0 oy
154 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (69 puan)
Arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ama hic iştahım yok ve mutfaga giremiyorum kendi yaptgım yemekleri dahi yiyemiyorum bide yüz üstü yatmamda bebege zarar gelirmi ? 

2 Cevap

0 oy
(335 puan)
Aynı durumdayım bende zorla yiyorum nerdeyse midem bulana bulana geçmesini bekleyecez mecbur . Yüz üstü de yatabilirsin şimdilik karnın çıktıktan sonra zaten kendin öyle yatamayacan rahatsız olacan
-Reklam-
0 oy
(349 puan)
Bir müddet daha devam edecek maalesef bulantı kusmaların..şu haftalarda gayet normal olması ..benim de oldu ama , şuan sadece sabah bulantım kaldı bzen de kusmam olabiliyor o kadar ..bende hala  kendi yemeklerimi yemek istemiyorum..buzdolabında şükür eksik yok ama açıp hiçbir şey yiyesim gelmiyo aksine dolabın kendine has bi kokusu var ya o bile rahatsız edebiliyo beni hala ..keza bulaşık makinesi kokusu, çamaşır makinesi kokusu da hala bulandırır midemi..

Öncelikle doktorun prilam ilacını vermiştir kesin onu kullan düzenli kullan ..gece uyumadan 2 tane ic uyu iyi gelecektir inşallah..şu haftalarda yüzüstü uzanman sıkıntı olmaz karnın çıkana kadar zaten karnın seni uyarır :) yüzüstü yatmaman gerektiğini söyler :) 

ondan sonra ekşi şeyler midemi rahatlatırdı benim ..kornişon turşudan bi iki tane yerdim tutardı..limon, limonlu çay .. sabahları Çubuk kraker yada ekmek yerim midemdeki asiti alsın diye ..yarım saat dinlenip öyle kalkarım yatağımdan... onun haricinde ayran iyi gelmişti bi ara..

Sende kendine iyi gelecek şeylere dikkat et ona göre tüket kimisi leblebi iyi geliyo diyo ben yemedim bilmiyorum onu ..yemek yerken çok fazla yeme ya da aç kalmamaya çalış özellikle aç kalınca kusman bulantın olur ..yemek esnasında su içme,  yemekten yarım saat sonra iç dedi dktor bana.vs vs 
(69 puan)
Cevabın icin cok teşekkur ederim :) benim yataktan kalkar kalkmaz midem bulaniyo dedigin gbi cubuk kraker yiyorum inşallah gecer :)
(299 puan)
Ben buzdolabının kapağını bile açamıyordum kesinlikle prilam kullan oh be dünya varmış dedim kullanınca 8.haftada başladım  daha önce içseymişim keşke dedim. Şuan 13+4 olduk 3 gündür günde 1 kere hafif bulanıyo  geçiyor şükür. Bi deniyim bulanıyor mu diye 12. haftada prilam bıraktım  çok az bulandı şuan tamamen kestim artık çok ilaç kullanmakta iyi değil sonuçta.
(349 puan)
Rica ederim faydam olduysa ne mutlu ;) geçmiş olsun zor günlerdi vala şuan tek sabah bulantıları arada kusma oluyo inşallah o da geçer de rahatlarım  ...senin haftandayken  benim de iştah hiç yoktu ..zaten bebek o haftalarda daha küçük olduğu için bebeği besleyemiyorum diye üzülme o senin depondan faydalanıyor şimdilik..ama kussanda bişiler yemeye çalış özellikle su içemiyorsan  sulu meyveler ye ki bebek susuz kalmasın..küçülür kesen su içmezsen
(349 puan)
Songül senin iyimiş :) ben prilamı 12 miydi o haftalarda bi bırakayım dedim kalmamıştı hatta ilacım dedim almam artık iyi olursam ..ya da doktora derim başka ilaç versin diye alllahımmmmmm  o gün ilaç içmemiştim diye akşama kadar 10 dakikada bir abartısız kustum en son acillik oldum gece ..saydım tam 13 defa kusmuştum akşama kadar ..serum taktılar serum bitti dışarı zor attım kendimi yine kustm boğazım, karnım böbreklerim ağrımaya başlamıştı artık  o gün ..yani içmeyince kötü olurmuşum:) o yüzden korkumdan bırakamıyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 233 göst.
0 oy
0 cevap 23 göst.

649,191 soru

3,420,268 cevap

4,251,650 yorum

183,481 üye

...