0 oy
324 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (216 puan)
Yaklaşık 1 aylık gebe olduğumu öğrendim Elhamdülillah. Malesef çok kiloluyum ve diyetteydim. (Boyum 163cm kilom 75).

4 aylık olana kadar diyete devam etsem sizce sorun olur mu? En azından 68 kg olmak istiyorum. Sonrasında da az almak için dikkat ederim.

Ip filan atliyordum onu bıraktım ama hızlı yürüyüş yapmak istiyorum günlük.

8 Cevap

+1 oy
(61 puan)
Diyetisyen olarak söylüyorum, diyetisyen kontrolünde sağlıklı beslenerek ilk 3 ay kilo verip sonraki süreci de sağlıklı bir şekilde yönetebilirsiniz. Ama mutlaka destek alın, tek başına olacak bir süreç olmayacaktır :)
(216 puan)
Çok değerli bu yorumunuz teşekkür ederim :) inşAllah diyetetisyenden randevu alayım, aslında diyetten öte sağlıklı belsenmek istiyorum. Çikolata tatlı hamur işi vs bunlara çok düşkünüm bunları hayatımdan çıkaracağım :))
(61 puan)
Kesinlikle, diyet gözüyle bakmayın, sağlıklı besleniyorum demelisiniz. Önce kendiniz sonra da bebeğiniz için. Siz sağlıklı ve iyi olun ki bebeğiniz de iyi olsun :)
-Reklam-
0 oy
(287 puan)
İlk 3 ay riskli dönem.gıda eksiltmek bebeginin çok önemli olan döneminden calmak olur.çunku saglıklı birey olması zeki olması vs bu dönemde oluşuyor.yeteri kadar ve saglıklı beslen ancak zayıflamaya calışma.3 5 kilo vercem diye cocugunun hayatına mal olacak sorunlar oluşabilir.veya gerçekten işini bilen gebe diyetisyenine git.bnde 75le hamile kaldım 3 ay 75 kaldım.kızımdan önemli değil.elbet veririm
0 oy
(327 puan)
20.haftaya kadr doğru bi diyetle kilo verilir demişti diyetistenm
0 oy
(207 puan)
Diyetisyen gözetiminde yapılabilir bende o şekilde yaptım.Diyetisyenim hiç bir şeyden kesmedi sadece düzenli yememi sağladı verdim 2 kilo kadar 
0 oy
(631 puan)
ilk 3 ay bebek  sizden besleniyor zaten, kilo verrmenizde sorun olmaz, diyetisyen ona gore verir diyetinizi zaten. 
0 oy
(174 puan)
Bence yapma 75 kiloyla hamile kaldım boyumda 165 felan şimdi 27 haftalik oldum 72  düştüm herkes hamilelikte kilo alır diye bişey yok yedigin kadar kilo alırsın 
(216 puan)
Nasıl düştün peki diyet mi yaptın
(174 puan)
Diyet değil çok yemek yiyemiyorum ilk aylardan beridir azar azar yiyiyorum ve herşeyi yiyemiyorum ilk aylarda sadece sebze meyveyle geçti aylarım şimdi onlarida yiyemiyor isteksizde yemek yiyiyorum bebeğe kilo olacak yiyeçecekleri azda olsa yemeye çabalıyorum böylece sorunsuz vardım bu ayakadar
0 oy
(742 puan)
Diyetten kastınız sağlıklı beslenmekse tabiki hic bir zarari olmaz. Nihayetinde yediğiniz hamur işinin , tatlinin cocuga hic bir faydasi yok. Kepekli ekmek, yeteri kadar protein, sebze , meyve yeterli. Zaten daha once bu sekilde beslenmiyor idiyseniz otomatik olarak kilo da verirsiniz. Bence dogru bir karar. Kilo hamilelikte daha cok sorun. Bir cok arkadasim hamileligi boyunca mide bulantisi yasadi peynir ekmek, salca ekmekten baska bisey yiyemedi. Hep kustu. Allaha şükür cocuklarida saglikli oldu. Doktorunuz ile bunu paylasip guzel bir beslenme listesi olusturun. Zaten bize diyet diye verilen listeler olmasi gereken, yememiz gereken , bize yeterli gelen besinler. Fazlasi zaten kilo olarak depolaniyor. Zarari olsa gebelik sekeri cikanlara diyet listesi verirlermi. Siz en dogru karari vermissiniz. Kilo alan anne saglikli cocuk dogurur veren sagliksiz diye bir sey yok.
(216 puan)
Çok teşekkür ederim çok motive oldum :)
Evet kastım sağlıklı beslenmek, günlük yumurta peynir tabuk balık yeşillik meyve gibi şeylerle beslenip tatlıyı hamurisini vs hayatımdan çıkarmak istiyorum. Günlük te 1 saat yürüyüş yapıp 2 L su içmek istiyorum.
(742 puan)
Harika. Bu sağlıklı bir yaşam tarzı, yani olmasi gereken. Aklın yolu bir, kimseye kulak asmayin. Bebeginiz ve sizin icin en iyi olani zaten en iyi siz bilirsiniz.
(216 puan)
Teşekkürler <3
0 oy
Diyetisyen gözetiminde bile olsa cesaret etmezdim ben
(216 puan)
Ama kilo vermekten kasıt kendimi aç bırakmak değil ki :) sağlıklı beslenmek istiyorum sadece. Günlük protein calcium vitamin vs bunları almaya dikkat ederek. Mesela ben paketli ürünleri, pasta yapıp yemeyi, lahmacunu vs çok severim. Bunlarla devam edersem 90kg ile doğuma giderim Allah korusun. Üstelik çok rahat kilo alan bir yapım var. Şu an bebeğim haşhaş tanesi kadar. Sizce çok yememe ihtiyacı var mı?
Ha onlar ayrı canım,ben ekmek yemiyorum mesela,zaten az yiyorum ama sık yiyorum.. inşallah sağlıklı bir şekilde verirsin kilo canım bebisine de zararı olmadan.. Rabbim sağ Salim sagliklica kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bebeklerimizi

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 320 göst.
0 oy
2 cevap 114 göst.
0 oy
4 cevap 114 göst.

649,680 soru

3,422,214 cevap

4,254,018 yorum

183,613 üye

...