0 oy
417 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (139 puan)
Şube müdürü ısrarla almazsın diyor ama idari izin demek fiilen görevini yerine getirmek demek

8 Cevap

+1 oy
(499 puan)
Yani derse girmeden ek ders ücreti almak ne kadar mantıklı hocam? 
-Reklam-
0 oy
(645 puan)
İzindeyim ve ekders almadim fiili olarak calismadigimz icin yatmıyor
0 oy
(39 puan)
Derse girmediğimiz için almıyoruz
0 oy
(77 puan)
Canım yerine öğretmen atanmazsa alırsın. Ancak uzun süre derse girmediğimiz için program değişiyor ve üzerimizde gözüken dersler başka öğretmene atanıyor. Her ders programı değişikliği  milli eğitimden maaş onayı alır. Bu yüzden ek ders alamazsın. Aynı sınıfa aynı derste iki öğretmen olamaz çünkü. 
(139 puan)
Branşın rehberlik
(77 puan)
Aynı durum geçerli canım. Okul isterse yerinize rehber öğretmen görevlendirme talebinde bulunabilir. Şu anda yerinizde birisi var mı ya da talep edildi mi bilmiyorum. Zaten ek dersler, nöbet görevleri, dyk ve egzersizler fiilen yapıldığı zaman ödemesi gerçekleşen derslerdir. Burada çelişkili olan idari izin kavramı. Evet normalde idari izinlerde ek dersin alınması gerekiyor, ancak yönetmelikte fiilen gerçekleşmiş olmasını istiyor.  Sıkıntı buradan çıkıyor.
(139 puan)
Ekders verilen iller var. Hatırlıyorsaniz korona in ilk çıktığı zaman tatil olmuştuk canlı ders filan daha başlamadan yine idari izinliydik ve yatmıştı. Hakkımızı yiyorlar. Bizimki keyfi bir şey değil ki sağlık nedeni ile
(77 puan)
Yanlış hatırlamıyorsam o dönem için ayrı bir yönetmelik çıkarmışlardı. O süreçte o yüzden yatmıştı. Biraz araştırdım. İdari izinliyken evet ek dersimizi almamız gerekiyor. Ancak tören, spor karşılaşmaları, özel görevlendirmeler gibi durumlar için ek dersini fiilen yapmış sayılır diyor yönetmelik. Bunun dışındaki durumlarda ek ders ödenmez diyor.  Covit durumundan dolayı alınan dari izinde fiilen görevini yerine getirmiş sayılacağına yönelik bir yazıyla karşılaşmadım. Veren illerin hangi maddeye istinaden verdiklerini bulup ona göre ilçe mem'e başvuru yapmanız lazım.  Herkesin keyfine göre yorumlayacağı şekilde açık bırakılmış durumda bu konu. Net bir madde yok.
(77 puan)
Şube müdürü arkadaşıma sordum.  Normal bir idari izin kapsamında değerlendirilmediğini, kapsamını daha farklı olduğunu mülki amir tarafından verilmediği için ödemenin yapılamıyacağını söyledi. Eğer ödeme alanlar varsa daha sonra tespiti halinde faiziyle geri ödemek zorunda olduklarını söyledi. Bu izni okul müdürü onaylıyor dedi. Valilik  ya da kaymakamlık değil dedi. O yüzden ek ders ödemesi olmaz dedi.
0 oy
(231 puan)
Hayir ek ders alamiyoruz maasimiz yatiyor sadece.
0 oy
(139 puan)
Arkadaşlar branşın rehberlik bu arada. Yani yerime kimse girmiyor
(8 puan)
Covid ilk ortaya çıktığı zamanlarda idari izindekiler ek ders aldı. Fakat şuan zorunlu bir idari izin durumu yok size seçenek sunuyorlar istersen ayrılıyorsun. O yüzden ek ders verilmiyor.
0 oy
(3,764 puan)
Olağan idari izinde ek ders kesilmiyor sanırım. Ama biz tercihen kullanıyoruz ve pandemiye, istisnai durumlara bağlı idari izin kullanıyoruz. Bu yüzden ek ders alamayiz. Kullandığımız iznin adından dolayı oluyor bu karışıklık.
0 oy
(929 puan)
Hocam sence izindeyken ek ders almak mantıklı mı Allah aşkına ? Bu kadar da uyanıklık fazla değil mi? 
(929 puan)
Nöbet parası filan da versinler o zaman?
(3,764 puan)
Aslında şunu demek istiyor sanirim idari izinlerde ek ders kesilmiyordu şimdi neden kesiliyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 343 göst.
0 oy
2 cevap 451 göst.
0 oy
9 cevap 497 göst.

650,422 soru

3,424,938 cevap

4,257,205 yorum

183,806 üye

...