0 oy
177 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (54 puan)
18 haftalık  hamileyim  hamileliğimin başından beri süt ürünlerinin  hiç birini yiyemiyorum  kokuyor böyle  bir durum yaşayan var mi ? Varsa ne yaptı?
Gebelik haftası 18

2 Cevap

+1 oy
(97 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Hamilelikle birlikte seviyorken yiyemedigim sevmiyorken çok yemeye başladığım şeyler oldu. 

Örneğin ekmek hiç sevmezdim, yiyince beni çok rahatsız ederdi  ekmek yemeye başladım. Turşu çok severdim. Yazın özene özene turşu kurduk bağırsak florasını güçlendiririz diye. Gebeliğim başlayalı turşu sevmiyorum. 26. Haftadayim hala turşudan tiksiniyorum. Yine baharat hiç kullanamazdim çok ağır gelirdi dokunurdu gebelikten beri çok seviyorum. Trabzon hurmasıni öyle çok severdim ki kilo kilo yerdim tiksiniyorum şimdi. 
Ben bebeğe bağlıyorum. Demek ki benim yavrum turşu, Trabzon hurması sevmiyor; tahıl, baharat seviyor. 

Annem bana hamileyken o kadar çok patlıcan aşeriyormuş ki bir gün dayanamayıp çiğ patlıcan yemiş ve ben patlıcan yemeklerine bayılırım  

Ben vücuduma güveniyorum, onu dinliyorum. Sevmediğim yiyemedigim yiyeceklerin ikamesini bulup seçiyorum. İçinde ne var başka hangi besinden sağlarım diye bakıyorum. 
Süt ürünlerini insanlar protein ve kalsiyum için tüketmeye özen gösteriyor halbuki iclerinde düşündükleri kadar fazla kalsiyum ve protein yok. Kalsiyum için çiğ badem, kabuklu susam tüketebilirsiniz. Salata üzerine kabuklu susam serpiştirmek güzel oluyor. Tahini kabuklu susamdan cektirirseniz o da çok faydalı üstelik kabuksuz susamdan yapılan tahin gibi acı olmuyor tadı. Protein için vegan değilseniz et ya da açık havada  dolaşabilen tavuklarda elde edilen yumurta çok iyi. Yumurta sağlıklı proteinn, sağlıklı vitamin, mineraller sağlıyor. Üstelik günde iki haşlanmış yumurta yiyen bir yetişkinin tatlı krizleri de azalıyor. İçindeki kolin maddesi de son derece faydalı. 
İlle de süt ürünleri tüketecekseniz ev yoğurdu gibi fermente ürünler seçebilirsiniz. Hem vücut onu süte göre kolay sindirebiliyor hem de bağırsak florasını güçlendiriyor. 
İki hafta öncesine kadar düzenli kemik-ilik suyu içtim. Aşırı canım çekiyordu. Haftada bir dana yürek yedim. 

Folik asit ve  iyot konusunda takviye kullanmadım yine de değerlerim hem güzel çıkıyor kan testlerinde. İyotlu tuz da koymuyorum halbuki mutfağa. İçindeki diğer maddeler iyotun hücrelerde tutulumunu engelliyor diye. Çok fazla yabani bitki satılıyor burda, adını daha önce hiç duymadığım çeşit çeşit bitkiler. Onlardan bolca yedik gebelik planmasi öncesi. Sağlıklı değerlerimi biraz onlara bağlıyorum. 

Benim de sorunum balık. Çok iğreniyorum. Bir türlü basaramiyorum yemeyi. Şanslıyım ki bir ay öncesine kadar bulunduğum şehirde yabani semizotu buluyordum. Ondan bolca salata, cacık, yemek yaptım. OMEGA 3 için her sabah 2-3 ceviz yiyordum başka kuruyemişler de yiyordum. Zaten semizotunda da var. 
Şuan semizotu yok. Bir aya tekrar çıkar diye tahmin ediyorum. 

Gebelikte beslenme çok önemli. Gebenin ruh hali herşeyden onemli. Stres yapmadan bir çözüm vardır şeklinde yaklaşarak yavrularımıza çok faydalı olabiliriz. Daha önceki yıllarda anne karnındaki bebeklerin ağlaması ve gulmesinin tesadüf olduğu düşünüyordu. Şimdi gebe mutlu olunca bebeğin de mutlu olduğu üzlünce bebeğin de üzüldüğü bulundu. İnsan (zararlı, yapay üretilen şeyler hariç çünkü onlar beyni kandirabiliyor) kendi doğasına ve doğaya güvenmeli. İnsanın ihtiyacı olan şeyi her bir canlının kendi çevresi sunuyor. Sağlıklı yağ mesela bize bunu zeytin ve hayvan sağlıyor dünyanın başka bir köşesinde hindistancevizi sunuyor. Deniz kenarında OMEGA 3 ü balık sağlıyor iç bölgelerde semizotu sunuyor.. 

Ev turşusu çok faydalı mesela ama bebeğim içime yerlestiginden beri yiyemiyorsam muhakkak bir nedeni vardır. Zorlamıyorum. Bağırsak floram için yoğurt, tereyağı yiyor meyveleri kabuklarını soymadan yiyorum. Bir çözüm illaki vardır. 
-Reklam-
0 oy
(974 puan)
Ben normalde de yemiyorum hic peynir süt yoğurt falan hep koku gelir sevmem yani. Ama midem çok yanmaya başladığı için mecburen arada da olsa soğuk süt yarım bardak falan içiyorum hemen kafama dikiyorum tadını falan almadan. Yoğurtta mide yanmasi için iyi geliyor onuda arada bi kasıkliyorum . Yoksa ağzıma asla sürmem bana da hep koku gelir . Hi tüketmeme rağmen bebeğimin maşallahı var ne yesem yariyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 248 göst.
22 Mart 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 54tba_ (138 puan) sordu
0 oy
8 cevap 157 göst.
0 oy
10 cevap 310 göst.

649,320 soru

3,420,786 cevap

4,252,416 yorum

183,518 üye

...