0 oy
656 göst.
Doğum kategorisinde (28 puan)
Nihayet 40+2doğum yapdım , deyişik bir hikayem var bir gün anlatırım artık.Sorum şu : sezeryan sonrası eve gelince bebeye nasıl baktinız?1 saatde 1 uyaniyor dikişler ne zaman iyileşdi?her ağladığında kalkıp emzirmek lazım dikişlerim acıyor. Sütüm az memeler aciyor artık emilmekden.Bana yardım edin psikolojik olarak çöktüm.
Gebelik haftası Doğurdum

5 Cevap

0 oy
Kesinlikle yalnız değilsin öncelike bunu bil .Eşinin desteği önemli burda. Bebeği o kaldırıp kucağına verse daha iyi olur sanki. Çünkü eminim  şu an bebişi kaldırırken bile acı hissediyorsundur. Sütüm yetmiyor diye düşünme bazı bebekler uykuya meyilli olur bazıları sık sık uyanır. Burda okuyoruz zorla uyandırmak zorunda kalan kişiler var sarılık olmasın diye. 2 saate bir uyandırıp emzirmek gerekiyor zaten. Senin bebiş de bu konuda seni yormuyor anlaşılan :) sık sık emmesi daha iyi sarılık olmaz. İlk zamanlar evet çok yoruyor insanı sanki hep böyle devam edecekmişsin çıldıracakmışsın gibi oluyor. Süt mü yetmiyor ben mi bakamıyorum bebeğe hiç böyle hayal etmemiştim vs vs... Kafanda deli sorular olur :) emin ol postunu okuyan çoğu anne ay ben ne çektim bizimkindeeen diye başlayan cümleler kuruyor:) bir haftada dikişlerin baya düzelecek ve her işini kendin yapmaya başlıcaksın bir aya kadar da bebeğin uyku düzeni oturur inşllh. Sonra da bordo bereli olursun zaten :))
(28 puan)
Teşekkürler  bilgili anne iyi moral olduz Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(262 puan)
Canım sezeryan doğum yapana kişinin refakatçisi olması lazım evde de olsan . Yani 1 hafta eline birşey sürmemelisin . Ameliyat oldun kolay değil nasıl kendin alasın . Eşinden ya da bir yakınından destek al . Bu arada sürekli oturma evin içinde gez , ne kadar gezersen o kadar çabuk toparlanırsın . 2 hafta sonrasında kendi işlerini halledebilecek düzeyde oluyorsun a a bu kişiden kişiye de farklılık gösterebilir .sütün az değildir . Daha yeni doğum yaptığın için henüz tam gelmiyordur . Sık sık emzirirsen gelecektir inşallah . Bol su iç bunun için . Psikolojik olarak kötü düşünüp kendini etkileme . Yavrun kollarında :) artık sen bi annesin . Her zorluğun altından kalkarsın evelallah , sağlıcakla büyüt bebeğini :) 
0 oy
(938 puan)
Bu dönemde bol hareket senin iyileşme sürecini hızlandıracak. Ama bebeğimden daha ağır bişey kaldırma. Bebeğini çok sık emzirme lisin ki sütün artış göstersin. Ama şuan az olan sütünde bebeğine sık emzirirken yetecek. Çünkü midesi kiraz çekirdeği kadar. Ek olarak yanındaki destek önemli. Sen iyileşen kadar emzirme dışında bebekle ilgilenecek birileri olmalı. 1hafta da topalıyorsun İnşaAllah. Göğsün için lansinoh kullan. Oda da yalnızken afedersin sütten atlet vs gbi kat kat şeyler giyme bol hava alsın göğüslerin. Bazı anneler durumun varsa gümüş kalkan çok işe yarıyor giç yara olmuyor demişler. Yatma şeklini yarı oturur ayarla bir süre oşekilde emzirirsin hareket etmeden. Tez zamanda sağlığına kavuşursun İnşaAllah. 
0 oy
(1,797 puan)
Öncelikle memeler için höğüs kalkanı ve lansinoh krem.dua edersin..

İlk günler sen yatıcan sana bebeğ verecekler.ben 2. Doğumda eve geldiğim gece eşim annem uykusuz die onları uyandırmayım kendim halledeyim dedim.hem acıdan öldüm hemde sırtım tutuldu 1 hafta doğrulamadım.

Öncelik senin konforun unutma.1 hafta sana yardım etsinler sonrasını zaten halledersin 
0 oy
(644 puan)
Sırtına kollarının altına yastık koy oyle emzir fazla one dogru eğilme yastıktan destek al yani yanında biri varsa 1 hafta 10 gun bebeğe ve sana yardım etsin yürümek cok iyi geliyor elinden geldikçe yürü cabuk iyileşirsin bol su tüket sakın bozma moralini bugun ler de gececek bı bakmışsın büyümüş tadını cıkar 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 1,148 göst.
23 Ocak 2022 Doğum kategorisinde Mmutlu (141 puan) sordu
0 oy
2 cevap 513 göst.
0 oy
3 cevap 162 göst.
0 oy
11 cevap 392 göst.

649,956 soru

3,423,142 cevap

4,255,017 yorum

183,693 üye

...