0 oy
521 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (43 puan)
Merhabalar,

Ben 33 haftalık hamileyim, bugün ilk kez ağzımdan nefes alıp verdiğim için aşırı derecede rahatsız olup uyuyamadım. Ağzım dudağım çok kuruyor. Burnumdan nefes almaya çabalayınca yeterince hava alamıyormuş gibi hissediyorum hemen ağzımı açıyorum yine. Yanıma su koymak falan da fayda etmedi. Benzer bir durumda olup çözüm bulabilen var mı?
Gebelik haftası 33

9 Cevap

0 oy
(336 puan)
Aynı dertten muzdaripim ve çözim bulamadım daha  şurda beklim  bari belki. çözüm bilen vardır 
(43 puan)
Gerçekten can sıkıcı bir şey, umarım birileri çaresini bulmuştur.
-Reklam-
0 oy
(66 puan)
Aynı bende 30 haftalık hamileyim sizin gibi oluyorum bir çözüm bulamadım 
(43 puan)
Çok rahatsız edici bir şey, ne uyuduğumu anlıyorum ne uyanıklığımı. Umarım bir çaresi vardır.
0 oy
(30 puan)
14 haftalığız biz de. Ve ben de yaklaşık 2 3 haftadır burnumdan nefes alamıyorum. Geceleri boğuluyor gibi uyanıyorum hep. Doktora gittim. Burun etlerin şişmiş. Hamilelikte olur. Yapabileceğimiz hiçbirşey yok. Çünkü ilaçların hepsi zararlı dedi. Doğuma kadar çekecekmişim 
(43 puan)
Benim de epeydir böyle ama haftalar ilerledikçe daha zorlaştı daha bir huzursuzluk vermeye başladı sanki. Allah yardımcımız olsun.
(30 puan)
Amin canım
0 oy
(667 puan)
Ben bu uygulamadaki hafta hafta ne gibi değişiklikler oluyor diye okuduğum zaman şöyle yazıyordu, bu haftalarda ciğerlere baskı olacağı için nefes almakta zorlanabilirsiniz, yastığınızı yükseltin, sol tarafa yatın ve bacak arasına yastık koyun diye önermiş, bende 30 haftalıkım aynı dertten muzdaribim, iki yastıkta yatınca ben bir nebze rahatladım, ama son aylarda zaten uykunun ve yatmanın zor olduğunu çok okumuştum, oturarak uyuyanları duydum nefes darlığı yüzünden, sıkacaz artık disimizi bebişlerimizi kucağımıza alana kadar inşallah, Rabb'im sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin
(43 puan)
Yastığı yükseltmeyi de denedim o da fayda etmedi. Artık elimizden geldiğince rahat etmeye çalışarak sabredeceğiz sanırım dediğiniz gibi. Sağlıkla gelsin minikler :)
0 oy
(15 puan)
34 haftakigiz yaklaşık 3,4 aydır ağızdan nefes alıyorum çok zor bir süreç .sprey ,nefes açıcı herşey kullandık ama yok devam
(43 puan)
Allah yardımcımız olsun, ben sağlıklı nefes alamayınca bebek etkileniyor mudur acaba diye de bir endişeleniyorum arada ama çok şükür hareketleri iyi. Sağlıkla gelsinler.
(15 puan)
Bebeklik bir sikinti olsa çoktan müdahale ederlerdi.cunku baya zor süreç .
(43 puan)
Evet, sabretmekten başka çare yok sanırım.
0 oy
(118 puan)

Bende hem alerjik, hem de etler şişmiş ve kemik eğriliği olduğu için en başından beri bu sıkıntıyı çekiyorum. Çok zor gerçekten yanında damacanayla uyuyorum resmen. En son iliadin diye bi sprey yazdı doktor en azından uykuya dalana kadar açık kalıo burnum :) 

(43 puan)
Bende de var biraz eğrilik ama ilginç bir şekilde gün içinde burnumdan nefes almayı başarabiliyorum, gece ne oluyorsa oluyor burun aktifliğini kaybediyor. Az da olsa rahatlayacağınız bir çözüm bulmuş olmanıza sevindim. Ben doktoruma sorduğumda yanınızda su olsun odayı da nemlendirin demişti ama yine de olmadı. Sağlık olsun :)
(118 puan)
Ben 3.doktorda buldum çareyi :) doğumdan sonra hemen en uygun vakitte ameliyat olacağım. Bi sonraki gebeliğimi rahat geçirmek istiyorum :)
(43 puan)
Ben de keşke gebe kalmadan önce halletseymişim burun işlerini diye düşünüyorum ama ne yapalım bu sefer böyle oldu artık, dediğiniz gibi bir sonrakine inşallah :)
0 oy
(39 puan)
Ben 37 haftadayım. Aylardır ağzımdan nefes alarak uyuyorum. Burnum sürekli tıkalı çünkü. Doktor hamilelik hormonlarının etkisiyle dedi. Benim haftalarıma geldiğinizde zaten pek uyuyamayacaksınız. Nefes darlığı gibi hissediliyor ama aslında normal nefes alıyorsunuz korkmayın bebek büyüdüğü için baskı çok artıyor. Dudaklarınıza sürekli nemlendirici sürün yatarken. Tuzlu su çekebilirsiniz yatmadan burnunuza bi nebze rahatlatıyor. Yatağınızın yanında su bulundurun. Alışmaya çalışın ☺️ Korkulacak bir durum değil ama rahatsız edici
(43 puan)
Evet yeterli oksijen alıp alamadığım konusunda da endişe duyuyorum zaman zaman, dediğiniz gibiyse en azından bebek için bir sorun teşkil etmez, biz bir şekilde alışacağız artık mecburen geçici süre zaten. :) teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Sağlıkla kavuşalım bebeklerimize
0 oy
(314 puan)
28 haftalığım 2 aydır yaşıyorum bunu yaşadığım yerde hava  kuru belki onun da etkisi var gece bazaen 20 kere su içiyorum boğazına kadar kuruyor sanki boğuluyorum
(43 puan)
Allah yardımcımız olsun gerçekten rahatsız edici bir durum. Bir yandan da sanki vücut doğumdan sonraya hazırlık yapıyor gibi gece rahat uyutmayarak :)
0 oy
(36 puan)
Bende de ayni durum var maalesef. Sol tarafima yatınca biraz daha rahat nefes aliyorum.Ama sizin gibi ağzımi çoğunlukla açıyorum. En cok dudak kuruluğu rahatsiz ediyordu bunun icin de dudak nemlendiricisi kullanmadan yatmiyorum.Cok işe yariyor onu sürmezsem hic uyuyamiyorum.Siz de kullanmadiysaniz bunu deneyin.
(0 puan)
Kuru soğan ve karanfili deneyebilirsiniz. Baş ucunuza koymanız yeterli. Soğanı ortadan ikiye bölüp üzerine bir kac karanfil dikmenizi tavsiye ederim. 1 haftadır yapıyorum ve çok faydasını gördüm rahatla uyuyabiliyorum artık  Gebelik 33+5
(43 puan)
Gün içinde sürüyorum ama gece yatmadan denememiştim, deneyeyim teşekkür ederim. Sağlıkla kavuşalım bebeklerimize inşallah.
(43 puan)
İlk kez duydum, sizde işe yaramasına sevindim. Denenebilir, teşekkürler.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 113 göst.
0 oy
1 cevap 126 göst.
30 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde pinarmrdn (15 puan) sordu
0 oy
2 cevap 102 göst.
0 oy
1 cevap 81 göst.
11 Ekim 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Mlikedogan (178 puan) sordu

650,912 soru

3,426,904 cevap

4,259,371 yorum

183,972 üye

...