0 oy
812 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
kapalı

Merhaba hayırlı sabahlar kızlar. 

Yaklaşık 3 aydır bu programı kullanıyorum 3 aydır hep karşılaştığım hatta içinde kendimin bile olduğu bazı sorduğum soruların saçmalığını sizlere açıklamak istiyorum.

1- İdrarım da yanma var bebeğime zarar verir mi? 

2- Yere düştüm, ağır kaldırdım, vs gibi çocuğa zarar verir mi?

3- Karnım ağırıyor bebek öldü mü? Ağrım sızım var bebeğe birşey mi oldu?

4- İlişkiye girmeye korkuyorum düşer diye, ilişkiye girdim bebeğim zarar görmüş müdür?

Bunun gibi bir çok aklınıza gelecek sorular.

.

Kızlar Allah o kadar muazzam bir şekilde insan oğlunu yaratıyor ki sual olmaz. Kese sadece bebeği içinde büyütmüyor bebeği her türlü zararlı şeylere karşı koruyor. Öyle ki insan oğlunun yaratılışı anne karnında ki bebek annenin zarar görmüş organlarını bile tazeliyor yeniliyorken bizler hala Zarar gördü mü? İçimde öldü mü? Vs vs şeyler demeye bayılıyoruz.

Elbette tıbben konuşacak olursak kanama olmadığı müddetçe bebek sağlıklıdır. 

Sayın doktorumun söylediği bir söz aklıma nakş etti.

Diyor ki " Bir çocuk dünyaya gelecekse Allah onun ekmeğini suyunu bu dünyaya vermiş ise ruhunu bu dünyaya asmışsa mümkünatı yok dünyaya gelecek. İstersen 200 kiloluk halter kaldır, istersen dağdan aşağı düş bebek dünyaya gelmeye Allahın izniyle karar vermişse bin katlı gökdelenden de düşsen bebek zarar görmez" evham yapmanın kötüyü çağırmanın manası yok ziyanı var. Neyi en çok dersen  seni buluyormuş gerçekten çok doğru. Allaha emanet edin gerisi gelir yada gelmez yoktan var eden Allah herşeyi vaktine göre veriyor, sabrınıda imtihanını da. 

Elbette tıbben kontrollerini olun hatta aksatmayın ama doktor size sağlıklı bebek sorun yok dediği halde hala evhamlar yapıyorsanız. Kendinizden azıcık şüphe edin derim. İşin ehli varken çömezine laf düşmüyor.:)

Belki beni yargılayan olacak farklı sebepler sunan bacılarım olacak hepinize saygı duyuyorum.

Unutmayın ki yaşadığınız kayıplar sıkıntılar yoktan var eden Allah'tandır vardır bir bildiği.

Sorun olmadıkça gebeliğinizi güzel geçirin herşeyin tekrarı bazen olmaya biliyor. Evhamlara kapılmak yok. ♡

Gebelik haftası -
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

7 Cevap

+4 oy
(664 puan)

image

Doktor size sağlıklı bebek sorun yok dediği halde hala evham yapıyorsanız diyen bacım kendisi neler paylaşmış :angel::D
Yazdığım yazının başında bende içinde varım bu konun diyorum 1 defa daha okuyun derim :)
(564 puan)
Aynen canım sana katiliyorum boşu na evham yapıyoruz tabi bide yukarıdaki gibi moralimizi bozanlar bizi yargılayanlar da olunca daha çok canımız sıkılıyor Allah ne güzel vekildir ona teslim olmak lazim tabi buda iman gücünden geliyor rabjim bizlere hakiki iman gücü nasip etsin  Arya bacim şimdi seninde yaptığın hoş değil insanların ayıplarını kusurlarını arastirip bulmak ta günah nerden aradin da buldun bu postu hamilesin galiba boş ver canim bu şeylerle uğraşma  kendine zarar verirsin
Arkadaşa sadece saygı duydum ben paylaştığım şeyin en başında kendime de pay biçtim dikkatli okumamış sanırım :) yorumunuz içinde teşekkür ederim ♡
(664 puan)
Mirza ecmal bacım post sahibine destek mi olmuşsun dalga mı geçmişsin pek anlaşılmıyor :) saygılar
(564 puan)
Arya hayir dalga geçmedim neden geçeyim doğru yazmış bacım ben sana dedim onları ve hala devam ediyorsun
-Reklam-
+1 oy
(1,485 puan)
Benim bu programda gördüğüm en saçma şey ısrarla cinsiyet soranlar 10 haftalık bebek ultrasonlarını atıp bebeğin cinsiyetini isteyip önemli soruları geride bırakanlar birde bebeğinin kilo boyunu soranlar diğer bebeklerin kilosunu boyunu merak edip karşılaştırma yapanlar. Evham yapmak normal bebeğe gelecek en ufak zararı anneler içinde hep düşünür evhamlanır. Ama şurda ufacık bebeklerin kilo boyunu diğer bebeklerle kıyaslayanları gördüm. Bana onlar hep daha garip geliyor
(664 puan)
Farkettiyseniz post sahibi de çoğu kez cinsiyet ile ilgili post açmış ve gelip burda bebeğinin sağlığı için endişe eden annelere evham yapıyorlar diye post açmış.. gereksiz bir post ve zaten kapatılmış:)
(434 puan)
Ben sadece cinsiyet ile ilgili olanlari sevmiyorum canim yoksa insanlar diger konularda sorma hakkina sahip çünkü korku heyecan ve endise olan konular olabiliyor burdaki birkac insanin yorumu ferahlatiyor insanin icini rahatlatiyor o yüzden yoksa herkws doktor kontrolune gidip soruyordur yani
(1,485 puan)
O sebeple yazdım zaten enfeksiyondan darbeden korkan annelere saçmalık yazmış ama hergün cinsiyet postu açmış Halbuki Allahım hikmeti deyip :) doğana kadar bekleyebilirdi.
(1,485 puan)
Süs biberi yedim bebek düşer mi diye post açmış annelere laf söylüyor Allahım 3 sohbete katılıp Dr edasıyla yazıyorlar ya süs biberi ile düşüğü bağdaştırırken saçmalık değil miydi ?
(664 puan)
:) saygılar sevgiler :-D
0 oy
(434 puan)

Cok güzel bir paylaşım olmus elinize emeginize sağlık <3

Teşekkür ederim çok sağ olun. Sanırım bazılarının hoşuna gitmemiş boş bir paylaşım olarak görmüşler :)
(434 puan)
Herkes istediğini paylaştığı gibi yorumdada istediklerini yazıyorlar yazınızda benim hosuma gitti emek verip yazmışsınız bazen insan icini dokmek istiyor burdaki degisik paylasimlar ondanda oluyor yada doktorlar tam net cevap vermiyorlar ben merak etmedikçe soru sormam bildiklerimin disinda yorum yapmam bazen hayati tehlike olabilecek seylere bilsemde cevap vermem hatta ama herkesin yorum cevap tarzi bir degil guy meselesi sosyal medyada olsa az cok huylarini belli ederler bu yazıyı paylasirkende bunu bilerek paylastiginizdan eminim Allah yardimciniz olsun kolay gelsin :)))
0 oy
(122 puan)
Çok doğru söyledikleriniz haklısınız Rabbım kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıkla bebegimizi kucağımıza almamızı nasip etsin hayırlı ömürler versin inşallah 
Amin inşallah Allah isteyen herkese hayırlı evlat sağlıklı evlatlar nasip etsin. ♡
0 oy
(18 puan)
Sizi gerçekten tebrik ediyorum. İnanın gün içerisinde o kadar çok aklımdan geçiriyorum ki bu ne kadar saçma soru diye. İnşallah yazdıklarınızı okurlar  Evet Allah isterse her şey mümkün o yüzden çok da şeyyapmamak lazım.
0 oy
(135 puan)
Herkes sizin kadar tecrübeli değil insanlık hali belki bilgisi yoktur yaşadığı bazı şeylerden ötürü tedirgin olmuştur. Benim İlk gebeliğim burdaki birçok soruya bakıp bende bilgi sahibi olmuşum yani. Bilmemek günah değil öğrenmemek ayıp.
–1 oy
(127 puan)
Cidden daha kargalar ötmeden gün aymadan bunu mu düşündünüz hshdjd
Kötü birşey yazdığımı düşünmüyorum. Kargalar ötmeden gün aymadan bunumu düşündünüz diyorsunuz. Evet bunu düşündüm kötü birşey ise yorumsuz kalın lütfen
(127 puan)
Yoo kötü değil ama yanlış bilgi var kanama olmadığı sürece bebek sağlıklı demek değildir. Bebeğin kalbi bile dursa anne fark edemez ಥ_ಥ
Tıbben kontorllere gidilsin diyorum. Kanama olmadığı müddetçeden kastım düşük oldu mu sorusunaydı
(127 puan)
( ꈍᴗꈍ)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 444 göst.
0 oy
0 cevap 455 göst.
0 oy
18 cevap 657 göst.
12 Mayıs 2020 Hamile Kalamama kategorisinde Temmuzmasalı (86 puan) sordu

649,128 soru

3,420,033 cevap

4,251,341 yorum

183,469 üye

...