0 oy
113 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (72 puan)
Merhaba. Kütahya Evliya Çelebi de kadın doğum doktor tavsiyesi verebilir misiniz. ( Kadın doktor )

Özlem Erten nasıl mesela giden bilen varsa yardımcı olabilir mi. Bir de o hastanenin ebeleri nasıl acaba. Refakatçi alımı, doğum odaları vs hakkında da bilgi verir misiniz. Şimdiden teşekkürler 
Gebelik haftası 35+0

1 cevap

0 oy
(25 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Merhabalar, doğum yaptınız mı acaba? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 
(25 puan)
Tecrubeniz için çok teşekkür ederim. İlk doğumun bende açıkçası mahremiyet istiyorum. Doğum odaları nasıldı peki? Bende saydiklarinizi yapmaya çalışıyorum  her gün. Beni korkutan şey kesi ve suni sancı. Stajyerler doğuma giriyor mu? Ben sadece ebeler müdahale ediyor diye düşünüyordum.
(72 puan)
Mahremiyet hiç yoktu. Eğitim araştırma hastaneleri ne yazikki öyle. Doğumda mahremiyet çok onemli aslında orda sen cataldayken bir sürü göz seni izliyor stajyerlerde vardı. Bildiğin deney faresi gibiydim. Stajyer damar yolu açmaya çalıştı beceremedi tekrar başkası açtı sonra stajyer açıklığıma baktı alttan sonra ebe geldi o baktı yani üzerinde öğreniyorlar. Devlette doğum düşünüyorsan araştırma hastanesi değil normal kadın doğum Hastanesi'ne gitmeni öneririm en azından daha az izleyen olur seni. Benim bulunduğum sancı odası iki kisilikti ama zaten o gece sadece iki kadındık doğuracak olan ayriyetten çoklu odada vardı 6 kişilik. Bebek kanala inip başı gozukene kadar sancı odasında duruyorsun en son seni diğer odaya doğum odasına alıyorlar çatalın bulunduğu. Suni sancı istemedim ben, bebeğin kesesini patlatacaklardi bı aletle onu da istemedim. Suyum patlayana kadar dayanılmaz sancım yoktu su geldikten sonra başlıyor sancı ama doğum çok hızlı gelişti zaten su geldikten sonra. Herkeste aynı olmuyor ama. Allah nasip eder de bidaha çocuk düşünürsem tecrübeli ve tatlı dilli bir ebeyle evde doğum istiyorum.
(72 puan)
Eğer bütün süreç doğal olarak ilerlese çok bilmiş doktorlar her şeye müdahale etmese sırf hemen doğsun da uğraştırmasin bizi dedikleri için sürekli müdahale ettikleri için çok zor geçiyor doğumlar aslında ve de kesi herkese atılmaması lazım bıraksalar doğal süreç akışında gerçekleşse kesiye inan gerek kalmayacak çünkü ona göre genişliyor bebek indikçe. Ama bian önce olsun bitsin diye kesiyorlar. Benimde vardı kesim ama hiç hissetmedim ben dikislerimde vardı dikerken diktiğini gissediyorsun ama acısını hissetmiyorsun korkma. En iyisi hiç mudahalesiz doğal ve normal yolla doğurmak. Her şeye ama her şeye müdahale ediliyor sağlık sistemi berbat. Biraz araştırmani öneririm mudahalesiz dogumlarin avantajlarını ve güzelliklerini. Ben çok arastirdim zamanında
(25 puan)
Bende sizinle aynı fikirdeyim. Ama ne yazık ki evde doğum yaptıracak tecrübeli ebeyi, burda nereden  bulurum bilmiyorum. Sizin bildiğiniz, önerebileceğiniz birisi var mı?
(72 puan)
ebe_cavide
Ebe fisun çalışkan
Ebe Şenay yazıcı
Bu kişileri takip ediyorum Instagramdan sizinde bı göz atmanızı tavsiye ederim. Farklı şehirlere gidiyorlar doğuma.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
2 cevap 191 göst.
0 oy
1 cevap 268 göst.
30 Ekim 2021 Doğum kategorisinde Tuba irmak (635 puan) sordu

651,114 soru

3,427,676 cevap

4,260,227 yorum

184,032 üye

...