0 oy
316 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (133 puan)

5+2deyim. Bugün ilk kontrole geldik. Doktor çok küçük bir kese oluşmuş dedi bende gördüm ama bebek için haftaya gel 2 hafta sonra da kalp atışını duyarız dedi. Daha ilk randevu olduğu için ne soracağımı bilemedim ilişki yaşayabilir miyim sakınca var mı dedim hayır yok korunarak olsun ama dedi. 

Haftaya bebek gözükür mu ultrason kağıdı filan da vermedi 

Beta en son ayın 15inde 356 çıkmıştı 

Bir sonraki randevuda neler sorabilirim benim aklıma gelmiyor zaten daha ilk gebeliğim olduğu için bilemiyorum

Kesenin kaç mm olduğunu filan söylemedi bilmiyorum

4 Cevap

0 oy
(290 puan)
İlk aylarda olduğu için ne olursa olsun ilişkiye girmek sakıncalı 8 haftalıkken gidersen hem kalp atışlarını hem bebeğini görürsün canım aklında ki tüm soruları sormalısın 
-Reklam-
0 oy
(984 puan)
Yani doktorun ilişkide bir sakınca görmemiş fakat halk dilinde denir ya 3 ay boyunca kendine dikkat etmelisin diye kalp atımını duymak için bence arkadaşında dediği gibi 8 haftayı beklemelisin daha öncesinde tabii leke falan olmazsa 8 hafta gitmen daha mantıklı olur ilişki konusuna gelirsek de ben şu an 18 haftalık hamileyim hala da eşinle birliktelik yaşamadık korkuyoruz çünkü 2 düşük yaşadığımdan dolayı eşim de sağ olsun hiçbir şekilde tamamen bana destek yani benim düşüncem bebeği görene kadar kalp atımını duyana kadar herhangi bir ilişkide bulunma manız tabii size kalmış bir şey doktora gittiğinde de kalp atışını sor kalp atımının normal olup olmadığını sor kesede herhangi bir sıkıntı var mı kesenin etrafında kanama var mı onun dışında o gün tekrar sorabilirsin ilişkiyi kullanman gereken ilaçları sorarsın aten sonrasında sana uzun bir liste verip tahlil yaptıracak bu şekilde canım aklıma gelen bunlar 11 haftada ikili tarama testine gidiyorsun 20 küsür de ayrıntılı ultrasona giriyorsun ben şu an bu aşama dayım bir dahaki ay gideceğim umarım bütün çocuklar sağlıkla dünyaya gelir
0 oy
(116 puan)

6+2de gitmiştim ilk kontrole, dr keseyi gördü ve kalp atışını duyduk. 12. haftaya kadar cinsel ilişki yasak demişti bana, ağır kaldırma ağır iş yapma, vücudunu fazla germe diye uyarmıştı. 

Benimde ilk hamileliğim ve bende ne sormam gerektiğini bilmiyodum ama sağolshn dr herşeyi söyledi:) daha sonraki kontrollerde kaç mm olduğunu söyledi. Şuan 15+2deyim salı günü kontrolüm var umarım bende cinsiyetini öğrenebilirim.

0 oy
(2,007 puan)
Devlet mi özel mi 
(133 puan)
Özele gidiyorum
(2,007 puan)
Ultrasyon kagıdı vermedigi için şaşırdım , bu tür olaylar genelde devlette oluyor çünkü

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 145 göst.
0 oy
5 cevap 235 göst.

650,979 soru

3,427,110 cevap

4,259,621 yorum

183,986 üye

...