0 oy
379 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (38 puan)
Merhaba arkadaşlar. Bugün kan testi sonuçlarından toxoplazma igm pozitif igg de pozitif. Bu durumda olan var mı yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Gebelik haftası 10

4 Cevap

+1 oy
(3,235 puan)
İkisi de pozitifse korkacak çok bir şey yok diye biliyorum ama IGM pozitif IGG negatifse sıkıntı. Önceden toksoplazma kapmamışsınız ama şuan aktif toksoplazma virüsü vücudunuzda var demektir. Son 3 ayda kapmışsınız demektir. Ama IGG pozitif, IGM negatifse en güzeli önceden kapmışsınız ve bu virüse bağışıklığınız var, hamileliğiniz süresince de kaparsanız hiçbir mahsuru yok demektir. İkisi de pozitifse de problem yok önceden bağışıklığınız var. Şuanda da aktif virüs var vücudunuzda demektir.

Size bir sorum olacak. Son 3 ayda da öncesinde de bunu nerden kaptınız acaba ? Az pişmiş et olabilir, kediniz olabilir, iyi yıkanmamış yeşillik olabilir ?
(38 puan)
Adivote testi yaptırdım onun sonucunu bekliyorum şuan vücudumda var mı ona bakilacakmis. Inşallah yoktur.

Bu arada kedim yok, et de az pişmiş yemem ama dışardan yemek çok yiyordum gebelik öncesi bulaş olduysa muhtemelen dışardan kapmışımdır diye düşünüyorum.
(3,235 puan)
Olabilir, dışarda yemeklerin yanında yenen salatalardan da olabilir. Geçmiş olsun, umarım temiz çıkar plasentaya geçmemiştir rahat bir nefes alırsınız.
-Reklam-
0 oy
Telaş yapmanı gerektiren bir durum yok kuzum çünkü haftan çok yeni doktorun muhtemelen bir antibiyotik başlayacak ve bir iki haftaya değer normale binecek 
(38 puan)
Yaa inşallah çok telaş yaptım inşallah bir sorun olmaz
Ben 35 haftalığım evde iki kedim var bu tahlili daha yaptırmadım bile ....telaş yapma doktorun antibiyotik başlar
(38 puan)
Hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah çok sağolun bilginiz için...
0 oy
(18 puan)

Toxoplasma IgM (-) ,IgG (+) ise hastada aktif bir enfeksiyon yoktur daha önceden bu enfeksiyonu geçirmiştir.

.Toxoplasma IgM (+) ,IgG (-)ise hastada aktif enfeksiyon vardır ve anne mutlaka tedavi edilmelidir ve IgM değerleri takibe alınmalıdır.

.Toxoplasma IgM (+),IgG (+) ise 2 hafta sonra test tekrar edilerek hasta takibe alınır.

İnternetde böyle çıkıyor.

(38 puan)
Teşekkür ederim bilgiler için umarım bir sorun olmaz.
0 oy
(258 puan)
Canım bende de toksoplazma varmış. Doktor beni perinatolojiye yönlendirdi 23 haftalık olduk şuanlık iyiyiz Allaha şükür. Doktor senden avidite testi diye bi test isticek eğer o test yüksek çıkarsa korkma benim yüzde 97 çıktı doktor bu sonuç çok iyi dedi. Avidite test sonucun önrmli benimde ikisi pozitifti bu kobuda çok araştırma yapıyordum inşallah güzel haberler alırsın

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 171 göst.
0 oy
1 cevap 64 göst.
0 oy
2 cevap 105 göst.
30 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde eymenim02 (808 puan) sordu
0 oy
7 cevap 359 göst.

651,323 soru

3,428,554 cevap

4,261,082 yorum

184,097 üye

...