0 oy
281 göst.
Doğum kategorisinde (6 puan)
Memurların doğum izninin aktarılması kaldırıldı diye duydum pandemiden dolayı. Doğru mu bu? Önceden 5 hafta aktarabiliyorduk. Şimdi nasıl? güncel bilgisi olan var mı acaba?
Gebelik haftası 6

3 Cevap

0 oy
(85 puan)
İlk defa sizden duyuyorum ben de 33.haftamdayim. müdürüm böyle bir bilgi vermedi 
(6 puan)
O zaman siz aktarıyorsunuz 5 haftayı öyle mi
(85 puan)
32 de çalışabilir aldım. 34 un bir kısmı ve 35 ara tatile geliyor. 36 ve 37 de okulum cok uzak olduğu için normal rapor al dedi müdürüm ara tatilin de sayılabilmesi için. Yani şansımı denicem
-Reklam-
0 oy
(260 puan)
Hayir eskisi gibi, sağlık hakkı bu.
0 oy
(742 puan)
Biliyorsunuz ki 24-32 hafta arası devlet memurlarına covid tedbirleri kapsamında idari izin veriliyor. 2 ay çalışmıyorsunuz ama maaşınız da yatıyor bu doğum izninden de düşmüyor. 32. Haftada da normal doğum iznine ayrılıyorsunuz.

İdari izni kullanıp sonra da sanki covid riski devam etmiyormuş gibi işe gelmek belki de etik bulunmuyordur. Bende devlet memuruyum, şu anda idari izinliyim, 32 den sonra gidip calısmak bana da etik gelmiyor açıkcası. Devlet bizi düşünerek 2 ay erken izne ayırıyor bunu fırsata çevirmek hoş değil. 2 ay yatarım , 2 ay sonra calisirim doğumdan sonraya eklerim kafası. Oysa ki risk 32 den sonra da var. Bedavaysa kullanirim, hakkım olanı isime geldigi gibi kullanirim oluyor biraz.  

Kanunen böyle bir seyin kaldırıldığı yönü de bir malumatım yok, bence amiriniz anlattığım gibi etik açıdan düsünmüş olabilir.
(54 puan)
Bizim idarecimiz 24. Hafta iznini vermiyor maalesef 37.haftaya kadar çalışmak durumundayım.
(742 puan)
Bir idareci bunun nasıl yapabiliyor anlamıyorum. Çok mu personel sıkıntınız var? Keşke biraz ısrarcı olsaydınız. Peki ya Allah korusun bir şey olsa bunun hesabini nasıl verecek? Bence hakkınızı aramalısınız, ya da evden çalışabilirsiniz.Bu kolaylığı sağlasın.
(742 puan)
HAYIRDIR SİZ NİYE SİNİRLENİP ÜSTÜNÜZE ALINDINIZ BU KADAR SUNSHINE İSİMLİ KULLANICI? YORUMUNUZU DA KALDIRMIŞSINIZ GERİ.

Madem covidden korkmuyorsun calısmayi goze aliyorsun o zaman 24-32 arası da calısacaksin. Yok sen madem bebegin ve kendi  sagligini dusunuyorsun o zaman 32den sonra da calismayacaksin.
Viruse 4 ay maruz kalmak 2 ay maruz kalmak mi mesele? Ne kadar bilgisizsiniz bu konuda. Virüsün bulaşması anlık birşey, uzun ya da kısa süre maruz kalmak değil mesele.  Ayrıca Bilim kurulu bu kararı keyfinden almamış.
 EN FAZLA BEBEK VE ANNE ÖLÜMÜNÜN 24. HAFTADAN SONRA OLMASI, O HAFTADAN SONRA COVİDE YAKALANMANIN ERKEN DOĞUMU TETİKLEMESİ gibi nedenlerden dolayı 24. haftadan sonra gebe kadınlara idari izne ayrılma hakkı tanınmış.

Bana demogoji yapmayın, özel sektörde calısan bir sürü hamile de var, üstelik onlara bu hakların hiçbirisi tanınmıyor. Onların da maddi sorunları var. 1 ay daha fazla maaş almak için sen hem kendini hem bebeğini riske atmayı göze alıyorsan o senin kararın. Ama devlet bizlere birtakım haklar tanıyor diye sömürmeyin.
(742 puan)
CEVABINIZ DA DURSUN BURDA.

Gebe Soru Cevap'teki cevabınız Sunshine99 tarafından yorumlandı:


Hanımefendi herkesin üç kuruşa muhtaç kaldığı böyle bir dönemde milleti yargılamak size düşmez. Herkes istediği gibi kullanır hakkını. Mantıken iki ay süre virüs riskine maruz kalmıyor 24 de idari izin hakkını kullanınca. İki ay maruz kalmamakla 4 ay maruz kalmak arasında bir fark var elbette. Siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz ama ne etik ne değil karar vermek size düşmez. Herkes hakkı olmayan milyon dolarları yesin, memur alnının teriyle kazandığı üç kuruş maaşıyla, aldığı yüzde 2buçuk zamla hamile haliyle ETİK davransın. Yok ya

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 71 göst.
22 Ocak 2022 Doğum kategorisinde Dereler (6 puan) sordu
0 oy
8 cevap 618 göst.

650,891 soru

3,426,813 cevap

4,259,263 yorum

183,964 üye

...