0 oy
1,441 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (907 puan)
kapalı
Selam kızlar,  benim doktorum yaşı büyük çok tecrübeli bir adam. Eşimle birlikte rutin kontrole gittik.  Kendisine sizce normal doğum mu sezeryan mi diye sordum.

Kızım dedi yazık sana, yaşın 18-24 arası olsaydı sana normal ol derdim yaşın 29 yanı alttan toplanman cok zor olur.  Alttan genişlemenin tek çaresi de vajinal estetiik, onun dışında çağımizin evrimleşmesindeki kadınların ille eski analarimizin nenelerimizin anotomik kemik çatı yapısı maalesef bir değil. Evet doğum oldukça dişilere has bir doğal olay olup kendiliğinden oluşan bir şey ama anotomik yapilar zamanla değişiyor, beslenme alışkanlıkları hatta ürünler bile, annenin yediği hakiki balı tereyağı katıksız orijinal ürünü sen tüketebiliyor musun? Her şey fabrikasyon hormonlu her sey yapay. Beslenme biçimi bile gelisimimizi genimizi etkiler. İlle normal istiyorum dersen karar senin. Ancak sezeryan yeni çağın teknolojisi ve ilerleyisiyle artık daha sağlıkli daha az zahmetli daha kolay. 

Doktor hem beni hem eşimi resmen ikna etti. Ağrısız acısız sancisiz üstelik belirli bir günde telaşsiz, programli bir şekilde hastane odası süsleme organizasyonu şekeri çikolatasi, kurabiyesi fotoğrafcisi çekimi vs... Her sey planli olacak. 

Sizce doktor haklı mi,, bi yandan özel hastane acaba para için mi öyle dedi diye düşündüm :)
Gebelik haftası 33
Kapatılma nedeni: Eski post.

55 Cevap

0 oy
(791 puan)
Normal dogum taraftarıyım şahsen eger sizi ve bebeği riske atacak bir durum yoksa normal dogum derim doktor kendisi bunca şeyi söylemiş ama düşünürsek durum vaziyet bu haldeyken sezeryan doğum daha zor olur fikrimce vajina bir şekilde kendini toparlıyor her halükarda ama ameliyat olduğu gibi kalıyor aynı şey onun için de geçerli olmalı bence ha doğum için çayınız uygun olmaz ona da diyecek yok ama herşey normal ise bence doktorunuz kolaya kaçmış gibi bunlar benim düşüncelerim tercih sizin 
-Reklam-
0 oy
Şaka gibi yaa inanamıyorım inanamıyorum ..... Söylenecek çok şey var
0 oy
(188 puan)

Bence tamamen kendi rahatı ve cebi için konuşma yapmış :D

0 oy
Pardon da sizin vajinanızın toparlanması doktoru niye ilgilendiriyo ki. Resmen tamamen erkek zihniyetiyle yaklaşmış duruma eşinizin yanında da hiç hoş bı konuşma olmamış bence çok saçma. Tamamen kolayına gelen yönteme de ikna etmiş ayrıca.  Böyle bi mantığı da anlayamıyorum dunyaya bı canlı getiriyosun ama sen vajinanın deforme olmasına takıyosun.  Neyse sizin kararınız tabi ki hayırlısıyla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inşallah. 
(907 puan)
Bence dediğiniz gibi özellikle eşimin yaninda böyle dedi ki.. hani erkekler bu tarz şeylere düşkün ya.. öyle düşünup de oraya vurmuş olabilir.. oysaki eşim asla o kör zihniyette bir adam degil.  :)
0 oy
(907 puan)
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Tek tek okudum. Vallahi kafam yine duman oldu.. ;)
(742 puan)
Doğumunuzun nasıl olacağına siz karar vereceksiniz. Sizin gebeliğinizin hangisine elverişli olduğunu kim nereden bilsin.

Bedeninizi en iyi siz tanıyorsunuz, hangisini yapmaya hazır hissediyorsunuz bunun cevabı sizde.
Doktorunuza güvenmediğiniz ortada ki söylediklerini danışma ihyiyacı duyuyorsunuz. Burada da herkes ancak kendi tecrübelerine göre yorum yapar.
 40 yaşında bir kadının normal doğumu iyi geçti diye, ya da birisi üç çocuğu da normal doğurdu diye  veya birisinin sadece 5 dikişi oldu diye, sizin de aynısı olmayacak. O sizin bedeniniz.

Bu yüzden kafanız tabi dumanlanır, çünkü cevabı siz vereceksiniz. Herkesin tecrübesi kendine.
(907 puan)
Haklısınız.. ... İlk doğumum.. ister istemez insan bilgi arayışında... Uzun uzun yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Parmaklarınıza sağlık
(742 puan)
Bedeniniz sizi en doğruya yönlendirecektir , bundan emin olun. Daha yolunuz var. Hem son dakika ne tür komplikasyonlar gelişeceğini bilemezsiniz. İçinizi ferah tutun, bedeninizi dinleyin.
(907 puan)
Sağolun.. cok sağolun haklısınız daha  50 gün var. Nasip kısmet .. Bebek sağlığı iyi olsun da .. gerisi geçer
(742 puan)
İlk doğumum sezeryan oldu. Bebeğim iri bebekti , doktorum 4.200 gr dedi, bebek 4100 gr doğdu. Eger normal dogurmaya kalksaydım bendeki tahribatı düşünemiyorum. Demek istediğim şey bu, bedenini tanıyorsan bebeğin durumuna göre en sağlıklı kararı verirsin. Hayırlı doğumlar dilerim size.
0 oy
(409 puan)
Para icin mi yapiyor yoksa ugrasmamak icinmi yapiyor bilemem orasini ama dogru soylemis  altn genisledigin zaman cok kotu bir durum bu ... Cevremde bu sikyette cok var   ve bu sitedende cok duydym rahim sarkmasi yasayanlar genisleme falan 
0 oy
(410 puan)
Ağrısız acısız mi valla hiçte kolay olmuyo sezaryen sonrası toparlanmak 
0 oy
(16 puan)
Tabikide para icin aklını celmeye çalışmış hem kolayina kacacak hem cok para alacak kanka normal dogum gibi sagliklisi yok bence
0 oy
(3,801 puan)
Özel hastanelerin çoğu zaten saatlerce normal doğumla uğraşacağına sezeryanla yarım saat içinde hallederim diye düşünüyo bence . Bunu bu gün bidaha anlamış oldum sizin doktorunuzdan . Siz bana şunu deseydiniz ben kendim korkuyorum normal doğumdan sezeryan istiyorum diye inan daha çok inandığı gelirdi ama doktorun seni yönlendirmesi bence yanlış ya ne bilim . 
(907 puan)
Yok hic korkmuyorum aslında bu tarz şeylerde çok cesaretliyim ailenin iğnesini damar yolu ben acarim nasırlari ben sokerim kanlı işlerle aram iyidir :)) bi kac akrabamim hastanede dogumuna da grdim. İşte terzi Kendi söküğunu dikemez .. acaba doktor ne önerir diye merak ettm. Bunlari söyledi
(3,801 puan)
Doğrudur canım ya bende çok kararsızım valla suni sancı vericekler pazartesi günü acaba özele gidip epiduralli Normal doğum mu yapsam diye düşünüyorum yani . Normalde sehiir Hastanesi'ne gidiyorum orasıda suni veriyo direk sezeryan vs almıyo normal doğumla uğraşıyo yani çok kararsızım ya
(907 puan)
Bu posta gelen yorumları okuyun. Kadınlar hepsi normal ol diyor bakalm artık.. zaten bebeğin kilosu ilerde muhtemelen sezeryanla olcacak da bakalm
(3,801 puan)
Benim dediğimde normal ama uyuşturmalı oluyo canım :) senin bebiş tosun anlaşılan :)
0 oy
(20 puan)
Herhangi bi sağlık sorunu yoksa normal tercih etmelisin o mucizeye aklı basında şahit olmak harika bi duygu bebeği sana çıkarıp gosterdiklerin de bütün acıların biticek ve dikişle resmen kız gibi yapıyolar sonrasın da ilişkide ilk evlilik zamanları gibi zor oluyodu  benim ikinci bebegime hamileyim ve tek duam herşeyin normal ilerleyip normal doğum yapmak bebeği çıkarıp gösterdikleri o anı yaşamak dünyalara bedel 
0 oy
(800 puan)
 özel hastane para için mi sezaryan diyorsunuz ya bi bizim burda mı farklı anlamıyorum. Doğum yaptığım hastanede normal doğum sezaryan doğumdan daha pahalı. Yani özel hastane para için sezaryan yapıyor muhabbetini ben burda duyuyorum . Onun haricinde doktorunuz çok mantıklı şeyler söylemiş . Ben kendi isteğim ile sezaryan doğum yaptım hiç pişman olmadım. 3 günde normale döndüm sonrasında ne acım ne ağrım oldu. Güle oynaya doğurdum. Saatlerce sancı ağrı kesi dikiş vs.  çekeceğime yarım saatte doğurdum geldim odama . aldım yavrumu kucağıma. Her iki doğum şekli ile de anne olunuyor. Karar sizin. Sağlıcakla alın kucağınıza inş. 
(907 puan)
Şimdi bunlar tarla zenginleri... Binlerce m2 tarla var :)) veeee maalesef bu tarlalara sadece erkeklere miras veriyorlar.. yani durum cok vahim onlarin zaninda........ İçler acısı.. yıl 2022 ve maalesef zihin bu
(742 puan)
Ama sizin orada kaçırdığınız bir durum var, doktor sizi muayene ederek normal doğum yapamazsınız sezeryan yapmalısınız dememiş.
Doktor size kendi fikrini kendince bilimsel verilere dayandırarak söylemiş. Bu şey gibi ; mağazaya gittiniz , çalışan size " size kırmızı kazak daha çok yakışırdı ama yine de tercih sizin" dedi. Burada fikir beyan etti, size fikrini söyledi.
Bu gebeliğimde bir takım ilaçlar kullanmıştım hamile olduğumu bilmiyordum. Hamile olduğumu öğrenince dokyora söyledim, bir ilaç riskli idi bebek sakat olabilir dedi. Doktor hanim dedim siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? Gebeliğimi sonlandırırdım hala yasal süre içerisindesiniz hakkınız var dedi. Dojtor bana fikir beyan etti. Uygulamak zorunda değilim. Perinatolijiye gittim, doktor bey ne öneriyorsunuz dedim. Kullandiğin ilaçlar sorun teşkil etmez X grubu ilaçlar değil , herkes kadar riskin var, benim fikrim gebrliğini devam ettirmen yönünde dedi. Ve ben bu iki fikirden birini seçtim kendime, devam kararı verdim. Bu  doktoru suçlu yapmaz , kötü yapmaz, paracı yapmaz. Çünkü zorlama yok,fikir sordum o da söyledi. Brn ona gidip neden gebeligimi sonlandirmamı söyledin diye hesap sormadım, buna hakkim yok cünkü. Güven sarsıldığı için doktorumu değiştirdim.
Demek istediğim sadece doktor değil , herkes size fikir sunacak.
ÖNEMLİ OLAN SİZİN NEYİ SEÇTİĞİNİZ VE İSTEDİĞİNİZ.
(907 puan)
Hani bir mağazaya gidersiniz satisci size iki ürün önerir ve aslında satmak istediği kırmızı bluzdur. Size kırmızı bluzun ne kadar dayanıklı ne kadar kaliteli iplerden oluştuğunu anlatir kırmızıyı satmak için de siyah kazağın suda makinada cekilecegini söyler yaa.. yani doktor ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi.. dediğiniz gibi normal doğumu gömdü.. sonra dedi ki karar sizin... :))
(742 puan)
Bana da bebeğin sakat doğar dedi. Hangi karar daha zor? Doğum şekli mi, yoksa bir bebeği aldırıp aldırmamak mı? Ama doktor fikirini söyledi diye ben uyguladım mı? Hayır tabi ki. Bir üst doktorun görüşünü aldım.
İşte siz ne doktora güveniyorsunuz ne de doktordan vazgeçiyorsunyz. Böyle olmaz.
Sorun sizde, siz kararsızsınız.
(907 puan)
Annem.. hemen hemen her gün arar.. sezeryan ol kızım der. 9 tane normal doğum yapan annem.. çağ hangi çağ sezeryan ol kurtul diyor.. annemi ve doktorumu kirmiyacagim.. sizin de Engin bilgileriniz ve üşenmeden yazdığınız için teşekkür ediyorum. Parmaklarınıza sağlık.. siz de hamileyseniz bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alirsiniz ins. Yorumlar yazarak zaman harcadığınız için ayrıca teşekkür ederim. İyi geceler
0 oy
(274 puan)
bence sende kararsizdin normal dogum icin ne sana anlam verebildim ne doktoruna sen iyi bilmen lazim bilmesende arastirman lazim normal dogumun senin ve bebegin icin mucize oldugunu bazi hastalikli kadinlara cocuk dogurmalarini istiyor doktorlar saglik icin valla cok sasirdim doktorun soylediklerine resmen beni ugrastirma gel kesip alayim demek istemis bu kadar uzatmasina gerek yoktu bence
0 oy
(331 puan)
Canim bende kendi istegimle sezeryan olcam ama doktorum seninkijin aksimr normal dogum taraftari inssllah sabaha sezeryanim var ve hala beni normal.doguma ikna etmeye calisiyor 
(907 puan)
Siz korktugunuz için mi sezeryan tercih ettiniz?
(331 puan)
Evet canim
0 oy
(36 puan)
Karar sizin ama doktor sezeryanla kat kat para alacak hele özel bide aldığı parayı tahmin edemezsin doğuma gelince annenin çekeceği her sancı ne kadar sevap ne kadar hayırlı bilemezsin ve normal doğum sağlık açısından daha iyi rahimi çabuk toparlıyor bebeğin gelişiyle enfeksiyonu önlüyor sütün hemen geliyor ben ilk doğum normal ikincisi 8 cm açılmayla bebek kafası kasıklarda kaldığı için mecburi sezeryan şimdi 6 yıl ara koydum 3 cu hamileliğim normal istiyorum ve 29 yaşındayım Allah hayırla sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah amin
0 oy
(8 puan)
Hangi hastane ve hangi doktordu acaba ogrenebilirmiyim
0 oy
(796 puan)
Yalnız doktor sezeryanın bir doğum şekli değil de gerektiği zamanlarda cerrahi bir müdahale olduğunu unutmuş olmalı. Doktor değiliz ama kaba bir görüşle bile keyfi sezeryan mantıklı gelmiyor vajina zaten açık bir yer ordan bebeğin çıkması varken neden sapa sağlam karnın 7 dokusu kesilsin ? İnsan resmen deforme oluyor. Ha risk almamak lazım asla ve gerektiği anda sezeryan zaten mucize bir operasyondur.. kendim de sezeryanliyim istemeden özel de beni sezeryan a aldılar.  Sırf bu yüzden çok üzüldüğüm için pospartum sendromu yaşadım.  Bebegim 9 aylık hala keşke keşke diyorum. Hiç bir sağlık sorunun yoksa normali denemelisin . 
0 oy
(165 puan)
Ne saçmalık ya normal doğum gibisi var mı benim etrafımda sezeryana hiç onermiyorlar risk olmadıkca sezeryani düşünme bence 
0 oy
(633 puan)
Annem 3 yıl önce benle birlikte doğum yaptı 44 yaşında ikimizde normal doğurduk annem kız kardeşimi bende kızımı doğurdum valla maşallah annem daha hızlı toparlandı.:))))
(2,867 puan)
Adam da bunu anlatmış zaten :D
(633 puan)
Tamam da adam zaten çok yaşlı analarımız diyor zamanında diye bahsediyor ben 25 yaşındayım annem de doğumu 3 yıl önce yaptı yani annem adamın bahsetmek istediğinden çok daha genç işte bizim devrimizde doğum yaptığı için
0 oy
(84 puan)
Aklını bulandırmak istemem tabiki ne yaptığın seni ve bebeğini ilgilendirir sağlık açısından sezeryan derse tabiki sezeryan kimse normal diye diretip bebeği ve kendini riske atmaz ama ben geçen hafta özele sancım için gittim erken doğum dedi ozaman 35 haftalık dık ve yatış verdi sezeryan önerdi cçğer geliştirici vuruldum 4 doz ve yatılı kabul etmedim devlete geldim sezeryan olunca diye devletteki şuan sezeryan görmüyorum erken doğum da dedi ve 37 olduk belki o gün yatsam evet bebeğimi kucağıma alırdım yanımda olurdu ama erken alırdım şuan çok şükür İyiz normal doğumu bekliyoruz Allah izin verir se herşey yolunda giderse vajinal estetik beni ilgilendirir doktoru değil ki nekadar özel yada devlet doktoru olsun normal yaparım zaten özel değil mi gider vajinal estetipimi de ona olurum karnım da kaç kat kesikten iyi olduğunu düşünüyorum ki asırlardır kadınlar narmak doğum yaptış adı üstün de normal zamanla tabiki de herkes etkileşim geçiriyor Allah tarafından kadınlar normal doğuma uygundur olarak belirlenmiş yani evlilik tabiki çok kutsal çok güzel eşimiz tabiki önemli ama çocuk doğurdum diye genital bölgem genişledi diye kocam benden uzaklaşacaksa ne bileyim garipserim ben karpuz değil çocuk getiriyorum dünyaya hem normal doğum olsan istediğim zaman istediğin kadar sağlığın yerin deyse çocuk yapabilirsin ama sezeryan öyle değil 
0 oy
(127 puan)
Doktor. Öyle bir konusmuski aklının celinmemesi kolay değil ki valla gülüm bence normal doğum ol  

Bide vajina sarkması olduğu doğru ama bu sarkma öyle abartılacak gibi bişey değil hem eski toprak analarimizin da başına gelmediği ne malum bizler çok şanslıyız böyle platformlarda sorunlarımızı sikintilarimizi sorup birlikte çözüm bulabiliyoruz eskiden böyle şeyleri birbirlerine soramayan yüzlerce kadın vardı utanıp çekinen konuşulması ayıp denilen kadınların susturuldugu zamanda eski toprak analarimiz nasıl derdini anlatabilsin doktor beyde iyi konu uydurmuş valla sanki doktor eskilerle oturup kalkmış bence özel olduğu için seni sezaryana teşvik etmiş

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 75 göst.
0 oy
2 cevap 117 göst.
0 oy
1 cevap 102 göst.
0 oy
4 cevap 268 göst.

651,838 soru

3,430,537 cevap

4,263,150 yorum

184,232 üye

...