0 oy
105 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (7 puan)
 34 haftalığım ve Çok halsizim yorgun hissediyorum hic bişe yapasım gelmiyo sıkılıyorum sürekli ağlamak istiyorum bazen canım bişe yapmak istiyo sonra vazgeçiyorum çok değişik duygular içerisindeyim normalmi sizce sizede oluyomu
Gebelik haftası 34

1 cevap

0 oy
(97 puan)
Benim ilk donemlerden beri oluyor yorgunluk uyku hali. Hiçbir şey yapmadan yoruluyorum. Yarın şunu yaparim diyorum sonraki gün yok yarın yapayım diyorum. Ev işi çok seyrek yapıyorum. Duygu dalgalanmalari cok kez oldu eşimin desteği sayesinde aştım. Bence eşinizle konuşun iyi gelir. 

Ben son bir aydır günlük yürüyüş yapıyorum açık havada. Yürüyüş iyi geldi, moralimi de yükseltiyor. Bu hafta platese başladım, hoca beni acayip yordu ama tuhaf şekilde platesten sonra daha çok enerjik oldu gebelik boyunca yapamadığım şeyler yaptım; evi supurmeye usunen ben camları temizledim . Hala gün içerisinde genel itibari ile yorgun uykuluyum saatlerce yatağımda uzanıyorum ama dert etmiyorum kendime tembellik hakkı verdim ☺️ en azından bir saatlik dışarı çıkıp yürüyorum, hafta içi platese gidince hareket ettikçe ve mutlu kadınlar gördükçe daha iyi hissettim. İnsan hareket ettikçe mutluluk hormonu salgiliyor. Doğrusu hiç platese gidesim yoktu bebeğimin sağlığı için başladım ama mutlu kadınlar görmek bana cok iyi geldi hareket etmek kadar. 

İşin özeti koala gibi oluyoruz gebelik döneminde çoğumuz. Zorlu işler değil de tatlı etkinlikler hedefimizde olsun, kendinize biraz zaman tanıyın. Kendinize üzülme ağlama hakkı verin ama abartmayın bırakmayın kendinizi depresyona kadar gitmesin diye. En güvenli sağlıklı egzersiz yürüyüş. Güneş de hareket de insanı mutlu eder. Öğle güneşinde çıkın dışarı yuruyebildiginiz kadar yürüyün yorulunca oturun dinlenin sonra yine yürüyün. Eşinizden psikolojik destek talep edin. Ne hissettiginizi bilmiyordur nasıl desteklemek gerektiğini bilmiyordur . Biz de gebe kalmadan böyle şeyler yaşayacağımızı birbgebeye nasıl destek olacağımızı bilmiyorduk. O nedenle anlaşılır şekilde ne hissettiginizi anlatın ona, normalde iki ayda salgılanan hormonların bir günde salgilananilrigini bu süreçte anlatın bilsin duygu degisimlerinizi ilgiye desteğe ihtiyacınızı. 
-Reklam-

654,725 soru

3,441,719 cevap

4,275,720 yorum

184,975 üye

...