0 oy
347 göst.
Doğum kategorisinde (124 puan)
Kızlar merhaba, bugün doktora gittim bebeğin iri 4100gr dedi omuz takılma riski olabilir, suyumun da 30 hafta itibariyle çok fazla olduğu söyleniyordu henüz kanala inmemiş bana yardımcı olun sizce normal doğumu beklemeli miyim yoksa sezaryen mi olmam daha iyi olur? 
Gebelik haftası 39+4

5 Cevap

+1 oy
(742 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Aynı durumdaydım, bebeğim 4.100 gr idi. Doktorum kafayı bir şekilde çıkaririz ama omuz takilirsa vakumlamak zorunda kaliriz dedi. İstersen normali deneyelim dedi, bir de çatı muayenesinde 4100 gr seni zorlar makata kadar dikişin olur , ilerde çiş kaçirma gibi sorunlarin olabilir dedi. Ben tüm bu riskleri degerlendirip sezeryanı seçtim. Gercektende bebeğimin omuzlari cok genisti,dogru karari vermisim. Vakum kismi beni korkuttu açıkcasi
(124 puan)
Galiba iri bebek için en iyi doğum şekli sezaryen, sevindim sizin doğru kararı vermiş olmanıza sağlıkla büyüsün inşallah :)
(742 puan)
Benim doktorum bayandı benimle herseyi cok guzel konusuyordu açıkca. Yani özür dileyerek söylüyorum ama iliski sırasında sürekli bir hava girme sorunu olur dedi, bu yüzden genital bölgede bi operasyon ihtiyacı duyabilirsin ileride dedi. Birde bebegin vakumlanması riskli en ö emli etken oydu,cunku halamin oglunun kolu sakat vakum yuzunden. Bir de kafa ciktiktan sonra geri donusu de yok artik sezeryana dönemezsiniz. Ben 39. Haftada oldum sezeryan hala dogum pozisyonuna girmemisti bile bebek belki 2 hafta daha bekleyecektim, doktorum normal doguma karar verirsen eger vitamin folik asit falan kes hepsini daha fazla buyumesin cocuk nasil doguracaksin demisti. Sizin de öyleymis bak daha kanala girmemis,belki 4500 kadar buyuyecek. Siz butun bu durumlari degerlendirin artilariyla eksileriyle zaten en dogru karara verirsiniz. Bir de doktorunuzun fikrini sorun bence onlar bir suri vaka goruyor biz hayatimizda belki 3 belki 4 tane doguruyoruz,o yuzden doktor gorusu onemli. Hakkinizda en hayirlisi olsun .
(124 puan)
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız, düşüneyim haklısınız riske atmaya gerek yok
-Reklam-
+1 oy
(167 puan)
Merhabalar, ben sizin yerinizde olsam doktorum ne öneriyor ise onu uygularım. Burada önemli olan nasıl doğurduğunuz değil. Bebeğin ve sizin sağlığınız. 
(124 puan)
Doktorum kararı bana bıraktı sadece danışmanlık yapabilirim karar senin dedi çok arada kaldım ben de
(167 puan)
Ben kendi tercihim ile sezaryen olacağım inşallah. İlk doğumum da sezaryen ve o da kendi tercihimdi. Şahsen ben normal doğumdan korkan bir insanım :)
+1 oy
(545 puan)
Bebeğin iri ise normal doğumla riske atarsın çektiğin sancılara yazık olur ve alt tarafın parçalanır hep benim çevremde iri bebek doğuran var hepside parçalandı alt tarafım dedi zor olur bence  acil  birşey olursa sezeryana alınırsın çektiğine değmez bence sezeryan ol derim ama yinede kendi bünyen sen ve doktorun daha iyisini bilirsiniz benim düşüncem bu şekilde sadece
(124 puan)
Evet uzun zamandır iri bebek deniliyor ne bebeğimi ne de kendimi riske atmaya değmez teşekkür ederim yorumunuz için :)
(545 puan)
Rica ederim, Aynen bebeğin ve senin sağlığın önemli
0 oy
(1,017 puan)
4200 normal doğum yapan arkadaşım oldu ama herkesin vucudu farklı sonuçta çatınız musait mi kilolu sonuçta çocuk doktorunuzu dinlemekte fayda var 
(124 puan)
Doktorum çatım için normal doğum deneyelim dedi 2 gün önce ebe kontrolünde çatın çok dar dedi ne yapacağımı şaşırdım
0 oy
(876 puan)
Omuz takilma riski olabilir demiş daha ne desin . Sizin gibi umursamadan bekledi akrabamız geçen hafta normal diye diretti  .normal de doğuramadi  bebek kakasını yaptı en son . Uzun zaman yoğun bakımda kaldı bebek . Ne diye diretiyosunuz  anlamıyorum. Normal doğur bence makata kadar dikiş olunca anlarsın sezeryanin kıymetini 
(124 puan)
yeniden gösterildi
Neden bu kadar sert yorum yapıyorsunuz? Diretsem veya umursamayan bir anne olsam buraya yazıp her yorumu dikkatle okur mu sizce sizin yorumunuz hariç tabi ki moral bozmak için yazmayın okuyan kişinin psikolojisini de düşünün lütfen biraz.

648,359 soru

3,417,317 cevap

4,248,091 yorum

183,279 üye

...