0 oy
365 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (65 puan)
Kızlar hamileliğimin ilk haftasında folbiol markalı folik asidi kullanmaya başladım daha sonra hamileliğimin 4. Haftasında doktor bana Genesis Max adında bir vitamin verdi içinde folik asit ve diğer ihtiyacım olan vitaminler de var ben folbiol ve Genesis Max i bir arada kullandım sizce bir sıkıntı olur mu folik asidi fazla almismiyimdir?
Gebelik haftası 8

1 cevap

0 oy
(2,793 puan)
Genesis'in içindeki folik miktari cok az varla yok arası. Ikisini icmen bi sorun olusturmaz 
(83 puan)
Regenesis Max içeriğindeki folik miktarı günlük almanız gereken kadardır . Aylarca sadece bu ilacı kullandım oradan biliyorum zaten arkasında da hangi içerik ne miktarda yazıyor . İkisini aynı anda kullanarak yanlış yaptığını düşünüyorum . Acil şekilde bu durumu doktoruna danismalisin . Kaldı ki folbiol piyasadaki içerik miktarı bakimindan en şaibeli folik asit . Devlette bana da yazdılar ama kullanmadım . İkisini bir kullanmaya devam ederseniz günlük almanız gereken miktarın 2 katından fazlasını almış olacaksınız . Doktorunuzla görüşün en kısa zamanda
(2,793 puan)
31.haftadayım 16dan beri regenesis'i kullaniyorum icindeki folik YETMİYOR. Ayrica regenesis hamile vitamini değil onuda söyliyim sporcularda kullanıyor. Bundan dolayı bi hamile için günlük miktarı yeterli değil özellikle 8.haftada bi hamile icin folik miktarı asla yeterli değil vucudun o haftada ihtiyaç duydugu en önemli sey folik. Yani 2 katından fazla falan değil abartmayın o haftada vucuda yetmiyor bile. Regenesis'in esas amacıda omega zaten folik takviyesi degil. Haftası vüyük olsa bnm gibi fazladan folbiol gereksiz kullanım olurdu ama ilk trimesterda foliksiz olmaz. Tabiki doktoruna da danissin en iyisini doktorlar bilir zaten.
(65 puan)
Bende sizin gibi düşünüyorum folbiol kullandığımı doktoruma söylemiştim doktorum da bana folik asit almaya devam et şimdi yazacağım vitamini de al demişti bende regenesis maxin içeriğine baktığımda zaten sadece folik asit yoktu geniş bir içeriği vardı umarım almam gereken miktardan fazlasını almamışımdır. Onerebileceginiz folik asit markası var mı bu arada elimdeki folbiol bitti
(2,793 puan)
Canm folbiol marka en iyisi emin ol. Bnde folbiol içtim gebelige hazirlanirken bile içtim doktorum yazıyordu. Gebe kalinca da devam ettm ve mide bulantısını bi tek o tetiklemiyor. Baska marka folikler mide bulantısı yapabilir. Bana sorarsan yine folbiol al. Regenesis zaten olmazsa olmaz.
(65 puan)
Bencede folbiol en iyisi almadan önce eczacılara sormuştum hepsi onu önerdi, bu arada sen folbiol ve regenesis i birlikte mi kullaniyorsun canım ?
(2,793 puan)
Senin haftanda bnde kullandım sonra 16.haftada folbiol bitti aslinda 14.haftaya kadardı kullanim ama doktorum bana 16ya kadar devam et dedi. Sadece regenesis kaldi onla devam ettm. Extra demir ve calsium da kullanıyorum. Cok sukur kan degerlerim cok iyi çıktı.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 147 göst.
1 Nisan 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde sebnem77 (385 puan) sordu
0 oy
7 cevap 192 göst.
14 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Htcahmt (66 puan) sordu
0 oy
3 cevap 334 göst.
28 Mart 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fatmars (35 puan) sordu
0 oy
3 cevap 234 göst.

651,660 soru

3,429,908 cevap

4,262,533 yorum

184,182 üye

...