0 oy
659 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (95 puan)
Kizlar bugün doktora gittim 12 haftalık hamileyim 41 yaşındayım amniyosentez önerdi korkum var Sonuc nasıl olur başka doktora daha gitsemmi acaba? 
Gebelik haftası 12

10 Cevap

0 oy
(1,063 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Gebeliğiniz ilerlemeden fetal DNA yaptırmanızı öneririm. Amniyosentezde düşük ve enfeksiyon riski var. Fetal DNA biraz pahalı ama sonrasında stres olmayacaksaniz inanın değer. İlerlemeden dedim çünkü sonradan bişey buluyorlar ultrasonda bu sefer sonuç çıkana kadar beklemek çile oluyor. En azından baştan yaptırın kafanız rahat olsun
-Reklam-
0 oy
(3,685 puan)
Fetal DNA yaptırın isterseniz. Yaş nedeniyle sizde down riski ister istemez fazla çıkacaktır. Tespitinin yapılması için test gerekir bu durumda ancak çocuğum down olsa da aldırmam diyorsanız böyle şeylere gerek yok. İnşallah sağlıklı bir bebek gelecektir bence ☺️
(11 puan)
Eğer ne olursa olsun aldırmayı düşünmüyorum diyorsanız hiç aklınızı bulandırmayın sonuç olarak testlerinde kesinlik etkisi yok kesin tanıyı doğumdan sonra söyleyebiliyorlar içinizi ferah tutun bence
0 oy
(382 puan)
Amniyosentez yaptırdım çok can yakan bişey ama sonrasında kendinize dikkat ederseniz hiç bişey olmaz.Yaş riskinden dolayı fetal DNA yaptırırsanız 3 yada 4 bin TL falan verip sonucunuz kötü gelirse yine sizden amniyosentez istiycekler hastalığı netleştirmek için. O yüzden gönül rahatlığıyla amniyosentez yaptırın sonrasında size birileri baksın kendinize dikkat edin yeterli olur.ikili test sonucunuzda tam olarak ne çıktı.sağlıklı günler dilerim.
(95 puan)
Doktor iki test bile yapmadı direkt amnıyosentez dedi anlamıyorum ya soru bile sorulmuyor doktora
(382 puan)
Benimde ultrasyonda görünmüştü ikili test alınmamıştı.Belki ultrasyonda görülecek kadar gözle görülür bi sorun vardır. Başka doktorada görünün isterseniz
0 oy
(132 puan)
Fetal dna devlet hastanesinde de yapılıyor amniyosentez yerine yaptirabilirsin ama geç çıkıyor. Ben de yaptırdım ve bekliyorum. Bende aldirmicam ama bileyim istiyorum 
(382 puan)
Sizin bebeğiniz de risk neydi
(132 puan)
Kalp deliği var down sendromu riskinden bahsetti
0 oy
(1 puan)
Ben yaptırdım sonuç cıkmadı 4 hafta oldu sonrası cok sancı yapıyor 
(382 puan)
Sizin bebeğiniz de sıkıntı neydi
0 oy
(15 puan)
yeniden gösterildi
Merhaba bende 41 yaşındayım ilk hamileligim ve su an 36+4 haftaligiz ikili ya da üç lü tarama yapmadık doktor riskli çıkacaktır dedi fetal dna önerdi o sıralar maddi olarak gücüm  de yoktu yaptiramadim amniyo içinde düşük riski oluyor diye yaptirmadim. Detaylı da da hersey yolunda görünüyordu nasip artık iki hafta sonra sezeryan olucam 38+4 te sağlıkla gelir inşallah..eğer aldırma düşünceniz yok ise anıyoruz yerine sadece fetal dna yaptırın yaklaşık bir ayda sonuç çıkıyor zaten.umarim sağlıkla alırsınız kucağınıza Rabbım isteyen herkese nasip etsin..
0 oy
(316 puan)
Ben yaptırdım hiç korkma kolay 2dakika sürüyor
0 oy
(1,275 puan)
Eğer amniyosentez sonucunda kötü birşey çıkarsa gebeliği sonlandırmayı düşünüyorsanız yaptırın. Ama yok ne olursa olsun doğururum derseniz hiç o riske girmeyin. Ben yaptırdım ertesi gün suyum geldi ve bebeği kaybettim. Sonuçlar da hiç iyi gelmedi yani zaten doğsa bile yaşamazdı dedi doktor. 

Bu yüzden tavsiye etmiyorum. Ama ben hasta bir bebek dünyaya getirmek istemem derseniz tabii sizin kararınız. 
0 oy
Benim ablam da 40 ından sonra doğum yaptı. Sadece yaşından ötürü amniyosentez yaptır demedi doktoru. Ve çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına aldı.

Ben amniyosentez yaptırdım ama son aylarda olduğu için en fazla erken doğum olabilir dendi. 

Çok şükür öyle bir şey olmadı. 

Hiç acıtan bir işlem değil. Toplamda 5 dakika sürdü. Karnınıza ince uzun bir iğne giriş yapılıyor ve sıvı alınıyor. Hemen yanınızda ultrason cihazından bakabiliyorsunuz. İşlem bitince 1-2 gün istirahat etmek gerekiyor. Adet ağrısı gibi sancı olabiliyor ama hemen geçiyor. Benim için böyle geçti. Sizin ki tabiki farklı olabilir. En doğrusunu doktor bilir. Ama bir kaç doktora danışabilirseniz daha iyi olur. Kafanızda soru işareti kalmamış olur. 
0 oy
(14 puan)
Merhaba, ben de 41 yaşındayım ve 13 haftalık hamileyim. Doktorum 10. Haftada fetal DNA testi istedi. Yaş nedeniyle down riskininin yüksek olduğunu söyledi. Bunu tercih edebileceğim bir durum olarak görmedim. Kendiniz ve bebeğinizin sağlığı için tavsiye ederim. Doktorunuz herhangi bir risk durumunda bunu isteyebilir. Uzun bir süreç var önünüzde. Hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınız için fetal DNA testi yaptırmanızı tavsiye ederim. Sonuca göre yolunuza nasıl devam edeceğinize karar verirsiniz. Umarım herşey yolunda gider.
(95 puan)
Özel hastanemi yapıyor fetal DNA yi fiyatı nedir acaba
(14 puan)
Özel laboratuvarlarda yapılıyor. Eve gelip sizden kan alıyorlar. Yurtdışına gönderiyorlar. Benim bir haftada sonucum çıktı.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 224 göst.
28 Ocak 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sinem4535 (95 puan) sordu
0 oy
7 cevap 261 göst.
14 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Haawwaaa (17 puan) sordu

651,770 soru

3,430,289 cevap

4,262,927 yorum

184,215 üye

...