0 oy
169 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (12 puan)
İkili test yaptıran varmi bu konu hakkında bilgilendirirmisiniz
Gebelik haftası 12

4 Cevap

0 oy
(195 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Ultrasonda bebeğinizin ense kalınlığına ve burun kemiğinin olup olmamasina bakılıyor,sizden de kan alinıyor.Tüm ölçümler ve yaşinız da ekleniyor.Bebeginizin down sendromu riski hesaplanıyor.
-Reklam-
0 oy
Usgde ense kalinligu ve burun kemigi kontrol edliyor

Kan aliniyor 10 gun sonra test cikiyor

Grafik kagidi ile doktor yorumluyor.

Ben yaptirdim bir sıkıntı yaşamadım.

Kendi fikrim bursey bile olsa hazırlıklı olmanin mantıklı oldugunu düşünüyorum. Mental olarak stres yönetimi yapamayan aşırı kafaya takan birine tavsiye etmem. 2li test normal cikinci diger tarama testleri olmmadan direkt detaylıya yönlendiriliyor.
(12 puan)
Tesekkur ederim  yaptirmakta kararsız kaldım o yuzden sordum
Valla ben testlerin yapılması taraftarriyim benim ailemde down hastası var ve o ikili teste çıkmıştı ailecek yengeme destek verdik dogumdada sonuc ayni en azindan mental olarak hazırlıklıydı. olunca ona göre ayarladik sonraki gebeliklerinde tedavi oldular.  29 yasini gecti benden daha sosyal ve başarılı diyebilirim.
Ama dedigim gibi mental olarak güçlü değilseniz iki testi birsey cikarsa zorlanirsiniz ancak sonuc dogru cikarsa daha zorlanirsiniz.

Iki testim dowm ciksatdi bile fetal dna yada amniyosentez yaptirmaz detayli beklerdim ben
(12 puan)
Kesin olmayınca insan bazen strest yaptığıyla kalıyor mus . Hani bir sey cikinca bi tedavi si olsa
0 oy
(1,978 puan)
İlk önce ultrasona giriyorsun canım. Bebeğin genel durumu, ense ve burun ölçümü ( periantoloji veya radyoloji doktoruna yaotiriyorsan bebeğin kılcal  damarlarina kadar A dan Z ye bakıyor ) yapılıyor. Sana sonuçları veriyor ve labaratuvara iniyorsun orada senden 1 tüp kan alıyorlar. Bir kaç soru soruyorlar kilon,yaş, sigara içip içmediğin gibi. Daha sonra kan testin ve ultrasondaki sonuçlara göre sonuç ortaya çıkıyor bir risk grafiği bebeğinin down sendromlu olma ihtimali falan
(12 puan)
Tesekkur ederim
(1,978 puan)
Rica ederim canım. Rabbim sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah
(12 puan)
Amin cumlemizi
0 oy
(271 puan)
Ben 12+5 de hastaneye gittim randevu alıp ikili testi kaçırmışsın önümüzdeki ay gel üçlü test yapacağız dediler bende yaptırmadım ikili testi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 144 göst.
27 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde MiraRoza (467 puan) sordu

651,016 soru

3,427,221 cevap

4,259,750 yorum

183,999 üye

...