0 oy
167 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (25 puan)
Merhabalar 

Maalesef çalışan kadınların normalde olan ve hamilelikte de ayyuka çıkan beslenme sorunları... zaten tüm gün çalışıp yorulup ekstra hamilelik hali ile yemek yapamamak ve ya geçiştirmek ya da hazır yemek .. Çok mutsuzum sağlıklı hayal ettiğim bir beslenme düzeni kuramadım.  Faydasız ve zaman zaman da kilo artıran gereksiz beslenme mağduruyum.  Çalışan kadınlar olarak beslenme süreci için önerileriniz var midir? Bu arada anne veya es dost desteğim yok bu konuda maalesef . Annemi kaybettim . Keşke dediğim yeni bir dönem.. Annelerin kıymeti asla paha biçilemez bir servet...
Gebelik haftası 23

2 Cevap

0 oy
(3,235 puan)

Ben de çalışıyorum dediğiniz gibi zor. Ama ben düzeni oturttum. Sabah çok iştahlı olmuyorum ama doktorum dediği için 1 adet haşlanmış yumurta ve kibrit kutusu kadar peynir yiyorum evden çıkmadan. 

Öğlen iş yerinde yemeği beğenmiyorum o nedenle çorba ve salata yiyorum sadece. (Salatayı haftasonu hazırlıyorum yanımda götürüyorum, iş yerinde de var ama iyi yıkandığını düşünmediğimden).

Haftada bir 5 saat yardıma gelen bir abla var o birkaç çeşit yemek ayarlayıp bırakıyor onları haftaiçi günlere bölüyorum, akşam da ekstra salata ve zeytinyağlı yapıyorum ben sadece (zeytinyağlı için buzlukta yapacak sebzelerim var) 

Sabah ve öğlen hafif yediğimden akşam biraz daha 4-5 çeşit yiyorum açıkçası. Gün içinde iş yerinde de 1 ayran ve 1 kefir içiyorum. 2-3 ceviz ve badem yiyorum. Akşam yemeğinden sonra da 1 porsiyon meyve yiyorum. Bu şekilde benim düzenim. Ama dediğiniz gibi kolay değil. 


Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
(25 puan)
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(31 puan)
3 çocuklu çalışan bir anneyim. 2'si okula gidiyor biri evde. Sürpriz bi şekilde 4. yü öğrendim. Sağlik sorunlarından dolayı izne erken ayrıldım. Çocuklardan dolayı beslenme düzenine çok daha fazla dikkat etmek durumundayım. Zamanla her şey rutine biniyor ama bu dönemde eşten destek almak şart. Tek başına zorlanıyor insan. Kendimce işimi kolaylaştıran birkaç pratik yolu paylaşmak istedim. Birkaç günün münüsünü önceden planlıyorum alışverişi ona göre yapıyorum, ertesi günün yemeğinin hazırlığını bir gece önceden yapıyorum. Mesela  karnıyarık yapacaksam iç harcını bir gün önceden yapıyorum. Ispanağı bir gün önceden yıkayıp kurutup doğruyorum hazır ol luyor pişirmeye. Salata malzemelerini sebzeleri vs dolaba yıkayıp koyuyorum. Özellikle salata yapmak çok kolay oluyor böylelikle Yazdan derin dondurucuya mutlaka sebze vs koyuyorum. Kışın o sebzeler adeta kurtarıcı oluyor. Baklagil vs yapacaksam iki pişirimlik ıslatıp yarısını yine derin dondurucuya koyup diğerine zaman kazanmaya çalışıyorum. Çocukların beslenmesi için yaptığım börek kurabiye vs.  nin yarısını buzluğa atıyorum yine her hafta hamur işiyle uğraşmak zorunda kalmayım diye. Aklıma gelen bunlar, umarım işinize yarar.
(25 puan)
Buzluk pek kullanamıyorum eşim kokusu siniyor diye buzluktan yemez ama kendim için hazırlayabilirim.  Tesekkurler

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 373 göst.
0 oy
3 cevap 214 göst.
11 Ağustos 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Masum anne (245 puan) sordu
0 oy
1 cevap 110 göst.
18 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Buglemela01 (16 puan) sordu

648,262 soru

3,416,842 cevap

4,247,461 yorum

183,235 üye

...