0 oy
213 göst.
Doğum kategorisinde (585 puan)
Salı günü sezaryenim var henüz konuşulmadı ama belden uyuscak galiba. Öncesinde neler yapıyorlar lavman oluyor mu ? 

Ameliyat ne kadar sürüyor tam olarak çıkınca ne kadar sürede kendimize geliyoruz ? Süt hemen geliyor mu ? Falan filan şunu yap dediğiniz neler var korkuyorum
Gebelik haftası 38+2

4 Cevap

+1 oy
(1,037 puan)
Öncesinde ac gitmen gerekir canım.lavmana gerek kalmaz. Uyustugun anda sondan takilip başlıyorlar zaten sedye sarsilmalarina kimildanmalara falan takılma hersey normal çünkü. Cikman 30 dk. Falan sürüyor. Benim biraz uzun sürmüştü. Enfeksiyonum mu ne varmış onu temizlemisler. Ama bebeğin sesini ilk 20 Dk. İçinde duyarsın büyük ihtimal. Çıktıktan sonra bebeğin hop kucağında sutun gelsin gelmesin emmeye hazır. ama ayakların sana ait değil gibi hissediyorsun garip birsey. Uyuşukluk 2-3 saat içinde geçmeye başlıyor ağrı kesicilerle destekliyorlar. 6 saat sonra tam olarak hissettiğinde bacaklarini sondan cikiyor hemşireler eşliğinde bır tür kaldırıyorlar seni. Yorgun bitkin hissedebilirsin  normal salmamaya çalış kendini. Sonrasında sık sık yürümen çabuk toparlar seni ve gazının cikmasina faydasi olur. Bebeğini de bol Bol al kucağına. Memede vakit gecirebildigi kadar geçirsin ki sütün daha kolay inebilsin ama o gun gelmeyene bilir stres olma. Sağlıkla al bebeğini kucağına canım.
-Reklam-
0 oy
(1,797 puan)
Ameliyattan önce uzun bir süre aç olmuş olman lazım.dolayısıyla mesanen bapırsakların boş oluyor.lavman olmuyor.

Belden uyuşmalı tavsiye ederim .seni uyuşturduktan sonra sonda takacaklar akabinde bebeği çıkaracaklar ve topplamnda yarım saat falan sürüyor.

Sonra odana çıkaracaklar uyuşuklupun geçmesi bi kaç saat sürecek.uyuşma geçtikten sonra sondayı çıkaracaklar .sonrasında biraz kaldırıp gezdirecekler seni.sakın başını aşağıda tutma.dik durmaya yukarı bakmaya çalış.kendini zorlama.sonra vakit geçtikte aık sık kalk gez ki çabuk düzelesin .bol su tüket...
0 oy
(727 puan)
Bana lavman yapmadılar. Belden uyuştururlarsa zaten hep kendinizdesiniz. Bebeğinizi görebiliyorsunuz o an. Ben hemşireler silerken görmüştüm sonradan yanağıma yaklaştırıp götürdüler. Ameliyat sanırsam geri kapatması dikmesi tahminen bir saat sürmüştür. Bebeği almak yarım saat falan. Sütüm hemen gelmişti. Sakin olun kendinizi kasmayın inanın hiçbir şey hissetmiyiorsunuz. 
0 oy
(270 puan)
Aç olmanız gerekiyormuâ onceden .Benim kontrole gittiğimde alindi ama yinede actim sknti olmadi.Once sondami taktilar.Sonra ameliyathaneye gittigimde belden uyuşturma oldu ama hic hissetmedim ondan da korkma sakın .Ondan snra zaten hikica yatirip hemen basliyorlar.5 dakika sonra sadece karnima bastirdilarinda biraz his geldi oda hafif ondan snra dogdu zaten.bebekten sonra cikmam ise 20 dakikayı falan buldu. Ilk zaman agrin olmuyor zaten .Birde torba koyduklari icin o kalktikca saatler icinde baaliyor agrin .Ama ignelerle agrin hafifliyor.Gazini cikarman önemli. Bide kahve icmen öneriliyor narkoz  etkisi geçmesi icin. Ilk yurumemde benim sanki butun ic organlaim yere dokulmus gbi hissetmistim ama agri dgl degisik bir duyguydu.Bol yuru . Bebegine gogsunu ver surekli sutun gelmese bile tensel temas saglaki  zamanla gelsin .panik yapma .zamanala gelir benim 2 gune tam olrak geldi sukur .sabirli ol sadece . Ciktiginda da cok oturma yuru ama yinede kendini yorma ki cabuk toparla .simdiden saglikla gelsin bebegin insalah hayirli dogumlar .

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 127 göst.
5 Nisan 2022 Doğum kategorisinde UmayUmayy (152 puan) sordu
0 oy
7 cevap 675 göst.
0 oy
6 cevap 496 göst.
19 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde DuyguHira (430 puan) sordu
0 oy
11 cevap 1,030 göst.
7 Nisan 2021 Doğum kategorisinde Asyadefne (9 puan) sordu

649,207 soru

3,420,344 cevap

4,251,740 yorum

183,486 üye

...