0 oy
501 göst.
Doğum kategorisinde (85 puan)
Herkese merhaba,

Yarın sabah sezaryen doğumum olacak hem bazi endiselerimi paylaşmak hem de sorularımı sorup tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

İlk hamileliğim olduğundan oldukca tedirginim, büyük bir bilinmezlik içinde gibiyim? Spinal anestezi altında olacak doğumum. Sonrasi icin bolca kayisi yenilmesi ve kahve ve su içilmesi önerilmiş genelde. Başka bilgi verebilecek olan, sunu al yap ya da dikkat et diyebileceğiniz seyler var mi aklınıza genel olarak gelen her bilgi benim icin önemli:) Örneğin gaz çıkarma icin tedirginim odada birileri varken asla yapamam gibi geliyor ya da emzirme konusunda da kimsenin önünde rahat edemem gibi. Sonra karına bir baskı uygulaniyot yazılmış bu nasıl ve neden yapılıyor?
Gebelik haftası 38+6

13 Cevap

0 oy
(443 puan)
Spinal oldum cok güzel geçti. Kayısı hoşafı ve kahve içtim gwzımda kolay çıktı büyük tuvaletime de kolay cıktım. Başımda ağrımadı.. Uyuşukluk geçince sizi yürütecekler. Sonrasında Bol bol yürüyün.. Emzirmeye de hiç takma o an aklına bile gelmiyor. :) 
(85 puan)
İcim ferahladi sürekli olumsuz seyler okumaktan içim sıkılmıştı gerçekten. Hele ki neden normal değil de sezaryen sorularından çok yorulmuştum. Çok teşekkür ederim :)))
(443 puan)
İstege bağlı sezeryan yaptım hiç pişman değilim :) daha 10 haftalıkken doktoruma ben sezeryan istiyorum demiştim :)))
-Reklam-
0 oy
(60 puan)
Benimde kaldı 19 gün karışık heyecan stres herşey var ilk olmasından dolayı insan ne olup ne bitecek diye düşünüyor tecrübeli anneler yazsin Allah sağ salim sağlıkla yavrumuza kavuşmayi nasip etsin 
(85 puan)
Kesinlikle aynı durumdayiz, amin insallah sağlıkla :)
(81 puan)
Benimde 18 günüm var sezeryan olacağı.
(85 puan)
Hayırlısıyla dogumunuz gerceklessin insallah
(81 puan)
Amin inşallah.hepimizinkisi .
(60 puan)
Aminnnnnn
0 oy
(199 puan)

Gaz için turp ye derim rahatlıkla gaz çıkartırsın sezeryanda biraz zor oluyo çünkü doğumdan snrada bolca soğan ye :)

(85 puan)
Soğan midemden dolayi çiğ olarak asla tuketemedigim bir sey maalesef ama turp ilk defa okudum cok teşekkür ederim
0 oy
(26 puan)
Bekleyim burda
(709 puan)
Yorumlar var okumak istersen :))
0 oy
(742 puan)
Oda da kendi refakatçinizden başka kim olacakki,endişe etmeyin bence. Hemşireler arada gelip gidiyor. En cok yapmaniz gereken şey yürüyüş. Zaten gaz yürüme esnasında çıkıyor. Koridorda falan yürüyün.
(85 puan)
Aile üyeleri illaki olacaklar diye düşünüyorum annem, kayınvalidem, eşim vs. Eşimin önünde bile gaz cikaramam utanırım ama yürüyüş esnasında olabilir dediğiniz gibi mecburen
(742 puan)
Ama siz olaya sıradan bir zamanda çıkarılılan bir gaz gibi bakmayın. O gaz o kadar önemli ki, sakın tutmaya falan kalkmayın bence . Benimki yürürken çıkmıştı, zaten öyle çok şiddetli bir şeyde olmuyor. Orada amaç bağırsakların çalışıp çalışmadığını görmek. Bir de o anın şaşkınlık ve heyecanı ile birşey düsünemiyor insan.
(49 puan)
Özür dileyerek merakımdan soruyorum. Eşinden neden utanasın ki. Sonuçta sağlık bu. Bilerek rahatsızlık etmek amacıyla yapılan bir durum değil. Doğumdan sonra kim olursa olsun yanında bence rahat olmaya çalış. Çünkü bebeğin de senden etkilenir
(85 puan)
Haklısınız henüz öyle bir durum yaşamadığım için utanc verici gibi geliyor sanırım yapamam gibi ama o an ne gerekiyorsa o olacak :)
0 oy
(26 puan)
Bende sezeryan oldum 21.02.22 de ilk gün zaten bitkin geciyo ama yinede iyi oluyorsun ben ilk günden bebekle ilgilendim hic sorunum olmadi hafif bir sizin oluyo ama agrikesici ile cok rahat geciyo, ikinci gün dus aldim gaz sorunum felan olmadi bol bol su ic sezeryan olan yere havlupecete koy terleyince yapisma olmasin senin icin daha iyi olur ben öyle yaptim, korse kesinlikle tak ben ücüncü gün takdim cok siktirmamak süretiyle ve cook rahat ettim zaten ücüncü gün hastaneden cikdim devamli hareket icindeydim tabi dinlenerek inan cok iyi geliyo gaz sorununda olmuyo yemek yemeyi ihmal etme sana güc vericekdir magnesium eksik etmedim günde birtane aldim halende aliyorum, hic korkma hersey cok güzel oluyo bebis unutturuyo herseyi allahim yardimciniz olsun simdikden gözün aydin :)
(85 puan)
Harikasınız çok teşekkür ederim , gerçekten içim rahatladı :) darısı başıma inşallah, size fe evladinizla sağlıklı huzurlu bir ömür dilerim :)
0 oy
(46 puan)
28.01 doğum yaptım.kesinlikle bol bol yürüyüş yapacaksın.ben kayısı suyu içtim anestezinin etkisini atmak için sade nescafe tükettim.kimyon içtim.Gaz için endişe etme kimse duymaz ki duysa ne olur yeter ki çıkarmaya bak.insallah rahatca kolayca atlatırsın evde de yatıp kalmadım sürekli hareket halindeydim tabi ki dikkat ederek.
(85 puan)
Çok teşekkür ederim ben de elimden geldiğince hareket halinde olmayı ve çabucak atlatmayı umuyorum :)
0 oy
(1,643 puan)
Valla kimseyi takma, ben gaz hissi gelince odada kim varmış yokmuş umursamadan çıkarmaya çalıştım. Benşm durumum sıkıntılıydı,  ameliyatım da öyle geçti,  akşam 9 gibi ameliyattan çıktım, ertesi gün öğlene doğru gazımı çıkardım,  tuvalete de yalnız gidebiliyordum. Baş hemşire geldi sordu gaz durumun nasıl diye, çıkarttım dedim. Oo tamam sen iyileşmişsin dedi  :) başka tavsiyem de bol bol yürüyüş yapman. Uzun süre yatma, elinden geldiğince gareket et.
(85 puan)
Başka çarem yok sanırım zaten gaz ciddi bir durum belli ki.. çok teşekkür ederim :)
(1,643 puan)
Tabi kii. Gazını çıkarmadan taburcu olamazsın :)
0 oy
(56 puan)
Bende sezeryan  oldum karnima herhangibi bi baski yapmadilar bazi hastanelerde kum torbasi falan koyuyolarmis nedeni ne anlamis degilim ama  bol bol yürüyüş  yapmalisin gaz icinde utanma kesinlikle gazini cikarmadan doktor çıkışıni vermiyor zatn nekadar cok yurursen okdar hizli toplaniyorsun 
(85 puan)
Aşağıda bir yorum rahimdeki kanin hızlı boşalması için demiş :) teşekkür ederim yürüyüşe özellikle dikkat edeceğim
0 oy
(836 puan)
Bol yürüyüş yaparak gazını çıkarırsın kayısı suyu ve bol su tüket ağrılara rağmen bol bol yürü. Karına bastırmada hafif eliyle muayene ediyor dr. Başka birşey yok. Bende doğum hikayemi yeni paylastim okuyabilrisnis
(85 puan)
Hemen bakıyorum çok teşekkür ederim :)
0 oy
(1,752 puan)
Cnm 25 gün önce oldum benimde ilk gebeliğim acı kahve ve bitter çikolata ye ayağa kalktıktan sonra yatma hep sürekli yürü gaz olayı öyle çok sesli bişey olmuyor zaten kimse duymaz yürürken çıkıyo eşimin koluna girip yürüdüm ben hep :) 
(85 puan)
Bebeğinizi kucağınıza almışsınız sağlıklı bir ömür dilerim :) darısı biz bekleyenlerin başına inşallah :)
0 oy
(24 puan)
İnşallah hayirlica al kucağına  benim 3 sezaryen olacak nasipse sezeryandan sonra seni kaldirana kadar ayaklarını hareket ettir yatakta topla bırak şeklinde ve ameliyattan sonra bolca yara yerini bantlayarak kapatıyorlar onu çekip pansuman yapıyorlar bantları mutlaka ıslak pamukla islat canın çok yanmasın gerisi kolay yürümeye başlayınca bagirsaklar yerleşir bolca yürü gazın kolay çıkar sakın aci hissediyorsun diye bırakma yoksa acıyı yenemezsin bol bol yürü 
(85 puan)
Çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım :)
0 oy
(709 puan)
Allah kurtarsın bacim once benimde son 40 günüm ikinci sezeryan i olcam :D 

Kahve bas ağrısı icin kayisi kabiz olmamak icin ama ben senin yerinde olsam şuan itibari ile katı beslenmeyi bırakırım cunku ameliyattan snra tualetini yapamazsan yada gaz cikaramazsan kesinlikle yemek verilmiyor ben acliktan öbür tarafa gidip geliyodum az daha :D bir gun onceden bende katı yemeyi birakicam :D gaz in gelince sal kimseden utanma onu yapmazsan daha da zorlanirsjn hem yemej yemen hemde karninin sismemesi icin o cok önemli ayni hatayi bende yaptim yanimda esim 18 yasinda ki gorumcem vardi utandim sanırım odada baska kimse yoktu ozel oda tutmustuk ona ragmen yapamadim acliktanda gaz sancisindan da kivrandim yani 

Emzirmekte cok duygusal bisey ben emzirememistim yogun bakimdaydi ama sütümü sagarken bile duygulara bogulmustum bebegini doyurabildigini gorunce mutlu oluyor zevk aliyorsun o durumdan :)) memnun kalacagina ve zorlanmayacagina eminim hic şüphen olmasın :))

Karnina yapilan baskiyi da hemsireler yapiyo rahmin icindeki kanin daha erken bosalmasi icerde kan kalmaması içinmiş o biraz can yakiyo ağrılı sancili oluyo ama biraktiklari an duzeliyo biraz sabretmen lazim o an geçmiş olsun tekrar rabbim hayırlı evlat olmasini nasio etsin :))
(85 puan)
Cokk cok teşekkür ederim sayenizde aklimdaki çoğu soruya cevap buldum, siz de bebeğinizi kucağınıza sağlıkla alin inşallah ❤️ :)
(709 puan)
Amin aminn :))

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 193 göst.
0 oy
1 cevap 217 göst.
9 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Antep gelini (21 puan) sordu
0 oy
7 cevap 322 göst.
0 oy
1 cevap 149 göst.
24 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Antep gelini (21 puan) sordu

651,133 soru

3,427,762 cevap

4,260,349 yorum

184,034 üye

...