0 oy
381 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (16 puan)
Kızlar ben 6 haftalık hamileyim sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama buna rağmen vücudüm ödem oluyor 2 lt su içiyorum m tuvalete çıkmıyorum  ve şiştiğimi hissediyorum sizin kilo aımlarınız nasıldı? Ve detoks suları yaptınız mı? Yapmak istiyorum ama korkuyorum. 

8 Cevap

0 oy
(890 puan)
Bunu Dr sorman lazım canım 
(16 puan)
Doktorum kongrede ulaşamıyorum.
(890 puan)
O gelene kadar sen şu ic sadece zatennhaftan da küçük geldiği zaman güzel bir liste verir
(16 puan)
İnşallah
-Reklam-
0 oy
(3,235 puan)
Hamilelikte birçok detoks suyunu tüketemezsiniz, sakın bilinçsiz bir şey yapmayın. Başlarda o şişlik oluyor bir iki haftaya kalmaz iner dert etmeyin siz 2.5 litre su için düzenli beslenin bu yeter.
(16 puan)
Yok yapmadım içmeden önce burada sormak istedim. Böyle vücudumu şiş görünce nasıl kilo aldım diye Bi panik oldum.
(3,235 puan)
Panik olmayın o haftada bende de gereksiz bir şişlik olmuştu hala ara sıra ödem oluyor haftada 1-2 gün tartıdan anlıyorum sonra geçiyor. Böyle kritik şeyleri burdan değil de doktorunuza sorun bilinçsiz bir şey yapmayın allah korusun. Öyle maydanoz suları vs içilemiyor çünkü.
(16 puan)
Doğru söylüyorsunuz. Teşekkür  ederim
(443 puan)
Cunki nerdeyse cogunda maydonoz var moydonozda hamilelikte tuketmek sakincali
(3,235 puan)
Hamilelikte maydanoz tüketmek sakıncalı değil, her gün tüketiyorum. Maydanoz suyu içmek sakıncalı.
0 oy
(12 puan)
Aynı durum bende de var. 6+6 haftalık hamileyim. Sabah uyaniyorum her tarafım şiş. Normalde 65 kiloydum 3 hafta önce. 67-68 görüyorum sabahları. Lavobaya çıkamadığım için. 
(16 puan)
Aynen. Tartıda 2 3 kğ oynuyorum çok şaşırdım. Yani almış olamam diye düşündüm. Acaba gider mi bu 3 kğ. Spor bile yapıyorum yok şişiyorum.
0 oy
(207 puan)
2aylik hamileydim ben karnım 4aylik gibiydi hepsi ödem ve gazmıs canım aradan bı iki hafta geçti karnımın şişliği kendi kendine geçti canım detox suyu şuan zarrali olur düşük yaptırır canım.ikk üç ay fazla dikkat etmen gerek bitki çayları da dahil olmak üzere hepsini tüketmemen gerek canım :) daha sonra 5.ayıma girdiğimde sağlık ocağında tartilmistim sadece 1kilo almıştım ilk aylar herkeste şişlik oluyor canım geçecek zamma sonra
(16 puan)
Çok rahatlattı cevabınız beni gerçekten. Çevremdekiler de sen ne çabuk kilo aldın bu ne halin diyorlar. Zaten öğreneli. Bir kaç hafta oldu nasıl kilo alabilirim hemen. Ne zaman söndü bu şişliğiniz filan.
0 oy
(246 puan)
Genelde doktor öneriyor diye duymuştum ama bişey olmaz Bnde çok fazla kilo alıyorum doktoru kızdı diye diyete girip bebeğin kilo kaybına sebep olanlar olmuş doğumdan sonra spor falan artık yaparım ki zaten çok düzensiz olacak hayatı ister istemez zayıflıyormuşsun 
(16 puan)
Benim doktorum diyetisyene git dedi. Ben kızımda çok fazla kilo almadım ama 45 kğ verdim bu hamilelik öncesi kilo almayı gözüm kesmiyor malesef o yüzden önlem almam gerektiğini düşünüyorum. Ve gerçekten hamilelikte ve sonrasında  alınan kilolar asla geri verilmiyor.
0 oy
(138 puan)
Bende çok hızlı kilo alıyorum ilk gebelikte de böyle oldu aslında kilo dediğim şeyde tamamen şişkinlik yani yiyime dikkat ediyorum suyu çok içip iki günde bir kesin yürüyüşe cıkıyorm ama malesef yine aynıyım nerdeyse hafta da bir kilo alıyor gibi hissediyorum kendimi şuan 23 haftalıgm ve on kiloya yakn aldım doğum sonrası da çok hızlı veriyorm diğerinde öyle olmuştu bakalım artık Allah kolaylık versin hepimize 
0 oy
(1,340 puan)
Doktorunuza sorun ama bence detox suları hamilelikte iyi değil vücuttan vücuda fark var ödem topluyorsanız yemezsen bile o ödem doğuma kadar devam edecektir benim arkadaşım da bu şekilde ödem alıyor doğumdan 1.2 hafta sonra eskiye dönüyor çok takılmayın daha başindasınız önemli olan bebeğinizin sağlığı çünkü daha tutunma aşamasında riskli dönem
(16 puan)
Doğru haklısınız. Çok ve zor kilo vermiş biri olarak biraz korkularım var ama önemli olan bebeğimin sağlığı.
0 oy
(1,257 puan)
Detoks suları gebelikte çok sıkıntılı diye biliyorum  özellikle ilk 3 ayda yapılması önerilmiyor. Şişlik bir süre sonra geçiyor zaten, tuzu azaltabilirsiniz.
(16 puan)
Teşekkğr ederim tuza çok dikkat edeceğim.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 129 göst.
3 Aralık 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Hazalerva (16 puan) sordu
0 oy
2 cevap 92 göst.
28 Ocak 2022 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Merirabiko (100 puan) sordu
0 oy
16 cevap 784 göst.
18 Aralık 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Cagla22 (222 puan) sordu
0 oy
4 cevap 190 göst.

651,717 soru

3,430,077 cevap

4,262,710 yorum

184,204 üye

...