0 oy
1,859 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (281 puan)
Kızlar idrarda enfeksiyon vardı ilaç kullandım geçer gibi oldu sonra tekrarladı. Afedersiniz orda da kızarıklık var. Hem günde bir bardak sirkeli su içsem hem de sirkeli suyla taharet alsam zararı olur mu acaba deneyen var mı? 
Gebelik haftası 28

3 Cevap

+2 oy
(3,235 puan)
Sirkeli suyla taharetlenmek o bölgenin florasını bozar. Her sabah 1 kaşık sirkeli su içip, her bardak suyunuza birkaç damla limon damlatmak işe yarar. 
-Reklam-
0 oy
(538 puan)
Ben de küçüklükten beri enfeksiyonlu biriyimdir. Bi artma hissedince hemen sirkeli su içerim Hamileliğimde de basta cok yogundu  bu şekilde rahatladım. Bi bardak suya bi iki kaşık doğal elma sirkesi koyup öyle için. Birde ben hep duşta bi leğene ılık su doldurup içine doğal elma sirkesi koyuyorum ve içine oturuyorum bi süre. O da rahatlatıyor. Aynı zamanda tuvalette de sirkeli su ile taharet alabilirsiniz. Boydan duş almanıza gerek yok ama onu da doktor olan teyzem çok sık yapar mikroplardan arınmak için :)  birde burda işin sırrı doğal elma sirkesi olması normal hazır sirkeler işe yaramıyor bence pek, yani bende öyle oldu
(538 puan)
Bide ben kızılcık suyu da fayda ediyor diye okudum kendim de çok içtim şekersiz olarak. Gerçekten büyük azalma oldu hepsini yapınca
–1 oy
(1,797 puan)
İçmenizin faydası olmaz ama tahatet alın her tuvalette.hemencecik geçirir.
(538 puan)
Direk sirkeyi sürün demiyoruz arkadaşım :D suyun icine az miktarda koyulan bi sirkeden bahsediyoruz ve doğal sirkeden. cahil cahil diyorsun da bunu bana söyleyen kişi kadın doğum uzmanı olan teyzem. Yazımı okuyun isterseniz bi. Ben sürekli yapıyorum hamileyim doktor da yapabilirsin demişti ayrıca, boş yapma cahil falan sen kimsin ?
(69 puan)
Canım bende de aynı sıkıntı var doktorum da önerdi ılık suyun içine elma sirkesi koy ve taharet len diye
(82 puan)
doktor fitil verse düşünmeden araştırmadan sokarsınız ilaç verse içeriğini zararını bilmeden içersiniz, sirke gibi dopal faydalı antibakteriyel, ve etkisi kanıtlanmış zararsız bi maddeye karşı çıkarsınız, eleştirdiğiniz taraf da bu konuları en çok araştıran taraf olur genelde.. doktora ve ilaçlara sorgusuz güven de bir cahillik biçimi..
(6,097 puan)
Olayı alakasız yerlere çekmeyin. Ben ilaçtan bahsetmedim hiç, kendim de sıfır ilaçla gebeliği tamamlamış biriyim ama genital bölge vücudun en hassas yerlerinden biri. pH dengesi değişirse uğraşır durursun. Sirke dediğiniz şey yoğun asit. Değil genital bölgeye, vücudun herhangi bir yerine sürülmemeli. En iyi yöntem içeriden kurutmak. Dışarıdan sadece temiz ve kuru tutarak destek olabiliriz. Eski postu böyle çarpıtıcı yorumlarla geri çıkarmayın lütfen. İlaç kullanırsınız kullanmazsınız o sizin tercihiniz ama doktor ve ilaç tercih edenlere de cahil diyemezsiniz. Sınırınızı bilin.
(538 puan)
Siz sirkeyi hiç bir yerinize sürmezsiniz olur biter. Doğal sirkeli su ile taharet alın diyen hatta sirkeyle tüm vücudunu yıkayan ve tavsiye eden doktorlar tanıyorum. Kendim de sürekli yaparım zararını değil aksine faydasını görüyorum. İsteyen yapar isteyen yapmaz ama konu doktorun onermesi ise bunu da doktorlar öneriyor zaten. Ilaci da onlarin verdigi gibi.. ister yapar ister yapmazsiniz. Ama sirke vucuda veya vajinaya zararli degildir. Hazir sirkeyi bilemem ama dogal elma sirkesi cok da fayda ediyor aksine.. Eski bi post niye tekrar gündem olmuş anlamadım. Iyi gunler

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 470 göst.
0 oy
2 cevap 86 göst.
0 oy
9 cevap 591 göst.

650,277 soru

3,424,402 cevap

4,256,569 yorum

183,765 üye

...