0 oy
1,564 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (3,684 puan)
yeniden etikenlendirildi

Hanımlar, 20+5 günlük hamile iken Cumartesi günü küçük abdest sonrası kurulanırken peçetede sümüksü bir akıntı içinde çok cılız bir kan gördüm. Çok korktum ama minicik olduğu için hemen hastaneye gitmek istemedim. O gece sabaha karşı idrara çıktığımda tekrar (04.30'da) görselini eklediğim akıntıyı gördüm. Direkt Ankara Şehir Hastanesi aciline gittik eşimle. Asistan doktorlar sanırım ki anlamadılar. Nst'de ve ultrasonda bir şey çıkmadı. Pazar günü devam edince akşam yine gittim acile, asistanlar vajinal ultrasonda bile anlamadılar gidişatı. Sabah sizi takip eden doktora görünün dediler. Kendi doktorum da Şehir Hastanesi'nde idi. Sabah direkt takibimi yapan hekime, Necati Hançerlioğlu'na görseli gösterdim. Bu erken doğum nişanesi olabilir dedi, hemen ultrasona aldı. Vajinal da baktı. Rahim ağzı açılması ve yumuşaması tespiti yaptı. Direkt perinatolojiye yolladı. Orada da aynı tespit yapıldı ve 21+0'da acil serklaj ameliyatına alındım. Kesem aşağı sarktığı için karnımdan su alındı ameliyat esnasında. Ameliyat olurken kese sarkmasın, zarar görmesin diye. Sonra alınan suyu da genetiğe yollamışlar. (Ayrıca rahim ağzı uzunluğum 45 mm imiş. Bu boyut normal boyutlarda ancak açılma olduğu için doğum her an olabilirmiş o durumda) Suyumu da genetiğe göndermişler, belki sebep olan şey bulunur diye. Bu duruma genetik diyenler de var ancak sülalede benden başka örneği yok. Bence genetik denemez. Kan bağı olanlarda elbette risk daha yüksektir, orası ayrı :) Anne, hala, babanne, ananne, kuzenler... Kimsede yok yani :) 


Elhamdulillah, ameliyat başarılı geçmiş. Bu arada genel anestezi ile ameliyat oldum. Hayatımdaki ilk operasyonumdu :) Minicik bir dikiş geçmişim dahi yoktu. Ameliyat sonrası 2 saat kadar sancı yaşadım. Sonrasında hiçbir acı, sızı kalmadı elhamdulillah.

Bugün 21+3'üz bebeğimle. Hâlâ takip altındayım. Vücutta yabancı bir cisim (dikiş ipleri) olduğu için vücudun enfeksiyon üretme ihtimaline karşı düzenli olarak antibiyotik veriliyor. Ultrason, nst takibi, tansiyon, ateş ölçümü, kan değerleri takibi yapılıyor. Hastanedeki dördüncü günüm. Birkaç gün daha yatacağım. 

Buradan vermek istediğim mesaj içinde kan bulunan sümüksü akıntıları lütfen dikkate alın. Biz almasaydık, ısrarla hastaneye gitmeseydik muhtemelen evde doğum yapacaktım ve bebeğimi kaybedecektim. Rabbim onu bize bağışladı. Şükürler olsun.

Şimdi bu ameliyatı olanlara sormak istediğim şeyler şunlar: 

Bugün çok az akıntı içerisinde pembe lekeler geldi, normal midir? Henüz hiçbir ağrı sancı hissetmedim. Zamanla oluşur mu? Neler yapmam gerekiyor? Bundan sonra nasıl hareket etmem gerekiyor?

Allah herkese acil şifalar versin, bebeklerimizi hayırlısıyla, sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin. Âmin.

(Not: 12-14 haftalarda yapılan serklajlar acil serklaj grubunda değiller. Rahim ağzı yetmezliği veya açıklığı nedeniyle bebek düşürenlerin yahut mevcut hamileliklerinde bu tanı konanların bir sonraki gebeliklerinde önlem için yapılan işlemin adı serklaj. Acil serklaj ise geç fark edilen veya geç haftalarda bir anda oluşmuş durumları kurtarmak için yapılan ameliyatların adı. Onlara da genelde 18-22 hafta aralarında rastlanıyormuş ama 27. haftalarda dahi yaşayanlar varmış.)

(Görsel 04.30'da gelen ilk yoğun akıntı görseli)

image


Gebelik haftası 21+3
Kapatılma nedeni: Cevapları gizleyip postu kapatıyorum :) Ulaşmak isteyen özelden ulaşabilir. ♥️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 104 göst.
13 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Cansu_avciii (12 puan) sordu
0 oy
5 cevap 635 göst.
30 Eylül 2022 Doğum kategorisinde Fatmanurcalisir27 (164 puan) sordu
+3 oy
13 cevap 787 göst.
0 oy
8 cevap 697 göst.
6 Temmuz 2021 Doğum kategorisinde Esr96 (107 puan) sordu

651,031 soru

3,427,283 cevap

4,259,820 yorum

184,003 üye

...