0 oy
330 göst.
Doğum kategorisinde (341 puan)
Güzel anneler doğum hikayemi paylaşıp. Uygulamayı siliyorum.  

İlk bebeğim kızdı 41. haftada kendi sancımla kucağıma almıştım. 

Anlatıldığı gibi kemiklerim kırk yerinden kırılmamıştı.

Adet sancısının kat kat fazlasıydı ama dayanılmayacak kadar değildi.

4 saatte kucağıma almıştım.

Her doğum kendine özeldir ve bireyseldir. İlk doğum olduğu için malesef kesi oldu. varislerden dolayı ben kesiden sonra dikişlerde skıntı yaşamıştım.

2. bebeğim erkekdi. Ve bu cuma 40 haftayı doldurup doğdu. 

39. haftamda 2 cm olan açıklığım. 40. haftada 4 cm olmuştu. Doktorum Allah ondan razı olsun.  Gel 1 saatte doğurtayım dedi. inanamadım çok ütopik geldi. Birde beklemiyordum şaşırdım ve imza atıp çıktım.

Cuma vaktiydi. Karar vermem gerekiyordu. Kakasını yeme ihtimali vs. hepsini tartmalıydım. Eşime cumaya gitmesini söyledim. o gittikten sonra düşünmeye başladım. Sayfaya yazdığımda herkes dt dinlememi söyledi. Rahatladığımı hissettim, sakinleştim doktorumu dinlemeye karar verdim. İyice açılmam olsun diye hastaneye yürüyerek gittim. Kaşlarımı almamıst kuaföre dahi gittim   O kadsr rahatlamıştım.

saat 15.00 da hastaneye  gittim. Suyumu patlattıktan sonra 16.30 da sancılarım başladı. Suniden korkuyordum hızlı ilerlesin diye çok az suni verildi. 17.05 yavrumu kucağıma aldım. Ve doktorumun dediği olmuştu. Kakasını yapmış. Şükür yememiş. Kesim olmadı. Ama varisten dolayı sıyrıklar oluşmuş. onları dikti doktorum. Problem yaşamıyorum şükür.

Doğum öncesi yaptıklarımı da anlatıp veda edeyim sizlere.

Ben gebeliğim boyunca medine hurması yedim. günde 3 yada 5. 36 dan sonra 9 hepsine ayetel kürsi okurdum.

32 den sonra haftalık meryem suresi mutlaka okudum. günlük inşikak suresi bunları asla ihmal etmedim. Hatim başlamıştım onu okuyordum. Yani kendimi doğuma manevi olarakda hazırladım. Dualarımı ayrıntılandırırdım. (dikiş olmasın Allahım gibi :  )

36dan sonra her gün yürüyüş, squat..

3 litreye yakın su içtim.

meryem ana otunu 39dan itibaren suya koyup ayet okudum. Medeti Allahtan umarak. belki batıl olarak görülebilir. ama ilkinde de koymuştum. Psikolojik olarak rahatlatıyordu beni.

Umarım benim hikayem six güzel anneleri niraz olsun rahatlatır. Sizler elinizden geleni yapıp teslim olun. Yer gök dua üzerine. Allaha emanet olun. Rabbim sizlerede kolaylıklar ihsan eylesin. Amiiin
Gebelik haftası doğdu

3 Cevap

0 oy
Maşallah Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin gözünüz aydın darisi bizlere inşallah bende günde üç hurma yemeye karar verdim aama rahmi açar diye vazgeçtim siz bütün hamileliğiniz boyunca mi hurma yediniz ben sezeryan olacağım inşallah ikizlere hamileyim o yüzden açılma olsun istemiyorum 
(341 puan)
Allah razı olsun. Hurma rahmi yumuşatıyor. o yüzden ben alttan muayene lerde hiç skıntı yaşamıyorum. Eğer erken doğum riski varsa doktorınuza sorun isterseniz. Benim riskim yoktu. Rahat bir şekilde yedim. Normalde 36 dan sonra öneriliyor.
(341 puan)
Sevdiğimden dolayı her iki gebeliğimde de bütün hamileliğim boyunca yedim. 36 da 9 10 adet yemeye başladım
Anladım çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(94 puan)
Ya çok güzell duygulandım. Rabbim evlatlarını sana bağışlasın hayırlı olsun darısı bizim başımıza inşallah ☺️
(341 puan)
Amiin amiin inşaallah darısı sizlere inşaallah ❤️
0 oy
(651 puan)
Ne güzel anlatmışsın sağlıkla büyüt inşallah 
(341 puan)
Bu dönemde olumlu şeyler duymaya ihtiyacımız o kadar çok ki..
Amiinn. Teşekkür ederim❤️❤️

İlgili sorular

650,174 soru

3,423,978 cevap

4,255,989 yorum

183,744 üye

...