0 oy
118 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (289 puan)
3 ayı doldurdum. 14.haftamdayım. Kilolu olduğum için arasıra karnıma bastırdığımda yağların dışında birşey hissetmiyorum. Bebeğin nerede olduğunu bile anlayamıyordum. Ama az evvel karnımda bir titreşim hissettim. Kendi kalp atışı da olabilir ama dışarıda titreşim hissedebileceğim kadar güçlüydü.  Sonra karnımı yokladım. Sağ tarafta elim içeri doğru giriyor ama sol tarafta kaskatı bişey var gibi. Kalakaldım öyle. Bir de sağ tarafım çok rahatken karnımın sol tarafı biraz sert ve kasılmış gibi bir his var.  Bu midem değildir herhalde enson akşam yedim gecede sıklıkla tuvalete çıkmışımdır. Çok heyecanlandım. Bu bebek se niye solda. Ortada olması gerekmiyormu? Bir sağa bir sola gezinmesi mümkünü? 
Gebelik haftası 14

2 Cevap

0 oy
(1,554 puan)
Hissettiğin o mudur bilmiyorum canım ama bebek ilk hangi yumurtalıktan döllendiyse o tarafta olur haftalar ilerledikçe göbek deliğinin altına ordanda rahmin büyüdükçe yukarı,sağa,sola doğru hareket etmeye başlar. 1 ay sonra falan hareketlerinide hissetmeye başlayabilirsin. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
-Reklam-
0 oy
(299 puan)
Daha çok küçük bastırma bence karnina ama olur ay Bi yerine gelir zaten şuan kemikleri bile sert değil ama sağda solda olması normal küçük çünkü daha  ben 32 deyim hala bazen Bi solda bazen sağda dolaşıyor normal sertlesmeside normal 
(289 puan)
Çok tuhaf bir his. Hiç bebek varmış gibi gelmiyordu bana. Ama dokunurken korkmadım çünkü bebek rahimdeki amniyon sıvısı İn içinde yaşadığı için böyle ufak hareketler onu etkilemiyor. Sıvı onu koruyor bunu epey araştırdım.

İlgili sorular

651,160 soru

3,427,873 cevap

4,260,458 yorum

184,041 üye

...