0 oy
285 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (34 puan)
Selam

Ocak 1 de 2 aylik asilama ile yapilan bebegimi kaybettim. Simdi takip ettk yumurta catladi ama hamilelikte yok adette gormedim pco var bende.

Agrilarimn sebebi pco olusmasi oldu yine temizlenmisti oysaki. Neyse smdi adet getirici ilac verecek cok fazla yumurtam oldugu icin 3ux 4uz bebek olur adetle atalim az denildi onmzdeki ay sonra yine klomenle yumurta buyutcez sonra catlatcaz. En son yine asilama yapilacak. 

2.asilama da bebek tutan sonra kaybeden oldumu. Poliskistik temizlenmisken neden olusue anlamis degilim. Surec o kdr yordu ki yeniden baslamak cok zor.. Klomen disi yumurta buyutme ilaci kullanan var mi yada ilk asilamadan sonra olmayip kendi kendine hamile kalan var mi
Gebelik haftası 0

3 Cevap

+1 oy
(409 puan)
Pko temizlendi diye birşey olduğunu hiç duymadım.Varsa da bilmiyorum. 10 yıldır çabalıyoruz. Hiç korunmadığımız halde doğal yolla hamile kalmadım. Ben kendi yaşadığımı anlatıcam karar sizin tabiki. Bunlar benim düşüncem.

İlk aşılamaya başladığımızda doktorum iğne ile yumurtalarımı büyüttü baktı ki 5-6 tane aktif güzel yumurta var aşılama yapıp hayatını riske atamam bakarsın 4ü 5i tutar dedi ve ilişki ile denememizi istedi. Ama biz çok sık ilişkiye giremedik. Çünkü yumurtalar çok büyüdüğü için aşırı acı ve ağrı yapıyordu. Böylelikle hamile kalamadım. Sonra Dr değiştirmek zorunda kaldım. 

İlk aşılamamda bende 2 aylık bebeğimi kaybettim. Kalbi durdu. Kürtajdan sonra genetik teste gönderildi. Bizde genetik test yaptırdık hiç bir sorun çıkmadı. Eşim hamile kalabiliyormuşsun enazından buna sevinelim dedi ve 2. - 3. Aşılamayı denedik maalesef onlar tutmadı. Yine 5-6-9 tane yumurta aktif ama gebelik olmuyordu. Pandemi girdi 2 sene sonrasında tüp bebek yapmaya karar verdik. İlk tüp bebek denememizde Allahıma şükürler olsun 10 yılın üzerine rabbim ikiz nasip etti. Şuan 30 haftalık olduk.

Şimdiki aklımız olsa her aşılamamda yaşadığım maneviyat çöküş ve maddi anlamda o kadar verene kadar tüp bebek yapsaymışız. Tabiki onlarıda yaşamamız gerekiyordu yaşadık geçti bitti diyorum ama sadece maddiyat açıdan oraya harcadığımız parayı tüp bebekte kendimize destek olabilirdi.neden böyle düşünüyorum onu da yazayım. Biz son kuruşumuza kadar ailemizden destek almadan başladık. İlk başta söylenen rakamın üzerine çok çok çok fazlası çıktı karşımıza ama olsun rabbim yüzümüzü güldürdü sonuçta. Aşılama yaptırıp tutan sağlıklı bir şekilde kucağına alanda var. Şunuda düşünebilirsin. Aşılama yapma direkt tüp bebek dene. Embriyo Transferinden sonra bebek tutunmasada yeniden yumurtanın büyümesi aşılama zor süreçleri yaşamadan 2.yi direkt transfer ettirebilirisin. Benim 9 yumurtamdan 5i alındı ve döllendi. 3 tanesini kaybettik. Transfer günü bir tanesini bile dondurmaya paramız kalmadığı için eşimle 2 tane transfer İstedik. Hemde biri tutunmazsa diğeri tutunur belki düşününceside vardı. İkiside tuttu çok şükür :)) 
(409 puan)
Diğer arkadaşın dediği doktorda Dr mfk faydalı güzel bilgiler paylaşıyor instagram da. Zamana bıraktıysan ve denemek istersen takip etmeni tavsiye ederim canım. Birçok kişinin onun tavsiyeleri üzerine hamile kaldığını okudum. Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin. Tez zamanda kucağını doldursun inşallah.
(34 puan)
Haklisiniz. Bana dusuk ile baslayan kanamayla beraber polikistiklerinde gittigni soyledi. 2 hafta sonra gittim agrim bitmedi diye yumurta kendi kendine catladi bekleyelm dedi bgunde agrilarn sebebi polikistikmis dedi 6 gun kullanacagm adet sökturucu verdi sonra 3.gunu gidecegim. Kismet artik yolun basindayiz pes etmek istiyordm ama sonuna kadar gidecegim. Polikistigi nasil bitirebiliriz onu da blmiyorum.
-Reklam-
0 oy
(44 puan)
Pcos birden fazla yumurta oluşması ve bunun yumurtaliktan dışarı atılmaması ile oluşabiliyor bundan kaynaklı da olabilir doktorda söylemiş zaten bunları atarsanız pcos kalmaz aşılama yapıp gebe kalamayan kişilerin takip ettiği bir doktor var aşırı bilgili bir adam kaç senelik bekleyişten sonra çocuk sahibi olan nice insan gördüm takip etmek isterseniz adı Doçent doktor Mehmet Fatih Karslı
(34 puan)
Tesekkur edermm dinleyeyim cok sagol cnm
(44 puan)
Rica ederim ☺️
0 oy
(1,275 puan)
Polikistik over temizlenmez maalesef. 

Siz var olduğunuz sürece var olacak vücudunuzda. 

Saç renginiz gibi göz renginiz gibi genetik ve vücudun yapısı polikistik over. Bu şekilde düşünün. Tedaviyle iyileşecek ya da geçecek bişey değil. 

Bu arada bende polikistik overliyim ve tüp bebek tedavisiyle 29 haftalık ikizlere hamileyim. 

3 defa aşılama yapıldı ancak sonuç alamadım.

650,234 soru

3,424,214 cevap

4,256,335 yorum

183,758 üye

...