0 oy
319 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (79 puan)
Herkes daha dogurmadan bebeginden çok yoğun ve anaç duygularla sevgi dolu sözlerle bahsediyor. 22 hafta olduk, negatif bir duygum asla yok, zaten ben istedim anne olmayı ama diğer anne adayları gibi o duyguya da giremiyorum. Bu normal mi? Doğumdan sonra degisir mi yoksa bende bir sorun mu var?
Gebelik haftası 22

12 Cevap

0 oy
(86 puan)
Bende öyleydim ilk çocuğumda canım doğum dan sonra değişir o Tatı aldıktan sonra:)
(26 puan)
İkinciye hamileyim buna hecanladiğim kadar ilkine hiç hecanim yoktu bazen çok merak ediyorum niye böyle ilkler daha çok güzel ve hecan vericidir ama ilkinde hiç hecanim yoktu
-Reklam-
0 oy
(368 puan)
Canım hareket segirme falan hissediyormusun. Anne ve vücut bebeği vücudunda hissetme dönemi oluyo psikolojikmen kabullenme diyorlar. Yada yaşadığın sıkıntılı bı dönem varsa oda etki edebilir. Hareketlerini hissedince emin ol çok bambaşka oluyo. 
0 oy
(319 puan)
Bende ilk gebeliğim de kuacağıma almayana kadar hissetmedim doğduktan sonra kucağına aldıktan sonra akan sular durur o dikişleri mi bile hissetmedim ve şuan ikinciye hamileyim dünyaya değişmem ikisinide ❤️
0 oy
(1,432 puan)
Beklemediğiniz bir anda olduysa ondan da kaynaklanabilir  şuan o duyguları yaşamasan bile mutlaka kucağına alınca değişir o duyguların 
0 oy
(1,037 puan)
Canım ilk gebeligimde öyleydim. Hamileligi sevmiştim karnımda kıpırdayan  bir can olması güzeldi ama duygusal olarak o bahsedilen duygular yoktu kalp atışını duydum sadece şaşırdım. Doğumu falan heyecanla bekleyemedim.alisveris kismi eğlenceliydi sadece. Eğer destek alabilirsen destek al bu konu da derim çünkü doğumdan sonra çok ağladım. Bebeğime karşı koca bir sorumluluk hissediyordum ama o herkese bahşedilen duygu bende yoktu. Gelen giden çok güzel duygu dimi dedi bana gittiler mi hüngür hüngür ağladım. 40 im çıkmadan geçti o durum ama ilk günler icin kızıma karşı hala vicdan azabı çekiyorum. Tekrar hamileyim ve kalp atışını duyduğumda ağlayasım geldi demek ilk hamileligimde ki ruh halim farklıymış. Ben kendimde sizin gibi birsey sezseydim destek alırdım. 
0 oy
(542 puan)
Ilk gebeligimde ben de oyleydim hamileydim ama cok bisey hissetmiyordum. Kendi kendime benmi cok odunum gibisine cok dusundugum olmuştur anne olacam ama neden bi duygu yogunlugu yasamiyorum gibisine. Ama dogdu daha dikişlerim atılıyordu ebe sakinlessin diye koynuma yatirmisti hic unutamam o animi hersey ondab sonra basladi benim icin. Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin ins
0 oy
Olabilir canım sorun yok senlik. Ben bile 38+2 oldum . Evet sevmiyor değilim yumurta kapıya dayandı hiç heyecan yok yani :D arkadaş diyor ben senden daha heyecanlıyım doğuracağın için . Eminim doğunca herşey daha güzel olacak. Ama hareketlerini hisset offf çok baglaniyorsun hatta bazen hareket edince çığlık çığlığa sarılıyorum karnına çok mutlu oluyorum . Bende sadece doğum yaklaştı heyecan yok o kadar. 
0 oy
(778 puan)
İlk bebeginse normal olabilir canim
0 oy
(2 puan)
Benim de ilk gebeliğim ve ilk aylarda unutuyordum bile hamile olduğumu. Ama ne zaman içimde hareket etmeye başladı o zaman direkt bir koruma iç güdüsü sardı. Elim istemsiz karnıma gitmeye başladı. Şimdi 33 haftalık ve 2 saat hareketsiz kalınca endişe etmeye başlıyorum. Sabahları ona seslenerek uyanıyorum.
0 oy
(1,351 puan)
Bende öyleydim doğunca kucağıma verdikleri an o duygu geldi sarılık oldu hepten üstüne düştüm şimdi ikinci kızım yolda :)
0 oy
(18 puan)
Canim dert etme bebek senin sesine bilinçli harek etmeye başlayınca onun elini ayağını ayırt ettiğin zaman değişir duygularin
0 oy
(677 puan)
Cnm bnde ilk bebeğimde öyleydim tuhaf gelebilir belki ama doğumdan sonra bile Bi duygu hissetmemiştim yani belki de lohusa sendromuydu bilmiyorum hatta eşim bebeğimi sevince bebeği kıskanıp ağlıyordum ayy ne saçma zamanla alıştım şuan ikinciye hamileyim ve o durum yok şükür :) 
(5,742 puan)
Aynn bende dogumdan aonrada oluşmadi o duygu.hastaneye dair ilk iki gunr dair hatirladgim pis bi koku gerginlikden sanirim pis kokdugumu hissediyordum. Eve geldim yinr  o koku burnumda.aglama sesi. Baska bise hatirlamuorum. Sezeryandim  zaten  kizim emmedi  3 kere anca deneyebildik annrmde bana kiyamadi agrim oluo diye mama vermis hastaneden alip hic bilmiorum nasi uyudu nasi alti alindi nasi doydu 2 gün hafizamda yok hic. Sonra 3  bucuk ay annemlerde kaldim zaten. Bebek  aglayinca bile bana sen yat sut ilsun dinlen dediler  falan filan oyle boyle gecdi. 2 ayda kizim emmeyi brakmaya calisdi sadece uyurken emiodu.goz temasi falan olmuodu ayikken emmiodu.. 4 . Ay evime gecdim o sirada meme reddini atlattik sukur. Goz temasi falan kuruldu emerken. Anca o zanlar alisdim biraz biraz.suanda da 2. Gebelik asla yapmam diodum kazayla hamile kaldim isteksizim suanda da malesef o duygu yok saglikla dogsun allahin izniyle dogum sonrasi bi sekilde  o his gelecegi zamani kendi bilio diye dusunuyorum dogal bisekilde :))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 254 göst.
0 oy
14 cevap 409 göst.
19 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 0319 (199 puan) sordu

653,069 soru

3,435,558 cevap

4,268,915 yorum

184,571 üye

...