0 oy
207 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (16 puan)
Merhaba kizlar.  Öncelikle daha çok tecrubesizim çünkü ilk gebeliğim ve ogreneli daha 1 hafta oldu. Sorum şu Regl tarihim geciktigi andan itibaren inanilmaz  bir kabizlik sorunu yaşamaya basladim. Sonra hamile oldugumu öğrendim. Resmen gözümden yaş akıyor o derece kabizligim. Doktoruma sordum normal dedi. Ama duphalac  diye bir ilac verdi tam biraz düzeldim  gibi oldu. Bu kez midem de sanki tabak tabak yemek yemisimde sislikten patlicakmis gibi bir his başladı.. Taş oturmuş gibi, hazımsızlık varmış gibi. Aksine az ve sık yiyen biriyim. Normalmi sizce? Eğer sizdede böyle olduysa 9 ay hep boylemı olcak, hem çocuk buyucek hem bu mide sisligi. hafifletmek için önerileriniz varsa çok sevinirim, teşekkürler.

6 Cevap

0 oy
(1,645 puan)
Bende de şişlik cok oldu, kabızlık yaşamadım bile. Sizde bile kabızlık gibi bi sorun varsa şişlik daha da hissedilir. Hafifletmek için diyetisyen eşliğinde beslenme öneririm onun haricinde şişlik hissi hep olacak gibi duruyor, bende kabızlık 21. Hafta ile başladı,umarım kolaylıkla atlatırız 
(16 puan)
Çok teşekkür ederim benimde aklimda geldi diyetisyen mevzusu kesinlikle gideceğim. Çünkü ne yürüyebiliyorum şuan ne oturabiliyorum doğru düzgün. ilk haftadan boyleyse ben napacagim diye korktum birde ağlamaya basladim üstüne üstlük.  Ah şu hormonlar
(1,645 puan)
Ay ağlama kıyamam daha anlayacağın saçma sapan şeyler çok olacak daha kimlerin tipine suratina takilacaksin :) suan ve herzaman her haliyle en guzel olan sensin bunun icin aglama gecici bi surec . Sen hamileliğin tadını çıkar, benimde ilk hamileligim, inanılmaz keyif alıyorum hele harektenince bebek havalara uçuyorum, birde hamilelikte en önemli şey eşle iyi geçim. Eşinle mutlu ol, bebisinle mutlu ol şişliği kafana takma böyle kalacak değiliz ya :)
(16 puan)
Allahım sagsalim kucagimiza almayı nasip etsin inşallahhhh
-Reklam-
0 oy
(194 puan)
Bende aynı şekildim ilk haftalarımdan beri ve ben kabuzlığa gün kayısısı yiyerek buldum. Hazımsızlığım hala devam ediyor mideme taş gbi oturuyor sanki midem öğütmüyor gibi oluyor ve aradan geçen uzun zaman olsa bile acıkmıyorum biraz da olsa soda ile sakız çiğnemek iyi geldi sende dene istersen 
(16 puan)
Şuan hemen bir tane sakız attım ağzıma sodayida muhakkak deneyeceğim teşekkür ederimm
(194 puan)
Rica ederim şifa olur inşallah bende burda birinden yardım almıştım aklıma geldikçe dua ediyorum o kişiye
0 oy
(350 puan)
Tam 1 ay tuvalete çıkamadığım oldu ilk zamanlar. 8 9. Haftalarda düzelmeye başladı. 30a gidiyoruz bu zamana kadar da ishal şeklinde devam etti. Şimdi de değişiyor bi kabız oluyorum bi ishal sanırım hamileliğin en zor yanlarından biri bu :) 
(16 puan)
Allah sağsalim kucağımiza almayı nasip etsin inşallah
(350 puan)
Amin inşallah
0 oy
(989 puan)
canim 17+5 gunluk hamileyim ucuncu hamileligim kabizligima gunde 1 litre kayisi meyvesuyu icerek cozum budum hem su orani da dengede kaliyo siskinligim icin de sade soda ya iki damla limon damlatarak hem mide gazini hemde agrisini gecirerek cozum buldum denersin belki isine yarar (•‿•)
(16 puan)
Söylediklerinizi muhakkak deneyeceğim
Allah sağsalim kucagimiza almayı nasip etsin teşekkür ederim cevabınız içinnn
(989 puan)
rica ederim canim isine yararsa ne mutlu bana(◠‿◕)
0 oy
(284 puan)
Günlük su içmeye dikkat et ve her gün corba tüketmeye calış. Sabahları da kahvaltıdan önce yarım saat kadar yürürsen sana cok iyi gelecektir. Ben evde kayısı üzüm hoşafı kaynatıp meyvesuyu olarak tükettim cok faydasını gördüm. Ayrıca bende hemoroid de var. Suan 14+2deyim umarım sonuna kadar sıkıntı cekmem. Allah şifanızı versin inşallah.
(16 puan)
Teşekkür ederim ALLAH sağsalim kucagimiza almayı nasip etsin inşallah
(284 puan)
Amin cümlemizin inşallah :))
0 oy
(318 puan)
Bende aynıyım iştahlıyım ama korkumdan yemek yiyemiyorum az az 100 kilo gibi hissediyorum kendimi 48 kiloyum oysaki.. Normalmiş bol bol yürüyüş yapıyorum çok iyi geliyor 
(16 puan)
Bende yürümeye özen gosteriyorum Yürürken midemin sisliginden rahatsiz olup ozaman kambur yürüyormuşum annem öyle söylüyor bu seferde sırtım ağrıyor:) nasıl bir kısır döngü anlamadim:)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 178 göst.
0 oy
5 cevap 246 göst.
29 Mart 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Sultan.esila (160 puan) sordu
0 oy
1 cevap 76 göst.
29 Mart 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Sultan.esila (160 puan) sordu
0 oy
4 cevap 283 göst.

651,781 soru

3,430,340 cevap

4,262,981 yorum

184,220 üye

...