0 oy
449 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (10 puan)
Merhaba, 6. haftamda açlık kan şekerim(glukoz) 87, 8.haftamda 94 çıktı. Doktorum 75gr lık şeker yükleme testini erkenden yaptırmamı söyledi ama ben daha 3aylık bile olmadığı için yaptırmak istemedim. Şimdi bebeğim Sat'a göre 1hafta önden gidiyor, korktum ve bu testi yaptırmaya karar verdim. 12 haftayı doldurdum. Normalde 24-28. haftalarda yaptırılıyormuş bu test ama glukozu yüksek çıkıp erkenden yaptıran var mı? 

8 Cevap

0 oy
(3,685 puan)
Bence yaptırma. Daha erken. Güzel bir diyet uygula. Şekerin çok yüksek çıkmamış çünkü. Diyetle düşer şekerin. 
(10 puan)
çok kararsız kaldım. çok çok dikkat etmeye başladım yediğime içtiğime ki normalde de dikkat ederdim
-Reklam-
0 oy
(856 puan)
Yaptır canım gebelik şekeri daha tehlikelidir. Test  bı kutu kola içmek gibi basit bişe
(10 puan)
evet öyleymiş ama hafta olarak çok erken ya ondan bi kararsız kaldım malesef :( korktum da açıkçası
0 oy
(342 puan)
Öncelikle geçmiş olsun cuma günü bende yaptırdım normal Bir insanın 110 veya 120 çıkması gerekirken hamile birinin 95 olması gerekirmiş benim de sınırda çıktı doktor istersen diyet uygula dedi dikkat etmeye çalışıcam artık haftan çok erken biraz yediğine içtiğine dikkat et doktorun daha iyi bilir aslında ama bu şeker yüklemesinde de pek bişey yok gazoz gibi düşün küçük kutu da şekerli su var asitli onu içiyorsun. Azıcık dikkat et havuç, patates ve beyaz ekmek yemeyi kes bir süre düzeliriz inşallah 
(614 puan)
Kim.diyo bunu ya normal  bu seker açlık 105 geçmeyecek  tokluk 1. Saat 140  geçmeyecek bu kadar normal le gebe lik arasında bir fark yok  tip 2 seker hastasıyım.  Normal sağlıklı beslenin yeter hamur işi pilav makarna tatlı bunlarda  ok az yiyin o kadar yürüyüş yapın olay budur 3 gebeligimide insülin kullanmadan geçirdim.
(10 puan)
evet onlara dikkat ediyorum, meyveyi bile kestim. başka bi kadın doğumcu meyve yeme şekerin ondan yükselmiştir dediği için. bir de bebeğimin haftasının 1 hafta önde olması şekere bağlı olabilirmiş. sizin erken haftalarda glukoz yüksek mi çıkmıştı peki?
(614 puan)
Yukselmemis ki canım sıkıntı  orda .yüksek değil açlık 70 ile 105 arasi normal   hadi maksimum 100 diyelim senin ki 94 ve 87  çıkmış.  Seker yükleme felan yapma. 150.lirq o teste vereceğine imc  marka şeker aleti al 150 liraya 50.tane strip var içinde  en az 10.gun sabah aç yemeğe başladıktan tam 1. Saat tokluk . Öğle.ve akşam.da 1. Saat tokluklari ölç 1 hafta boyunca yaz . Onu götür Dr una göster.  Seker yükleme testi  asla doğru sonucu vermez hastane  ortami.sekeri tansiyonu zaten yükseltir.  Ben o.icirilen şekerli sudan dolayı tepki göstermiyorum. Sadece yanlış sonuc çıkma olasılığı yüksek olduğunu söylüyor ve düşünüyorum.  En mantıklısı bir kağıda 1 hafta boyunca parmak dan şekerini sabah aç tık öğle akşam tok yazarak götür bu genel.senin hem yediğin yemeklerin üzerine hem doğal evinde stressiz ortamda olcutugun Seker dır.  Daha doğru sonuç vereceği yüzde yüz dur.
(614 puan)
Bunu ince diyetsiz yap ne yiyip ne çıkıyorsun ki  eğer yüksek.cikan zamanlar varsa o öğünde  ne yediğine bak onu azalt yada yeme asil  gebelik şekerli de 26 . Haftadan sonra ortaya çıkar.  Yani gebelik.sekerini 26. Haftadan sonra tespit edilebilinir.    Bu senin sanki normal.de seker hastalığın var mis da önlem almış gibi oluyor.
0 oy
(614 puan)
Ne saçmalık.ya ilk defa duydum . Ayrıca sekerlerinde  gayet normal çıkmış yaptırmaya g gerek yok.  Senin aile de felan mi seker var Dr a öyle bisey mi dedin ki istedi 
(10 puan)
annemin şekeri sınırın biraz üzerinde ama bunu doktora söylemedim. ona rağmen erken yaptırmamı istedi ki ben de şaşırdım, bu kadar erken yaptıran duymadım hiç
0 oy
Ya bende burdan sorayım şeker yüklemesi testi mecbur mu yapmasak bişey olur mu .haftam çok küçük ama olsun 
0 oy
(36 puan)
Canım bebek büyüdükçe şekerin de yükselmeye başlamış dikkat ettiysen yada akşam yediğin şeyde etkilemiş olabilir açlık şekerini yinede bir yükseklik var gebelerde 95 i geçmemesi lazım bende 10+2 yim insulin kullanıyorum ve diyet yapıyorum şuan iyi gidiyoruz sende yediklerine içtikerine dikkat et dikkat edicem diyede kendinide bebeginide aç bırakma beslenmeniz de önemli şuan test yaptırmak istemiyorsan arada gidip sağlık ocağında baktırabilirsin yada evde cihazınız varsa onunla sen kontrol et toklukta 1.saat 140 ı geçmeyecek ona göre doktorunuzla bir yol alırsınız sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım :)
0 oy
(170 puan)
Bende o haftalarda yaptırdım yüksek çıktığı için sınırdaydı gebelik öncesi zaten. İnsülin kullanıyorum canım. 
0 oy
(769 puan)
11. Hafta da bir kere 75 gr 22 haftada 2. Kez yaptırdım doktounu dınle onlar herkesten daha ıyı bılıyor zaten ac karna 3 dılım baklava yemıssın kdar etkısı var

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 60 göst.
0 oy
6 cevap 163 göst.
0 oy
3 cevap 127 göst.

651,206 soru

3,428,019 cevap

4,260,591 yorum

184,057 üye

...