0 oy
404 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (21 puan)
Kızlar cildiye sıra aldım ama o zmn kadar dayanamıcam bedenim çok kaşınıyo yardımcı olun
Gebelik haftası 23 haftalık

5 Cevap

0 oy
Cildiyeye direk gidebilirsiniz hamile olduğunuz sistemde görüldüğü için sizi öncelikli hasta olarak alıyorlar.... 
-Reklam-
0 oy
(30 puan)
Merhaba benim de gebelikte 6. Ayda bütün vücudum kaşınmaya başladı önce ciddiye almadim kurulduktan sandım bol bol yağlandım ama geçmedi sonra doktoruma da bundan bahsettim ve gebelik kolestazı olabileceğini söyledi ve kan tahlili istedi. Sonuç doktorumun şüphelendiği gibi çıktı ve hemen İlaca başladık. Bu durumu önemsemekte fayda var çünkü sadece kaşıntıya sebep olmuyor safra enzimlerinin yüksekliğine bağlı anne ve bebek sağlığını da tehlikeye sokuyor. Kolestaz olan gebelerde 37. Haftadan sonra bebekte ölüme sebep olabileceği için 37. Haftada doğum öneriliyor. Ben de de suni sancıyla doğum denenecekti ama oğlum daha aceleci çıktı 35te doğum yaptım. Çok şükür sağlıklı. İnşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi  
(21 puan)
Ne ilacı kullandığınız
(15 puan)
Benimde acayip şekilde kasıntı var  doktorum taklitlerinden hersek normal dedi ama oltosona soktu safrada taş var genel cerrahi git dedi ben gitmedim ama kadınım çok fazla 33 hastalığım eğer yorumu görürseniz banada dönüş yapın acaba başka doktora gitmem lazım mı yaa çok canım sıkılıyor bu duruma
(21 puan)
Bnece gidin dayanılacak gibi değil sıra aldım cildiye
(21 puan)
Yardımcı olurmusun ne ilacı bu
0 oy
(750 puan)
Canım sirkeli suyla yıka yanacak baya ama biraz rahatlatıyor
0 oy
(102 puan)
Normal kaşıntı mı? Vajinal kaşıntı mı? 
(21 puan)
Normal kaşıntı
(102 puan)
Geçmiş olsun. Ben de vajinal kaşıntı var. Sağolun
0 oy
(30 puan)

Bana kolestaz için bu ilacı yazmıştı doktorum bir de losyon. Bu haptan sonra kesildi kaşıntım bütün vücudum yara içindeydi. Doktorun senin kaşıntı kaynağının ne olduğunu düşündü hangi tahlilleri istedi bilmiyorum.


 Ben hem ilaç hem tahlil işlemleri için Devlet Hastanesine gidiyordum ama onun haricinde riskli bir gebeliğim olduğu için perinatolog takibindeydim özel bir klinikte. Devlet Hastanesi'ndeki doktor yok birşeyin dedi ben de ısrarla perinatoloğumun istediği tahlilleri yaptırdım ve sonuçta perinatoloğum haklı çıktı. Her doktor farkedemeyebiliyor yani.

image

.
(21 puan)
UyUz diyip krem verdi acaba kulllansam mi sizin kullandığınız ilacı
(30 puan)
İçinize sinmediyse başka bir doktora gidin ama doktor tavsiyesi olmadan ilaca başlamayın bence çünkü her ilacın ayrı yan etkileri var. Kar zarar kıyaslaması yapılıp kullanılmalı ilaçlar.

652,540 soru

3,433,439 cevap

4,266,536 yorum

184,420 üye

...