0 oy
357 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (59 puan)
bugun ki ultrasyonda da bebek ellerini acmadi.tek sorun bu kizlar.yarin ankara sehir hastanesinde amniyosentez randevum var.korkuyorum basina gelen var mi? yaptirsambmi yaptirmasam mi bi fikir verir misiniz?
Gebelik haftası 21+2

9 Cevap

0 oy
(536 puan)
Banada böbreği geniş kalbi delik dedi down olabilir dedi sıvı istedi ben vermedim dogumada az kaldı herşey Allah'tan ellerini açar yaa ama sen bilirsin 
-Reklam-
0 oy
(600 puan)
Valla canm banada bagirsakta parlaklik dediler amniyosentez dediler yaptrmadim korktum bekliyorum öyle az kaldı bakalim ellerini açmama durumunu yeni duyuyorum riski çok mu yüksek kimileri amniyosentizi önermiyor riskli diyo kimi ehli iyi yerlerde yapılırsa bişey olmaz oran düşük yaptıranlar var diyorlar bilemedim ki zor bir karar allh yardim etsin saglikla kucağına al insallh 
(59 puan)
ellerini acmasi cok onemliymis canim.bende hala dusunuyorum kararsizim.
0 oy
(595 puan)
Öyle bir durum yaşamadım çok şükür ama olsada yaptırmazdım galiba herşey Allahtan sonuçta normalde doktoruma göre hareket eden biriyim ama bebeğin suyundan sıvı alınmasıda benim için korkulacak bir durum olurdu
0 oy
(1,275 puan)
Eğer amniyosentez sonucunda bir sorun çıkarsa gebeliği sonlandırmayı düşünüyorsanız yaptırın. Ne olursa olsun dünyaya getirmek istiyorsanız yaptırmayın. Çünkü riskli bir işlem.

Ben amniyosentez yaptırdım ertesi gün suyum geldi ve bebeği kaybettim. Sonuçlar kötü gelmişti ama bu konuda kötü bir örnek olabilirim. Yani amniyosentez yaptırıp hiç bir şorun yaşamayan çok kişi var.
(1,275 puan)
Bu arada daha önce de yazmıştık sizinle. Benim bebeğim de detaylı ultrasonda ellerini açmadı. Doktor eller kapalı diye yazmış rapora fakat bana hiç birşey söylenmedi. Doktoruma raporu gösterdiğimde bir sorun olmadığını söyledi.
Peki siz başka bir doktora daha gittiniz mi? Ya da herhangi bir araştırma yaptınız mı? Ben internetten baktım ama ellerin kapalı olması ile ilgili birşey bulamadım.
(59 puan)
kromozom 18 bozuklugundan suphe ediyorlar canim.edwars sendorumu yani.cok kararsizim ama tek sorunda ellerini acmamasi.bir kac yer gezdim hepsi amniyosentez dedi.
(1,275 puan)
Umarım bir sorun çıkmaz ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.
(59 puan)
amin canim tek temennim o hepimiz icin
(25 puan)
Banada 13 18 kromozom larında bozukluk denmişti çok şükür temiz çıktı amniyosentez sonucum
0 oy
(25 puan)
Ben 16. Haftada yaptırdım basit bir işlem korkulacak durum yok içini ferah tut yaptırana kadar çok kötü bir psikolojideydim 1 hafta sonra çıktı sonuç ve çok rahatladım şuan 27. Haftadayim detaylıda da sorun çıkmadı 2li tarama da 300/1 oranında risk vardı çok şükür şimdi içim rahat 
(59 puan)
kararsizim bende sabah gidip gitmemekte simdi kipirtilarini da hissediyorum tamamen kaybetmek cok korkutuyor canim.dualarinda beni unutma aeo.
0 oy
(19 puan)
Ben 10 gün önce yaptırdım çok şükür temiz çıktı sonuçlarım.Banada burun kemiği kisa dendi birde akciğer kalbi sağa doğru itiyormus bu yüzden yaptırdık.

Biraz aciyo ama sonrasında 4 ğun yattım iş falan yapmadım. Rabbım yardımcımız olsun zor bir süreç 
0 oy
(83 puan)
Bende yaptırdım benim bebegım de dıyafram hernısı tanısı konuldu 32 haftalıkken hemde o sokla aynı gun birden bire karar verip yaptırdım nasıl oyle davranmısım ınanın bılmıyorum cunku basından beri hamılelıgımı her safhasında sorun yasadım once dusuk tehlikesi ayrıntılı ultutosonda bebegın kolları ve bacakları gelısmemıs dendi neler neler bunlar bir kac etlik zubeyde ye gidiyordum zaten orayı Allaha havale ediyorum bana yasatıkları olur olmaz seyler yuzunden  ama cok sukur dogumum kadar bırsey olmadı 37 haftalıkken agrışarım in cok olmasından dolayı sezeryana alındım bebegım iki kere ameliyat oldu suan ıyız cok sukır bu arada 32 haftadan sonra butun kontrolleri mi sehır hastahanesi de oldum ben Ankara in yabancısıydım etlıhın o kadar vasat olsugunu bilmiyordum bilsem en basından sehır hastahanesinı tercih ederdim... Son bırsey neden yaptırdım konusuna gelince boyle seyler kalıtsal olabiliyormuş eger bir Baska cocuk dusunursek ilerde onda da olup olmadığını anlamak ıcın yapılan bırsey diye soyledı bana en dogru kararı siz kendiniz verirsiniz sakın olun ve ıyı dusunun
0 oy
(847 puan)
Sıvı aldırmak çok riskli bir risk çıksada bebegimden vazgecmem diyosan hic girme illa yaptiracaksan genetik test yaptir bence ben ilk bebegimi amniyosentez den sonra kaybettim onu yaptıktan 1 hafta sonra kalbi durmuş kanama riski enfeksiyon riski düşük riski falan oluşuyor onunla 
0 oy
(1,275 puan)
Naptınız yaptırdınız mı amniyosentez?
(59 puan)
evet yaptirdim canim.dinlenmeye kalkmamaya calisiyorum.cok korkuyorum sonrasinda bisey olacak diye
(1,275 puan)
Bişey olmaz inşallah. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
Benim bebeginde elleri kapalı olunca çok kafama takıldı açıkçası.
Sonuçlar ne zamana çıkarmış?
(59 puan)
ilk sonuclar 1 hafta sonra denildi.tam sonuc 1 ay sonraymis.bende bisey cikmayacagini umut ediyorum.icim rahat etsin diye yaptirdim.inaallah hepimiz sag salim kucaklarima aliriz canim.sonucu paylasirim insallah aeo.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 512 göst.
0 oy
1 cevap 86 göst.
0 oy
6 cevap 139 göst.
0 oy
2 cevap 180 göst.

650,738 soru

3,426,182 cevap

4,258,579 yorum

183,900 üye

...