078 soru

3,419,856 cevap

4,251,104 yorum

183,462 üye

...