0 oy
679 göst.
Doğum kategorisinde (3 puan)
Merhaba sancı geldi diyelim acile gidiyo ya normal doğum olacağı için gününü bilmiyorum hastane için hazırlanan çantayı puseti falanda almalimiyiz hani yalancı sancida olabilir.onun için soruyorum 
Gebelik haftası 37+6

9 Cevap

+1 oy
(337 puan)

Yalancı sancılar düzensizdir. Gerçek doğum sancıları belli bir düzen dahilinde olmakta ve belirli aralıklarla tekrar etmektedir; ama Braxton Hicks kasılmalarının bir düzeni olmaz. Kasılmalar arasındaki süreyi ölçerek, yalancı kasılma olup olmadıklarını anlayabilirsiniz.

Yalancı kasılmalar geçicidir. Özellikle yürürken oturmak, otururken yürümeye başlamak gibi hareket ve pozisyon değişimlerinde, yalancı kasılmalar sürmez. Öte yandan gerçek doğum sancıları süreklidir ve doğum anına kadar belirli aralıklarla sürmeye devam eder.
Yalancı sancılar karnın ön bölgesinde olur. Yalancı kasılmalar, rahmin tepe noktasından başlayarak yayılır ve karnınızın ön bölgesinde kendini hissettirir; ancak gerçek doğum sancıları sırttan başlayarak, karnınıza ilerler.
Yalancı sancılar süresince rahim ağzında açılma olmaz; ancak gerçek doğum ağrılarınız başladığında rahim ağzınızda (serviks) açılma olacaktır.
Yalancı doğum sancılarının şiddeti artmaz. Yalancı doğum sancıları, giderek artan ve sıklaşan bir şiddete sahip değildir; ama gerçek doğum sancıları, giderek şiddetlenir ve doğuma kadar sıklaşmaya devam eder.
Yalancı kasılmalarda vajinal akıntı olmaz. Öte yandan gerçek doğum sancılarına, vajinadan gelen akıntı ya da kanama eşlik edebilir.
-Reklam-
0 oy
(435 puan)
Arabanız varsa koyun arabaya dursun
0 oy
(139 puan)
Bizim arabamız var 37. Haftada koydum hepsini telaşla onları taşımayalım diye. Ama araba yoksa da sorun değil bence. Sancı gelir gelmez doğum başlamıyor sonuçta hastaneye gitsen bile doğum gerçekleşene kadar bi yakının hemen evden alıp gelir diye düşünüyorum 
(3 puan)
Araba war canım ama koyamam :)taksici eşim araba taksi yani
0 oy
(85 puan)
Kapıya yakın olsun veya eşinin görebileceği bir yerde dursun yalancı sancı bile olsa götür derim ben eşin telaşlı olur yanından ayrılsın istemezsin giderken götürün mutlaka ben öyle yapacağım şahsen Allah'ın izniyle 
0 oy
(110 puan)
Bende 37+5 im çantam arabanın bagajında ne olur ne olmaz diye koydum hiç çıkarmıyorum sizinde varsa araba bagaja at kafan da rahat olur
0 oy
(2,006 puan)
Eviniz yakin degilse almaniz da fayda var. Arabaniz varsa arkasina koyun her ihtimale karşı
(92 puan)
Hava  almasi lazim bebek  elbiseleri koyun yakin yere  evin icinde kapiya yakin tamamdir
0 oy
(379 puan)
Doğum olur sa eşin getirir rahat ol sen oraya kadar hele Bir gelde çanta işi kolsy
0 oy
(2,631 puan)
Her ihtimale karşı al canım bir daha hit gel yapmazsınız 
0 oy
(3,235 puan)
Ne olur ne olmaz almalısınız. Kontrole gidiyorum sanıp öyle çok doğuran var. :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 747 göst.
5 Aralık 2020 Hamilelik Alışveriş kategorisinde Exa (53 puan) sordu
0 oy
5 cevap 729 göst.
14 Ağustos 2021 Doğum kategorisinde Dering. (1,575 puan) sordu
0 oy
1 cevap 437 göst.
9 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Dilaraotyakmaz (111 puan) sordu
0 oy
24 cevap 496 göst.

651,612 soru

3,429,689 cevap

4,262,285 yorum

184,167 üye

...