0 oy
447 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (8 puan)
Herkese merhaba.Ben şu anda idari iznimin içindeyim ancak tam 24 Ocak (Yani yarı yıl tatili başlangıcı) 32.haftama giriyorum.Eger çalışamaz raporu alırsam iki haftam boşa gidecek.Doktorum çalışabilir raporu verirse bu yarı yıl tatilini de doğum sonrasına aktarabilir miyim ? İdaremin de bu konuda kafası karıştı,pek çalıştırmaktan yana değiller.
Gebelik haftası 30

9 Cevap

0 oy
(29 puan)
Doğum izni sabit diye biliyorum ve bu sigortalı çalışan annelere tanınmış bir hak kullan yani doğum iznin bitince ücretsiz izin kullanırsın sonra yıllık iznini kullanırsın bebişin o zamana baya büyümüş oluyo izinlerde ekleme çıkarma yapmıyolar diye biliyorım ben 
(8 puan)
Teşekkür ederim cevabınız için
-Reklam-
0 oy
(5 puan)
32. Haftadan itibaren çalışabilir veya çalışamaz raporu alman gerekir. Çalışabilir raporu alırsan eğer 37. Haftaya kadar çalışabilirsin. Bu süreç doğum sonrasına aktarılır. 
(8 puan)
İdare 34 veya 35'te ayrılma durumuma sıcak bakmıyor.Hatta çalışabilir raporu almamda bile sorun çıkarabilirler.Ben de iki haftam yansın istemiyorum açıkçası .
(5 puan)
Bu idareye kalmış bir durum değildir ki. Mevzuat ne diyor ise odur.  Uğraşmamak adına yapılmış söylemdir bence bu.  Hakkınız gereği ve doktorunuz uygun bulursa 37. haftaya kadar çalışabilirsiniz. Yine de laf soylerler ise dilekçe ile hakkınızı anlatabilirsiniz. Mevzuat maddelerini de ilave ederek.
0 oy
(55 puan)
32. Haftada çalışabilir raporu al. Tatilden sonra izne ayrıl canım. 2 haftanı doğum sonrasına aktarmış olursun 
(8 puan)
İdare pek sıcak bakmıyor,mağdur oluruz falan diyorlar.
(55 puan)
O zaman ikinci dönemin ilk haftası çalış. O zaman 14 şubatta ayrılmış olursun. 3 haftayı doğum sonrasına aktarmak zorundalar. Mağdur olacak bir durum yok
(8 puan)
Müdür yardımcısına çaktırdım durumu aynen böyle.Dediği şey:Hocam çocuk oyuncağına döner öyle de .Biz ücretli öğretmeni gönderirsek geri aynı kişiyi çağıramayız,boş dersleri nasıl ayarlayalım falan filan dedi.
0 oy
(139 puan)
Aynı durumu ben de yaşıyorum 31 ocakta 32. Haftam başlıyor. Bir hafta yanmasın diye 7 Şubat'ta çıkayım dedim. İdarem özlük bölümünü ara filan dedi bilmiyor.
(8 puan)
Benimkiler de sıcak bakmıyor .32'de başlarsan 37'ye kadar götür diyorlar.Ben de hocam 34'te de doğum olabilir sonuçta dedim ,evet doğru müdürle konuş en iyisi dedi.
(139 puan)
Hiçbir şey diyemezler bu sizin hakkınız.
(8 puan)
Hocam ben şimdi görüştüm de müdürümle.Kendisi ilçe ile görüştü.İlçe çalışabilir durumdaysa çağır şimdi çalışsın o zaman falan demiş.Yani anlayacağınız başımı ağrıtacaklar.O yüzden öyle bir hakkım varsa bile iki hafta onların olsun.
0 oy
(139 puan)
Aynı durumu ben de yaşıyorum 31 ocakta 32. Haftam başlıyor. Bir hafta yanmasın diye 7 Şubat'ta çıkayım dedim. İdarem özlük bölümünü ara filan dedi bilmiyor. Önce çalışabilir sonra 34. Te izne çıkabilirsiniz aktarılır.
(8 puan)
İdarem sorun çıkaracak gibi duruyor.Yoksa ben de direkt öyle yapmak isterdim.Kafam çok karıştı.
0 oy
(7 puan)
Maalesef tatil donemlerine denk gelen haftalarimizi dogum sonrasina aktaramiyoruz bilginiz olsun. Iki hafta calisabilir raporu alsaniz daha aktaramazsiniz. Hayirli dogumlar
(8 puan)
Kimisi de aktarırsın diyor . Müdür yardımcısı bile ikilemde kaldı. Müdür Bey'in cevabına göre bakacağız artık .Yani o kadar çok şey okudum ki artık kafam allak bullak oldu.
0 oy
(22 puan)
İdare de haklı, ben müdür yardımcısıyım 2 haftalık için çocukların düzenini nasıl bozup öğretmen ayarlayayım mesela kendi çocuğumuz olsa iki haftalığına mağdur edilsin ister miyiz? Ha orası ayrı bir de mevzuatta zaten 15 tatil ve yaz tatili izinleri sonrasına aktarilmaz yani bunu iyi araştırın yaz tatilinde de aktaramiyoruz 15 tatilde de. Allah kolaylık versin öğretmen olunca arada kalıyorsun tabi hem öğrenciler hem kendi çocuğun arasında 
(340 puan)
Teşekkür ederim Mrvzgl hocam.
(8 puan)
@mrvzgl Yok siz yanlış anladınız beni.Ben gzl hocanın sorusuna cevap vermiştim
(8 puan)
@mrvzgl Araştırıyoruz,okuyoruz,öğrenmeye çalışıyoruz.Fikir alışverişi yapıyoruz.Amacımız imkanlar dahilinde kural neyse onu yapmak.Ne mağdur olmak ne de mağdur etmek gibi bir amacım ız olamaz.Hakkımız değilse zorla alacak değiliz ya hocam. :)
(22 puan)
Hocam şimdi karşımızdaki gebe ya buna göre plan yapacaktir yazık şimdi umitlenirse sonra daha çok zorlanır diye düzelttim sadece yoksa ben gebe değilim konu hakkında bilgim olduğundan paylaşmak istedim tabiki fikir alışverişi yapalım ☺️
(8 puan)
@mrvzgl Teşekkür ederiz hocam.Hepimiz için hayırlısı olsun.  :)
0 oy
(340 puan)
Ben de öğretmenim doğumum 20 şubat gibi görünüyor ben 24.haftadan beri çalışmıyorum 32.de de başlamadım yerime ücretli arkadaş başladı zaten. Tatiller aktarılmıyor diye biliyorum yani 2 haftalık çalışabilir raporu işinize yaramayabilir yine de yönetmenliği iyi bilen birine danışın araştırın. 
(8 puan)
Zaten çalışabilir raporu iki haftalık değil,32-37 arası oluyor da .Maksat bu iki haftalık sürecin ne olacağı konusuydu.Kimisi ben olsam şöyle yapardım, ben olsam böyle yapardım diyor da .Herkes hakları dahilinde istediğini yapsın,ben onu sormadım zaten.Sözüm sizden dışarı.
(340 puan)
Ben de kötü bir şey demedim ki yönetmelik bilen birileri varsa onlara da bir danışın dedim. İzin 32-37 arası oluyor biliyorum ama 2 haftalık çalışabilir alıp sonra da tekrar rapor alıp okul açılınca başlamayacaksınız gibi anlamışım ben, yanlış anlamışım insanlık hali.çünkü bu şekilde yapmayı düşünen arkadaşlara denk gelmiştim. 32 den 37 ye kadar çalışmak isterseniz çalışabilirsiniz buna hakkınız var. Tatili aktarma kısmı nasıl onu bilemiyorum ben de araştırıyorum benim de aktarma gerekebilir. Bir de pandemi döneminde 24.hafta izninden dolayı tekrar başlatmaya idareciler milli eğitim müdürlükleri pek sıcak bakmıyor kısa süreli öğretmen değişiklikleri olduğu için sanırım. Sizin idareciniz de ondan olumlu yaklaşmamıştır  ama hakkınız bakidir kullanabilirsiniz.
(8 puan)
Evet, teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için .
0 oy
(307 puan)
Bende öğretmenim. Ben olsam almam. Sınıftaki öğrencileri de düşünmek gerek. Çocuklara cee deyip tekrar izne çıkmak pek mantıklı değil. Ben bu dönemi bitirip ayrılacağım izne. Geri de donmeyi düşünmüyorum.
(8 puan)
Hiçbir şey keyfi olarak yapılmıyor zaten.Herkesin kendine göre mecburi sebepleri olabiliyor.Burada önemli olan haklarının farkında olmak.Ona göre kullanır veya kullanamazsın.Buna da kimse karışamaz.
(8 puan)
Bir de 32-37 arası çalışabilir olma hakkını bize devlet veriyor.Kimse kafasına göre ceeeee yapmıyor.
(307 puan)
Aferin o zaman sana
(8 puan)
Insanlar buraya fikir alışverişi yapmaya geliyor. Sizin gibi kendi düşüncesinin doğru olduğunu kanıtlamaya değil. Senli benli konuşacak kadar yakın olduğumuzu da sanmıyorum.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 176 göst.
0 oy
13 cevap 285 göst.
8 Mart 2022 Doğum kategorisinde Embiyeh (19 puan) sordu
0 oy
6 cevap 552 göst.
24 Ekim 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Akifimm (63 puan) sordu
0 oy
6 cevap 400 göst.

648,317 soru

3,417,213 cevap

4,247,953 yorum

183,267 üye

...