0 oy
943 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (189 puan)

Hanimlar herkese merhaba :)

Suanda 32.haftama girmek uzereyim size sorum şu doguma 1-2 ay kala yapilacaklar hakkinda onerileriniz nedir ?

Ornegin gogus ucu yaralari icin krem surmeye erkenden baslanirsa yaralanma olasiligi azaliyor diye duymustum.Yaralandiktan sonra iylestirmek daha zormus cunku.Erkenden baslayan oldu mu hangi kremi kullandiniz ve gercekten dogumdan sonra hafifmi atlattiniz?

Buna ek olarak birde hurma biliyorum ben normal dogumu kolaylastirdigi hakkinda hem okumustum hemde burada gormustum.Ne zaman baslamak gerek erkenden baslanirsa erken doguma sebebiyet verirmi acaba yoksa sadece dogum zamaninda mi bize faydasi ortaya cikiyor ?

Bu gibi onerileri olan yada bu konularda bilgisi olan annelerden cevap bekliyorum :)


Gebelik haftası 32

8 Cevap

0 oy
(616 puan)

Ben de burda bekleyim:)

(189 puan)
:)) bekleyelim birlikte o halde :))
(45 puan)
Hemen arkanizdada ben bekleyim :) bugece 37 haftam doluyo  belkim faydali olur :)
(831 puan)
Bende 31 haftaligim bende bekliyorum :))
-Reklam-
0 oy
(376 puan)

  Göğüs için hpa lanolin krem kullanabilirsin 7 ci aydan sonra başlayabilirsin. Ve ayva çekirdeklerini atma sakla doğumdan sonra o çekirdekleri çok az suya ısla jel kıvamına alıyor onu göğüs ucuna sür çok faydası oluyor. Hurma erken doğuma sebebiyet vermiyo diye biliyorum günde 1-2 tane yemen yeterli. Sağ salim kavuşursun inşallah bebeğine. :)

(189 puan)
Amiin insallah hepimiz sag saglim kavusalim insallah dogum yapmis annelerde kolaylikla buyutsun bebeklerini saglikli sihhatli :) ayva cekirdegi tavsiyeni dinleyecegim onuda duymustum cunku.Cok tesekkurler :)
0 oy
(478 puan)

Ben de 33+2'yim :) hurma günde 3 tane yiyorum, canım  istediği  için.. Göğüs uçlarım için  de garmastan pomad kullanıyoru, ayrıca yatmadan önce karın bölgeme ve göğüs uçlarıma sarı  kantaron yağı  sürüyorum, doktorum önermişti.. Hepimizin  sağlıklı gebelikleri ve bebişleri olsun inşallah ❤ ❤ ❤ 

(189 puan)
Amin insallah cok tesekkur ederim canim :)
(616 puan)
Sarı kantorn yağı çatlamasına engel mi aktardan bulablrmyz
0 oy
(464 puan)

Bende hurma yemeye yeni başladım doktorum göğüs ucu için memelyn önerdi almadım daha saf zeytinyağı sürüyorum bakalım :) 

(831 puan)
Kac haftaliksnz
(464 puan)
39+1 hurma için geç kalmış olabilirim :)
(831 puan)
Bencede :))))))))
(189 puan)
Hurma icin sanki biraz gec gibi :) Ya saf zeytinyagini catlaklara da iyi geliyor diye oneren oldu kullandiniz mi ?
(464 puan)
Ben kullanıyorum ama yinede çatladım 32den sonra :)
0 oy
(404 puan)

Ben de 33. Haftamdayim canim göğüs kremi kullanıyorum aklıma geldikçe hametan yazmıştı doktorum çok önceden sür diye. Yürüyüş yapmak hurma yemek bu aralar aklımda olan şeyler doğumu kolaylaştıran egzersizler var perine masajı var ilerisi haftalar da yapmak için;)  Bunlar yine kolay da şu hastane çantası kıyafetleri yıkamak bebeğin ütüleme ev temizliği bunlar daha çok kafama takılıyor inan ki :)))

(189 puan)
Uyguladiklarini bir arastirayim bakalim tesekkur ederim temizlik icinde dogru soyluyorsun ama annem gelecek benim insallah onunla birlikte altindan kalkacagimi hayal ediyorum :))Allah hepimizin yardimcisi olsun :)
0 oy
(3,331 puan)

Canim göüs kremi hiç bir işe yaramıyor ben kaç çeşit krem aldım ve 2 ay önce kullanmaya başladım göusum yara oldu ikinci hamileligimde doktor slikon gous ucu al demişti bu doğumumda çantama koydum göusum az yara olmaya başlayınca hemen onu taktım bebeği öyle emzirdim bi süre sonra gous ucum iyilesti. Kendi sütünü sürüp gous ucunu tak. Derim ben. Hurma ya da 38 inci haftadan önce başlama zaten 38den sonra doğduğunda erken doğum sayılmiyor hastane çantanı bebek kıyafetlerini yıkayıp utulemdiysen biran önce yap çünkü artık karnin sertlesecek agirlasacaksin gözün kesmeye bilir yada ütü için ayakta dikilince ağrın olabilir 

(189 puan)
Hangi kremleri kullandin ayva cekirdegini jel gibi surunce iyi geliyor diye tavsiyeler oluyor denediniz mi ? Utu temizligi insallah 1-2 hafta icinde yapip bitirmeyi planliyorum suan cok sukur bir agirlasmam falan yok genel olarak hep guzel gecirdim.Ama tavsiyelerin icin tesekkur ederim sana :)
0 oy
(74 puan)
Ben 32 den sonra doktoruma sordum hurmayı baslayblirsin günde 3 tane yeter demişti .

Ben nemlendirici sürdüm normal Bepanthol .

Alt bölge için masaj oneryorlar buradaki yorumlarda kolay doğum oluyormuş.nasipse birde ben Meryem Ana otu kullancam insallah
0 oy
(756 puan)
Eğer linç edilmeyeceksem ben soğan suyu kullanmaya başladım göğüs ucu için :) ilkimde onca kreme rağmen çok yaram olmuştu bunda doğal deneyeyim dedim anneanne yöntemine başladım. Deneyen başkalarını da tanıyorum herkes memnun 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 122 göst.
9 Şubat 2022 Doğum kategorisinde Vfyjn3478. ... (5 puan) sordu
0 oy
6 cevap 463 göst.
15 Ekim 2021 Doğum kategorisinde Asyafutuna (799 puan) sordu
0 oy
5 cevap 264 göst.
15 Haziran 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Öz (154 puan) sordu
0 oy
2 cevap 179 göst.

647,223 soru

3,413,087 cevap

4,242,920 yorum

182,942 üye

...