0 oy
928 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (122 puan)
Merhaba kızlar bugun gittim doktora 31+1 bebegin kilosu 1860 boyu 43 cm. Sizin bebekleriniz bu haftada nasıllardı? 

Doktorum ne kilolu ne zayıf gayet iyi bir bebek 38 gibi dogarsa 3 kilo ile 3.5 arasında dogar dedi. Ben daha fazla hesaplamıştım 4 kiloyu gecer demiştim ama doktorum öyle deyince biraz üzüldüm 3. Gebeligim bu arada :) 
Gebelik haftası 31+1

5 Cevap

+5 oy
(3,685 puan)
Canım ben 21. haftamda yani 5 gün önce 3 cm açılma nedeniyle acil serklaj ameliyatı oldum. O haftaya kadar her şey yolunda giderken şimdi hastanede takip altındayım. Şu an için ilk hedefimiz 28. haftayı görmek inşallah. Çünkü o haftada doğum olursa yaşayabilir dedi doktor

Maşallah ne güzel 31. haftaya gelmişsiniz, 1 kilogramı çoktan aşmış bebeğiniz. (Bu da bebeğin yaşayabilmesi için asgarî kilo şartı)

Bence içinde bulunduğunuz sağlıklı durumun şükrünü eda edin. Bu tür konulara çok takılmayın. 4 kilo bebek de bebektir, 3 kilo bebek de 2,5 kilo bebek de. Yeter ki önce sağlıklı olsun ve sağlıkla doğsun, sağlıkla yaşasın. Âmin.
(3,685 puan)
Başınız sağ olsun.  Gerçekten o kaybetme korkusunu, acısını sadece yaşayanlar bilir herhâlde. Elhamdulillah rabbim bana bir iz gösterdi ve bu sayede dikiş atılabildi bebeğime bir şey olmadan. Sizin adınıza da yaşayan ve bu haftaya gelen çocuğunuz için çok sevindim. İnşallah darısı başıma. Ama bu postları görünce ister istemez Allah bana da böyle dertler versin inşallah diyorum hastanedeki psikolojimle :) Âmin, inşallah zamanında doğsun bebeğim ve adaklarımı gerçekleştireyim.
(122 puan)
Hic sıtres yapma canm yerinden kalkma beyninden sil kotu düşünceleri. Ben 22 haftalıkken bir anda sancılandım hastaneye götürdüler acıklıgım vardi sancılar düzenliydi rahim agzı yumuşamıştı doktor durdurmaya calışırım ama sanmıyorum yaşamaz da dedi ben aglaya aglaya cok kotu olmuştum 1 gün durdurabildiler sonra 2. Günü kanamam bir anda arttı dogumjaneye aldılar bor baktılar 8 cm olmuş doguruyorsun dedi doktor dogurdum normal bir şekilde dedigi gibi oldu kordonu keser kesmez nefes alamayınca yaşamadı oglum. Aylarca yıllarca kendime gelemedim . Ama cok lukur o kaybımın arkasından 2 evladım oldu biri 2.5 yaşında digeri 13 aylık ve hamileyim :) inşallah sneeler sonra sende böyle anlatırsın tecrübelerini dedigim gibi moralını cok Yuksek tut
(3,685 puan)
İnşallah. Bende doktor direkt dikiş attı ve maşallah, çok şükür 6 gündür sorunsuz ilerliyor. İnşallah böyle devam etsin, nazar değmesin.

27. haftada dikiş atılıp 40. haftayı gören kadınlar var :) Moralim yerinde çok şükür. Biz de inşallah göreceğiz o haftaları  

Allah herkese bebeklerini sağlıkla, zamanında kucağına almayı nasip etsin. Bana da. Âmin.


Tabii yaşatacak olan veya yaşatmayacak olan Allah'tır. Kaderinde yaşamak varsa Allah'ın izniyle yaşayacaktır. Ben elimden gelen özeni göstermeye gayret ediyorum. Gerisi takdirdir.

Ayrıca size de maşallah :) Güzel bir örneksiniz bence serklaj için :) Sevindim doğrusu. Güzel haftalarda da doğum yapmışsınız.
(122 puan)
İlk ogluma o kadar hasrettim ki 2 kayıptan sonra doktor kilosu iyi dedi ultrasyonda 2900 gözüküyordu ciger geliştirici de yaptırmıştık dogsa sıkıntı olmaz dedi direk dogsun o zaman dogumu başlatın dedim :) ben dogurttum ilk oglumu o kadar cok progeston kullandım ki rahim dubarım cok kalındı 12 saat suni sancı verdiler acıkma cok yavaş ilerledi doktor progestondan dedi sende cok dıkkat et hastaneden cıktımtan sonra progrstonu ihmal etme sakın. Oglum 2535 kilo dogdu cok kucukfu inan kucuk cocuga bakması cok zordu şimdiki aklım olsa dogurtmazdım oglumu o zaman ama işte hasretlik dayanamadım. Cok kucukfu emmeyi bilmiyodu sarılık ilerledi 1 gün mavi işikta kaldı aglaya aglaya helal oldum agladıgım ıcın sütün gelmiyordu 4. Günün sonunda hastaneden oglumu aldım cıktom yolda eve giderken sütüm geldi sıtres herşeyin başı canm. Kendini hep sakınleştir kimsenin piskolojisi bozmasına da izin verme.
(3,685 puan)
Ben 42. haftaya kadar dahi durmak istese dursun isterim. Anne karnı en güvenli mahzen ❤️ Elhamdulillah çok iyiyim. Olumlu düşünüyorum :) Güzel örnekler o kadar çok ki. Üzülmek için sebep yok, Allah büyük. Nasip edecek olan o zaten. Durumun farkında, sürecin bilincinde olarak, Allah'a da tevekkül ederek yola devam inşallah.
-Reklam-
0 oy
(2,800 puan)
Yakın zamanda birkez daha giderseniz anlaşılır doğum kilosu

Bundan sonra haftada kaç gram alacak önemli olan o
(122 puan)
27+4 de gittigimde 1200 kiloydu 3 haftada 650 gram almış
0 oy
(536 puan)
Maşallah gayet iyi. Benim 32+0da 1722 gramdi doktor iyi dedi. Sağlıklı olsunlarda kilo alırlar. Ben 3 kilo doğsa razıyım. 
(122 puan)
Gram olarak oynar zaten canm zmaanla
0 oy
(802 puan)
Canım 4 kilo olmasi da iyi bişey değil ki.. 3. Doğum olduğu için sorun olmaz belki ama benim ilk. Doktor meyveyi bile yasakladı çok kilo aliyo bebek sezeryan yapmak zorunda kalırız dikkat et az ye dedi..... 
(122 puan)
Nie kac kilo ki ? Evet dogum da skntın olmaz dedi doktorum 3. Dogum olunca ama 4 kilo olmaz dedi bende ona şaşırdım biraz. Cunkü ilk zamanlar hep bu cocuk cok iri buyuk olacak diyordu bir an tersini söyleyince şaşırdım
(802 puan)
Az kilo almaya başladı demekki.. sağlıkli olsun da :) 32. Hafta da 2 kiloydu..

İlgili bir soru bulunamadı

653,823 soru

3,438,332 cevap

4,271,826 yorum

184,750 üye

...