0 oy
252 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (342 puan)

Günaydın arkadaşlar neredeyse 1 aydır boğazım ağrıyor daha önce sağlık ocağında kontrol ettirdiğimde Faranjit olduğumu söylemişti ama öyle öksürük falan yok ilaç yazamam dedi bitki çayları da kar etmiyor artık özellikle sabahları ve geceleri resmen yutkunamıyorum saat başı kalkıp su içiyorum ilaç kullanmadan bu durumu atlatan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de merak ediyorum bu boğaz ağrım bebeği de etkiliyor mu :( Şimdiden teşekkür ederim. 

5 Cevap

0 oy
(342 puan)

Kimse yok muuuu:ermm:

-Reklam-
0 oy
(134 puan)
  • Merhaba internetten araştırdım, istersen bı bak aşağıda yazıyor...
  • İlk yapman gereken şey, bol sıvı almaya dikkat etmek. Sıvı tüketimini artırmalı, günde 2-2,5 litre su içmelisin.
  • Faranjit boğazda kaşınma ve kuruluğa yol açtığı için geceleri baş ucunda bir bardak ılık su bulundurman iyi olur.
  • Portakal, mandalina ve kivi gibi C vitamini yüksek gıdaları tüketmelisin.
  • Bol bol dinlenmeli, mümkün olduğunca stresten uzak durmalısın. 
  • Faranjit hamilelikte ses değişikliğine yol açabildiği için sesini mümkün olduğunca az kullanmalısın. Kendini çok yorma.
  • Hamilelikte boğaz enfeksiyonunun bitkisel tedavisinde kullanılan zencefil, faranjit için de birebir. Zencefili rendeleyerek 1 su bardağı suyun içinde kaynat. İçerisine limon ve bal ekleyerek tatlandırabilirsin. Bu, hem faranjit ve ses kısılmasına hem de mide bulantısına iyi geliyor.
  • Bal, başlı başına bir şifa. Gebelikte boğaz enfeksiyonu ve öksürük gibi rahatsızlıkların tedavisinde de sıkça kullanılıyor. Boğazda oluşan yaraların iyileşmesini hızlandırıyor. İster tek başına ister çayına ilave ederek kullandığında hamilelikte faranjit ve öksürük için çok etkili.
  • Her üç saatte bir tuzlu suyla gargara yapmak boğaz ağrısını yatıştırmaya ve balgamı parçalamaya yardımcı oluyor. Boğaz ağrın çok şiddetliyse her saat başı da yapabilirsin. Tuzlu suya bir parça zerdeçal da ekleyebilirsin.
  • Buhar ya da buğu teneffüsü, boğaz enfeksiyonundan kaynaklı ağrıların hafiflemesine yardımcı oluyor. Boğaz kuruluğun varsa bu şekilde rahatlatabilirsin.
  • Gebelikte faranjit tedavisi için antibiyotik kullanman gerekirse, bir süre sonra bağırsaklarındaki faydalı bakterilerin yaşamı sona ereceği için tedavi bittikten sonra prebiyotik yoğurt ve kefir gibi gıdaları tüketmeye çalışmalısın. Bu sayede bağışıklığının düşmesini ve hastalığın tekrar etmesini engellemiş olursun.
(342 puan)
Çok teşekkür ederim neredeyse tüm bunları uyguluyorum ama bir türlü geçmedi anlamıyorum ne var bu boğazımda :(
0 oy
(283 puan)
Benimki enfeksiyonlu gibi duruyordu yutkunmak zordu her lavobaya gittigimde tuzlu su ile gargara yaptim iki günde geçti deneyin bence 
(342 puan)
Teşekkür ederim deneyeceğim.
0 oy
(771 puan)
Canım benim de faranjitim var maalesef benimkide nüksettiğinde zeytin yağı bir yemek kaşığı içiyordum boğazımı yumuşatıyordu sen zeytin yağını dene tekrar başlarsa acımaya yine iç inşallah geçer benimde öyleydi bide boğazını Bi yazmaya sar sıcak kalsın onunda etkisi çok geçmiş olsun canım 
(771 puan)
Zeytin yağını içtikten sonra yarım saat üstüne bişey içme yağ kalsın biraz boğazında ben gece yatarken içip yatıyordum o gece rahat uyuyordum Bi dene gündüzde ayrı içiyordum
(342 puan)
Çok teşekkür ediyorum evet bugün deneyeceğim umarım faydasını görürüm
0 oy
Gebelikte kullanılabilen ilaçlar var neden yazamam demiş ki. Bende çok ağır grip olmuştum 8 haftalık falandım . Sizin gibi boğaz ağrısı vardı yeme icmede zorlandım hep. Bende de farenjit var enfeksiyona bağlı bişey zaten buda. Largopen antibiyotik yazmıştı doktorum çok düşük dozlu bı ilaç .onu kullanmak iyi gelişmişti normal yollarla geçmesi çok zor çünkü sizin de 1 ay olmuş zaten sağlık ocağına falan mı danışsanız ordaki doktora güvenirseniz.  Geçmiş olsun 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 46 göst.
24 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde W.ww (73 puan) sordu
0 oy
4 cevap 133 göst.
0 oy
3 cevap 120 göst.

668,009 soru

3,497,176 cevap

4,349,845 yorum

188,388 üye

...