0 oy
428 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (262 puan)
düzenledi

Arkadaşlar merhaba ikili ve üçlü tarama testi yaptırmayı düşünmüyorum sizin bu konuda fikriniz nedir yaptırmalı mıyım evet yaptır diyorsanız sebebi nedir yaptırma gerek yok diyorsanız sebebi nedir.

Benim fikrim yani çocuğum down sendromlu olsa da başım üstüne sağlıklı olsa da başım üstüne kötü bişi olsa ben gebeliği sonlandırmam ki aizin fikrinizi berak ediyorum.

Yaş:31 
Gebelik haftası 5+5

16 Cevap

+1 oy
(1,335 puan)
Doktorlar diyor ki sonuç 2 de 1 bile olsa yani yanyana iki hamile koyun birine bu test sonucu bebek engelli yada down sendromlu deseler bile yanlış çıkma ihtimali yüksek bana kalsa hayatta yapmazdım şimdi bana da riskli bölgede dediler ultrason da bakıyoruz bişi yok kime demişlerse bebekler sağlıklı doğmuş bende üzülüyorum belki de boşa üzülüyorum keşkede yapmasaydı. Doktor illa yap dedi diye yapmıştım 
(54 puan)
Ay canım ya kıyamam sen benle aynı duyguları yaşıyorsun:)bende korktum ama girdim herşey yolunda dedi sende korkma
(1,335 puan)
Sana down sendromu riski yüksek mi dediler AFP mom değeri mi inşallah bende aynı şeyi duyarım herşey yolunda sıkıntı yok derler :)
(54 puan)
3 lu tarama orta riskli dediler sıvı aldırmak istemisin kesin sonuç için dedi doktor bende benim için sonucun bı önemi yok sadece doktor istediği için yaptırdım dedim kağıt doldurdum sıvı aldırmak istemediği ne dair ciktim
(1,335 puan)
Herkese aynı şeyler bana da nifty testi yaptır illa falan dedi ne gerek var ne geldiyse başımızın üstünde yeri var
(54 puan)
İnşallah sıkıntı yoktur içini ferah tut herşeyi en iyi bilen rabbine sığın gebeliğin tadını çıkar hayırlısı ile sağlıkla al bebisini kucağına ins
-Reklam-
+1 oy
(133 puan)
En azindan ögrenirsin ona göre bisey yapilir bence böyle testler kesinlikle yaptirilmali zaten kesin sonuc vermiyo ihtimal belirtiyo. Ama goz ardı edilcek biseyde degil
+1 oy
(891 puan)
Bence yaptirmalisin zaten devlette ücretsiz. Zaten bu testler %100 sonuç değil sadece olasılık veriyor. Down sendromlu da olsa basım gözüm üstüne ama onun haricinde başka hastalıkları varsa erkenden öğrenmiş olurum, belki anne karnında tedavisi varsa şansım olur diye ben yaptırdım ikili tarama testini. Sonuçta hastalığı bilmek ve erken teşhis etmek çoğu hastalıkta daha ilerlemeden tedavi etmeye imkan sağlıyor canim
(447 puan)
İkili ve 3 lüntaramalarda tedavi edilecek hastalıklar belirlenmiyor. Ayrıntılı ultrasonda belirlenebilir. 2 li 3 lü taramalarda anımolilik var mı ona bakılıyor ve kesin sonuç vermiyor. Atıyorum riskli çıktı aldıracak mısın ? Neden hamileliğini zehir ediyorsun ? Ha evet eğitim alırsın doğduğunda nasıl davranmam gerektiğini bilirsin. Ama bence gerek yok tabi bu benim fikrim siz bilirsiniz
(891 puan)
Doktorum önerdi bende yaptırdım önermeseydi de yaptırırdım. Riskli çıksa aldırmam ama sonuçta buda önemli bişey. Dediğin gibi doğduğundan itibaren eğitim alarak veya aldırarak normal bir yaşam sürdürmesini sağlayabilirim Allah göstermesin tabiki ama yapacak bişey yok yani
+1 oy
(22 puan)
Benim doktorum da hiç önermiyo cnm
+1 oy
(105 puan)
37 yaşındayım ve ilk gebeliğim. Normalde risk daha çok artıyor. Ama ben ikisini de yaptırmadım. Detaylı ultrason yaptırdım çok şükür bir sorun çıkmadı bence hiç ağzınizin tadını kaçırmayın. Neredeyse herkese riskli diyorlar çünkü. Bir de zaten her halükarda aldırmayacaksiniz.
+1 oy
(3,675 puan)
Bu testlerle başka şeyler de saptanıyor yalnız. Yani sadece down riski değil konu. Kalp, bağırsak sorunları testi ve zekâ testi denebilir. Madem sonuç ne çıkarsa çıksın kabul ediyorsunuz öyleyse testi yaptırmanız hayrınızadır diye düşünüyorum :) 
+1 oy
(9 puan)
Bence sakın yaptrma ben çok pişmanım  bnmki riskli çıktı ayrıntılı  ultrasona giremedim içimde  şimdi çok büyük  dert doğuma kadar keşke yaptrmasaydimm.
+1 oy
(216 puan)
Biz yaptircaz ne gerekliyse. Ve ondan vazgeçeceğim anlamına gelmiyor. Eşimle ortak bir kararımız var sonuç kötü çıktı ne yapacağız biz diyeceğimize gerekli eğitim alıp ona en iyi yaşam şartını sunmak. Tabii herkesin kararı farklı saygı duyarım ama bizim kararımız ne çıkarsa hemen gerekli eğitimleri alıp bilinçli bir ebeveyn olmak. 
0 oy
(364 puan)
Yeni yaptirdik. İkili tarama testini. İkili taramada Normal doktor koltrolundeki gibi ultrasonla bebege bakiyolar ama bu sefer olcumler fln oldugu icin 45 dk kadar suruyor. Tek down sedromuna fln bakmiyorlar. Bebegin organlarina el parmak olusumuna bacak kol  kemik gelisimlerine sayisina. Bobrek buyuklugune kalp buyuklugune de bakiyorlar. Kan dolasimi nasil normalmi bunlarada bakildigi icin ikili tavsiye ederim. Üçlü gerek duyulmuyo pek. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin :)
(105 puan)
Onlarda önemli olan kan testleri, ölçümler değil. Ölçümler her durumda herkese yapılıyor zaten. Organlarda sıkıntı varsa ultrasonda her halukarda gözüküyor. Ayrıca size doğru düzgün cevap yazdım ne o öyle zıplamak filan. Meraminizi düzgün ifade edemiyor musunuz?
(364 puan)
Bakin bende hanfendiye down sendromuna baktirmak istemiyorsaniz bunlara baktirabilirsiniz bunlarda onemli diyorum. Evet yazdıgınız yazınız hic hoş degil ve sizede yazilmis birsey degil ziplamissiniz resmen. Sirf yazmak ve cok biliyormus gozukmek icin yazmissiniz. Sizlerde bu olcumler yapilmamissa 13. Haftada gidip doktorunuzla konusun demekki cok ilgilenmemisler :)
(364 puan)
Yine sacmalamissiniz ugrasamam sizle :)
(105 puan)
Ben de sizin bu saygısız tutumunuzla uğraşamam. Hadsizsiniz. Önce insanlarla nasıl konuşulur onu öğrenin, sonra bilgiçliğinizi yine taslarsıniz.
(364 puan)
Önce siz öğrenin sert girisler yapmayın boyle yorumlar almazsınız. İnsanları yanlış yönlendiriyomusuz gibi tavır takınamazsıniz. Burada herkes tecrubelerini ve yaşadıklarını paylaşıyoruz. Cok bilmis gibi yanliz o şöyle böyle fln yapamazsiniz. Once siz saygiyi oğrenin ne demek ögrenin sonra başkalarına saygısiz dersiniz.
0 oy
(97 puan)
Aynı fikirdeyim. Ben de eşimle konuştum başlarda "elbette sağlıklı bir bebek istiyoruz secebilsek ve sağlıklı olması için de herşeye dikkat edeceğim. Ama down sendrom gibi bişey olursa da yapabileceğim bişey yok o benim bebeğim. Bu testler güvenilir değil sadece tahmin ama kesim sonuç vermiş gibi reklamı yapılıyor. Test sonucu down derse tersi çıkabilir, sağlıklı derse down çıkabilir. Down ise bunun tedavisi yok hiç bişey yapamayız. Öyle ise bebek büyüdüğünde fark edeceğiz nasılsa ilk zamanlarimizi stres içinde yaşamamıza gerek yok. Çünkü sahiden çok zor sağlıksız bir çocuğa sahip olmak, insan ölmeye korkar onu geride yalnız bıraktığı için... " gibisinden konuştuk. Anlaştık. 

Bir de şöyle bir durum var doktorlar hiç bahsetmiyor; kan testinde sorun çıktı diyelim ki kesin değil tahmin sadece bebeğin sütundan alıp başka bir test yapıyorlar. O test esnasında bebek zarar görebilir hiç gereği yokken. Sonuçta bebek heran hareket edebilir ve sıvı almak için sokulan aparat ona zarar verebilir. 

Madem bebeğinizi ne olursa olsun kabul etmeye karar verdiniz hiç gerek yok bence. Varsa bir sorun bile bilmek ilk anlarinizin o güzelliğini öldürecek. Sevinç içinde bebeğinizi kucağınıza almak yerine hep endişe içinde olacaksınız. 
0 oy
(2,386 puan)
Bende ilk hamileliğim inanin ikilemde kalmıştım neyse dedim yaptirayim ikiliyi yaptirdim o bir hafta gecmek bilmedi sonuç ne çıktı diye Rabbime şükürler olsun sorun çıkmadı ama diğerlerini kesinlikle yaptırmayı düşünmüyorum
0 oy
(1,830 puan)
Ben üçlü yaptırmadim canım ama ikili yaptırdım açıkçası hiç kötü düşünmedim Allah korusun engeli olsa ne yaparım diye aklımdan hiç geçmesi ense kalınlığı ve burun kemiği ultrason da Normal çıktı doktor da ikiliyi öneririm deyince ikili yaptırdım sadece
0 oy
(56 puan)
Ben yaptırmadım dediğin gibi down sendromlu olsa da başımın üstünde sağlıklı olsada boş yere can sıkıntısı down sendromlu çıkmış olsa bi tedavisi yok zaten ne gerek var ozaman yaptırmaya deseler ki tedavisi var o zaman girelim tedavisi olmayan hastalık için hamilelik boyunca can sıkmaya ne gerek var yada allahın verdiği can nasıl alınır bu çocuk sağlıklı doğup bi kaç ay sonra da bi engeli olsa o canı alabilicekmiyiz 
0 oy
(539 puan)
Herkesin kendi tercihi ben oğlumda  sadece ikili yaptrdim kızımda hiç birini yaptırmadım  çok şükür ikiside sağlıklı sonuçta aldrmicam  diyorsunuz hade yapturdiniz  olumsuz sonuç aldnz doğuma kadar acaba öylemi acaba test yanls olabilir mi diye sürekli düşünceye gireceksiniz  gebeliginizi hep stres altında yaşayacaksınız ve bu testlerin çoğu yanlış çıkıyor 2 seneye yakındır bu uygulamayı kullnyrm  çok duydum down  sendromlu  diyip sağlıklı dogan bebekler yinede tercih sizin Allah gönlünüze göre versin sağlıkla gelsin bebeğiniz
0 oy
(447 puan)
Bende Dr yaptırmayacağımızı söyledim. Siz bilirsiniz dedi. Kötü karşılamadı.ultrasında baktı 11+4 tük gittiğimizde eminim Dr kötü bişey fark etse söylerdi yaptıralım derdi . Ben dr uma güveniyorum . Ama bize dedi ki ben hastalarımı risk olsun veya olmasın 20. Haftada mutlaka perinatolojiye gönderiyorum onu yapalım dedi. Bizde kabul ettik.inşallah sağlıkla kucağımıza alırız. Bende senin gibi düşünüyorum aldıramam. Hamileliğimi zehir edemem ben takıntılı bi insanım. 
0 oy
(180 puan)
2 li tarama testimiz temiz çıktığı halde doktorumuz nifty ve amniyosentez testi yaptırabilirsin dedi. 3 lü ve 4 lü testleri istemedi istese yaptırırdım. En azından baştan sizi ne beklediğini görüceksiniz. Doğumda aaa böyle doğmuş şaşırmak yerine biz zaten herşeyi en başından biliyorduk demeniz için yaptırın.

650,308 soru

3,424,511 cevap

4,256,702 yorum

183,772 üye

...