0 oy
656 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1 puan)
düzenledi

image

image

image

3lu tarama testi verdim dun. Cevapi hic iyi cikmadi sanirsam luften anlayan varsa bana anlatsin cevaplara bakarak iyimi kotumu birwey soyleyin. Cok kotuyum. Aglamakdan gozlerimi acamoyorum

Gebelik haftası 16

5 Cevap

0 oy
(579 puan)
Canim down olsa da senin icin fark edecek mi aldiracak misin once o soruyu sor kendine eger aldirmayacaksan zaten hoc dusunme ve üzülme hersey ALLAHtan geliyor ve bu testlerin yanilma payi da cok oluyor cok kisi gordum temiz denildigi halde down down dedikleri halde temiz dogduklarini icini ferah tut ve dua et bol bol ALLAHİN izniyle sag salim saglikla kucagina alirsin insallah
(1 puan)
Hayir aldirmayacam zaten. Ama anne yureyi iwte cok kotu oluyo
(579 puan)
Haklısıniz ama uzuldukce daha cok etkileniyorsunuz
-Reklam-
0 oy
(1,063 puan)
3lü tarama riskli çıkmış görünüyor ama adı üstünde bu bir tarama testi canım kesin tanı koymuyor bu testler. 214'de bir down sendromlu bebek taşıyor olma ihtimalin var diyor. Benim hem ikili hem üçlü risksiz çıkmasına rağmen 10.000 de bir çıkmıştı, detayli da risk var dendi. Her ihtimali söylüyorlar ben böyle 9 ay bekleyemem kesin bilmek istiyorum dersen amniyosentez yaptırabilirsin. Ben bilmek istemediğim için kabul etmedim her şekilde kabulüm dedim bekliyorum. Ama şöyle soyliyim bu şekilde riskli bile çıksa ki ben aylardır araştırıyorum bu konuyu gerçekten bebeğinin öyle doğma ihtimali çok çok düşük. Risksiz dedikleri de sürpriz şekilde sendromlu bebek olabiliyor. Bunların hiçbirisinin kesinligi yok için rahat olsun.
(1 puan)
Ayy sahimii?? Allah senden razi olsun cok kotuydum kardesim. Icimi ferahlatdin. Yok zaten her haliyle kabulum benim yavrum o. Ama duyanda cok tedirgin oldum. Canim yaniyordu. Cok cok tewekkur ederim kardesim.
(1,063 puan)
Ben olumlu güzel düşünüyorum bebeğim de kötü etkilenmesin diye sende öyle yap. Bende ilk risk var dediklerinde günlerce ağladım sonra bebeğimin haraketlerinde azalma oldu çok üzüldüm sanki öyle olsam annem beni istemeyecek gibi hissetti yavrum. Sonra günlerce biz bilimsel makaleler üzerinden araştırdık eşimle birlikte ikili, üçlü tarama testleri detaylı ultrason vs. Tamamen oransal rakamsal şeyler. Öyle olacak diye bişey yok inşallah sağlıkla gelir bebeklerimiz icimizi ferah tutalım doktorlar sen soylemedin denmesin diye hep en olumsuzunu söylemek zorunda hastalarına.
(1 puan)
Evet dogru diyorsun. Allah hepimizin yardimcisi olsun canim❤️
(61 puan)
Mrvylmz size detaylida ne söylediler acaba
(1,063 puan)
Kalpte parlaklık var ve bir damarı fazla dediler ikisi de down belirteci dediler. 25. Haftada parlaklık geçmişti fazla olan damarı için de doğduktan sonra kardiyolojiye gidicez doktor değiştirdik sıkıntı olacak bişey değil dedi
0 oy
(12 puan)
Merhaba bu hafta tarama yapıldı değerlerim sizinki ile çok benzer doktor amniyosentez ya da prenatal test yaptırmamı söyledi. Yaptırdım dün sonuç bekliyorum. Ama beklemek çok zor. Ne olur sağlıklı bir doğum yaptığınızı ve bebeğinizin iyi olduğunu söyleyin değerler çok aynı olunca bunu duymaya çok ihtiyacım var. 
0 oy
(546 puan)
Canım bak beni dinle hiç ağlama sızlama tamam mı bunlara inan hiç gerek yok 3li testin en dibini yaşayan biri olrak söylüyorum kendini topla ve beni dinle . Benim de 3lu riskli cıktı senin 1.214 benim 1.53 cü. Ben öldüm dirildim burada yardımcı olan çok oldu keşke onlari dinleyip heba etmeseydim kendimo okadar şuan 24 haftaligim. Senin gibi üzüldüm zor zmanlar geçirdim ama benim özelde ki doktorum sıvıyı önermedi araştırma sivi al dedi özelde ki doktorum az da olsa sıvıda amniyosentezde riskler var dedi. Direkt uzaklaştım yapmadım. Ama gunlerim geçmiyor birsey yemez içmez oldum ilk gebeliğim oturdugum kalktığım yerde ağlıyordum ve seni çok iyi anlıyorum. Eşim bakti olmuyor fetal dna varmış o da baya yüklü Birsy yüzde bir yanilma payı var evine kadar gelip kan alıyorlar senden senin kaninda bebeğin dnasini bulup test yapiyorlar. Baktim böyle geçmez paraya kıyıp yaptirdim. Ne olursa olsun çocuğumu aldirmayacam tabi. Ama hamileligimde böyle geçemez maf oldum. Sonuç temiz çıktı ve rahatladim çok şükür dedim. Yani bu sadece tarama testi doktor sana kötüsunu söyleyecek riskli cıkmış Ewet ama onlar da bilmiyor neden bu risk çıkıyor ama cocuk sağlam. Kendini yipratma çoluğunu aldirmayacaksan bekle detayli utrasonunu orada herşey çıkar. Hamilelegin zehir olmasini istemiyorsan da para vet fetal dna yap için rahat etsin. Rabbim bebislerimizi saglikla kucağımiza almayi nasib etsin inş.
–1 oy
(127 puan)
Canım neden ağlıyorsun normal çıkmış ki sonuçlar 
(1 puan)
Sahimiii?? Coook coook sagol canim. Doktor bana oyle soylemedi doktor orta riskin icindesin soyledi dunden kendime gelemiyorum.

653,087 soru

3,435,638 cevap

4,268,973 yorum

184,576 üye

...