0 oy
184 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (945 puan)
Merhabalr kovid geçirip kan sulandırıcı iğne oldunuz mu yan etkisi var mı ? 
Gebelik haftası 29+6

1 cevap

0 oy
(203 puan)
Hamileyken covid geçirmedim. Tüp bebekle hamile kaldım hamileliğimin başından beri 5000 iü kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Zararından çok faydası var. Doktorun yazdıysa tereddüt etme bence. Yan etkisi sadece iğneyi yaptığın bölgede ilacı yaparken yanma oluyor birde sonrasında iyi bastırman gerekiyor yoksa morarıyor. Başka da bir yan etkisi yok.
(376 puan)
Ben bugün sordum sağlık ekiplerine sadece parol başka birsey yok dedi
(203 puan)
Arkadaşa anladığım kadarıyla bu ilaç başlanmış. Kullansam sorun oluur mu diye soruyor. İlaç sadece kan sulandırıcı ve gebelikte kullanılıyor. Doktoru da yazdıysa kullanabilir. Ayrıca gebelikte covid geçiren bir arkadaşım kan pıhtılaşmasından ötürü sol tarafı felç oldu ve kan sulandırıcı ile toparladı. Belki doktor hamile olduğu için önleyici olarak bu ilacı vermiş olabilir.
(945 puan)
Yok bir test yapıldı kan testi onda değer yüksek çıktı ondan dolayı verdi ayrıca covid geçirdiğim için o kan testini yaptırdı kullanan varmı diye yan etkisi var mı diye sormak istedim
(203 puan)
Tamam o zaman şöyle anlatayım çünkü aynı şeyi söylüyoruz. Bu arada ben çocuk hemşiresiyim. Covid servisinde de çalıştım. Covid hastalığı insan vücudunda kanın çabuk pıhtılaşmasına neden oluyor. Bu bazen daha ileri seviyede olup felce neden olabiliyor. Size bakılan testte yüksek çıkan değer muhtemelen d dimer adı verilen değer 1000 in üzerinde çıkarsa bu risk vardır. Ve senin bebeğin senin kanından beslendiği için kan akışının ona kesintisiz olması gerekli. O yüzden bu ilaç sana ve bebeğine yararlı.
(945 puan)
Yok benim 0.72 çıktı sınır 0.50 dedi doktorum bana ondan kullanmam gerektiğini söyledi çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
-Reklam-

İlgili sorular

649,567 soru

3,421,798 cevap

4,253,537 yorum

183,590 üye

...