0 oy
442 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (289 puan)
kapalı
Az evvel bir soruya yorum yapmıştım isimle alakalıydı. Dedim ki ailenizin de fikrini alın hoşlarına gider. Bazı hamile hanımlar bu dediğime alınmış. Yok efendim çilesini ben çekiyorum ismini ben koyarım falan diyor. Nasıl sert bir üslup. Ben de hamileyim. Ama her şeyinde ailelerimiz de sevincimize ortak olsun istiyorum. Yani isim hakkı tabi ki anne babanın hakkıdır ama fikir almak kötü birşey değil. Dedeleri nineleri ne kadar sevinir. Beğenilmezse önerilen isimler bulduğunuz isim çok güzel ama şu isim bizim daha çok hoşumuza gitti. Sana da teşekkür ederiz. Ama karar verdik demek zor değil bence ya. Sadece isim konusunda değil hem bu süreçte hem bebek büyürken özellikle eşin ailesine karşı yok o olmaz şu olacak, öyle değil böyle, benim dediğim olacak havalarındaki bencil anne adayları mısınız yoksa kimseyi kırmadan üzmeden alttan alttan kendi istediklerini yapan mı? Sonuçta iki şekilde de istediğiniz olur ama biri kalp kırarak diğeri gönül alarak. Soruyorum çünkü belki birileri durup bir düşünür ben nasıl bir anneyim diye. Hepinize sağlıklı doğumlar, hayırlı günler dilerim. 
Gebelik haftası 13+2
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

4 Cevap

+7 oy
Bir annenin ismini kendi koymasi ve bunu icin birilerine danismamasi onu bencillik yapmaz. Yakin cevrenize yada anne sayfalarina bakarsaniz anne baba inadi yüzünden benege kendi ismini koyamayan bir sürü anne var. Vefat eden kızımda suanki kizimada ismi ben koydum sadece ne koyacagimi soyledim. Birine fikir sorarasaniz neden koymadu diye irdeler. Siz ailleriniz ile anlasiyorsunuz diye baskalarida oyle sanmayin.

Ayruca baska anneleri elestrine insanlarin daha bencil biri olduğunu düşünüyorum çünkü kendi fikirlerini dogru sanip başkalarınada empoze etmeye çalışıyor.
(28 puan)
Senin anlatmak istediğin gayet açık arkadaşım , ama malesef aramızdan bazıları asabi sanırım hemen bencillikle ne alakası vara döndü mevzu , onlar kendilerini değil ancak başkalarını sorgular :)
(28 puan)
Dilek canım niye dil döküp duruyosun , laf anlatabilecek misin ki ? Karşında seni anlamayan birine roman yazsan ne faydası olacak. Parmak uçlarına yazık boşver. Herkes kalbinin ekmeğini yer.
(258 puan)
Bende sizler gibi düşünüyorum bir anne çocuğuna istediği isim verdi diye bencil olamaz. Asıl bencillik post sahibi gibi kendini diğer insanlardan üstün görene denir. Bizim gibiler yüzünden bu ülke geri kalmıyor malesef sizin gibi sadece milleti çiğneyerek biseyler başarmayı hak bilen insanlar yüzünden geri kaliyo. Sırf başkalarının fikrini aldığınız için kendinize BENCİL sıfatına dahil etmiyor olabilirsiniz ama asıl bencillik bu değil. Umarım aldığınız eğitimle kafanız bunları idrak edebilecek kapasiteye ulaşmıştır.
(57 puan)
Biz bunu yapmıyoruz diye bencil oluyoruz siz bunu yapıyorsunuz diye üstün insan mi olmuş oluyorsunuz ki ben burada kibir seziyorum sormanızi da sadece sormadı demesinler diye yaptığınızı göze girmek için yaptığınızı düşünüyorum sordun diyelim yine kendi dediğini yapacaksın sormanın ne manası var bu seferde istedikleri isim koyulmadi diye kırılacaklar her şeyi herkese sorarsan işin içinden çıkamazsın diye düşünüyorum
(1,645 puan)
Arkadaşım keske isimlere karar verirken paylaşıp danisabilecegimiz olgun insanlar olsa hep karşımızda ama malesef herkesin kültürü ve yetişme tarzı o kadar farklı ki. Benim ailemde kimse büyüklerin adını koymaz adını koyarsan çeker inancı çoktur. Eşimin ailesinde de kayinvalidemin ismi 5 torununa verilmiş ve nedense kayinvalidem hep rüyasında görmüş vs akıl almaz yalanlar çocuklarından soğuyan, tekrar çocuk yapıp ben isim koycam diyenler vs...
Keske imkanımız olsa da ismini yavrumuz sorabilesekte o koysa kendi adını. Bana sorarsan bırak başkasının fikrinin önemli olmasını benim kararımla Allahimin izniyle dogurdugum çocuğun ismini koymak bile bencilce geliyor ama bebisime soramıyorum:)
O yuzden bunlar cook hassas konular burada çoğu kişi hamile ve herkesin dört duvarı arasında ne yaşanıyor bilemiyoruz. Sen ailelere danışsak ne güzel olur diye düşünürken bir başkası kayinvalidesi ya da kayinpederinin bitmek bilmeyen anne baba demogojileriyle uğraşıyor ve belkide gözyaşı döküyor.
Sende cok iyi niyetli bi arkadasimizsin ama hayat herkesi çok başka hale getiriyor. Kimse kimseyi daha fazla kırmasın hamileler birbirini incitecekse ne anladık
-Reklam-
+1 oy
(365 puan)
Söyle söylim  canım anladığım  kadarıyla hem eşinin ailesi ile hemde kendi ailenle hiç bir problemin yok senin ,çünkü problemin  olsa onlarda sevinsin demez sin :) aslında haklısın hür sün  kimse birbirini kırmadan nazikçe yorum yapabilir. Sana surdan örnek verim benim kayinbabam bana ne düğün yaptı ne altın taktı,   artı bi utanmadan ismim olacak dedi, daha kötüsü  bir bebek takımı bile almadı. ben bir domatesi bile ortadan böldüm  de idare ederek yedik  eşimle böyle birine tutupte isim sormam saçma olur demi ;) bu uygulamada ailesinden eşinden çok  çeken. Psikolojikmen  biraz bozuk insanlar var böyle konularda ani sinir yapabilir ler :) herseyi çok umursama bosver.. gönlün  ne istiyorsa onu koysun herkese sorar san da zaten işin içinden çıkılmaz ki :) 
(577 puan)
Bence çok haklısın. Herkesin ailesiyle ilişkileri çok farklı birinin durumunu bilmeden onu eleştirmek çok yanlış bence ki benim çok şükür kendi ailemlede eşimin ailesiyle de nokta kadar bir sıkıntım yok Allah'ım hepsinden razı olsun ama etrafımda çok fazla sıkıntı yaşayan kişiler var ve ben onlarla empati kurduğumda onların tepkisini çok iyi anlıyorum ve asla ben böyle yapıyorum sizde böyle yapın diyemem o yüzden bence düşüncesi doğru ama herkes aynı düşüncede olacak diye bir durum yok.
0 oy
(127 puan)
Şuan bu platform ile ne alakası var ki ? Sohbet platformu da değil... (Gebelik ile ilgili sorulan soruların olduğu yere yazmışsınız)
(289 puan)
Platformda yeniyim. Nereye yazmam gerekiyor?
(127 puan)
Soru Sor bölümünde gebelik dışı konuları sormak için buraya tıklayın diyor oraya yazabilirsiniz orası sohbet platformu
0 oy
(890 puan)
yeniden gösterildi

Harfiyen çok haklısın. Burada gördüğüm %65 i bu şekilde 


İlgili sorular

0 oy
4 cevap 528 göst.
12 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Melikesulo (286 puan) sordu
0 oy
0 cevap 406 göst.
28 Şubat 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ceyda1903 (444 puan) sordu
0 oy
0 cevap 40 göst.
14 Mayıs Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde e24&ysra (2 puan) sordu

652,403 soru

3,432,901 cevap

4,265,901 yorum

184,390 üye

...