0 oy
174 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (30 puan)
Acıtıyor mu çok. Korkuyorum acı eşiğim baya düşük bir de derine kadar mı sokuyorlar iğneyi 
Gebelik haftası 23

6 Cevap

0 oy
(545 puan)
Epidural yapmışlardı doğumda, o sancinin arasında iğneyi falan hissetmiyorsun zaten.. sonrası çiçek gibi ne ağrı kalıyor ne sanci:)
(545 puan)
Yukarıda ağrı ve sancı dedim ama aslında ikisi çok farklı şeyler, ağrıyı ve doğum sancısını ayırmak gerek.. normal doğumda rahmin kasılmasıyla beraber sancı eşlik ediyor ve insani zorlayan o sancı oluyor zaten. Epiduralden sonra sancıları hissetmiyorsun sadece rahmin kasılıp sonra tekrar gevşemesini hissetmeye başlıyorsun, yani kalkıp halay çekersin epiduralden sonra öyle bir rahatlama... açılma tamamlanıp doğum başlayınca da zaten o rahmin kasilmalariyla beraber ıkınmanı istiyorlar yani epidural baya kolaylaştırıyor doğumu.
(657 puan)
Yani epiduralden sonra bebeğin çıktığı an o yırtılma ve  açılma gerilme acısını hissediyormuyuz
(545 puan)
Öncelikle doktorunuz iyiyse yırtılma yasamazsınız zaten  bir terslik olmadıkça illa yırtılma olacak diye bir şey yok, onu bir çıkarın kafanızdan..  eger doktor gerek görürse epizyotomi yapabilir onu da ne kestiğini ne diktiğini hissetmezsiniz zaten uyuşmuş olacağı için. Ama bebeğin çıktığı an bir acı hissediyorsunuz, o da çok normal ortalama 3kiloluk bir şey geçiyor oradan, ama bir anlık bir şey o zaten bebeğin kafasının çıkmasıyla doktorun bebeği tutup alması bir an sürüyor.
(657 puan)
Genelde ikk dogumlarra yırtılma kesin olur diye duydum etrafdan. Malesef etraf çok konuşuyor o yüzden deneymli annelere soruyorm
(545 puan)
Yok öyle bir şey, milletten saçma sapan doğum hikayeleri dinleyipte boşuna stres yapmayın kendinizi.. zaten ne yaşayacağınızı bilmediğiniz için yeterince endişeli bir durum, bir de millet böyle anlatıp iyice endiselendirmekten zevk alıyor heralde.. sadece bebeginize ve doktorunuza güvenin, sizin ve bebeğiniz için en doğru yönlendirmeleri en doğru tercihleri doktorunuz yapacak zaten.
-Reklam-
0 oy
(1,121 puan)
Benim de ilk gebeliğim canım tecrübem yok ama iki arkadaşım çok yakın zamanda sezaryen doğum yaptı ikisine de aynı soruyu sordum ikisi de çok acımadığını damar yolu açılması kan aldırmak gibi dedilee 
0 oy
(930 puan)
Kan aldırmak bile daha çok acıtıyor canım korkma
0 oy
(442 puan)
Tabiki yapan kişiye bağlı ama kan vermek bile daha çok acıtıyor diyebilirim.
0 oy
(1,037 puan)
Hiç hissetmedim canım adamın eli mi hafifti bilmem ama pamuğu sürdüler ilk soğuk soğuk sonrada iğnenin sogunu hissettim sonrası hiç yok. 4 yil oldu Sonrasinda da hiç bel ağrısı gibi birsey hissetmedim canım.
0 oy
(302 puan)
Benim doktor yaptı hissetmedim bile sinek ısırığı gibi ucu çok ince  hiç korkmayın emin olun bende sizin gibi çok korkuyordum ama çok şükür hiçte korkulacak bişey yokmuş çocuğunda kucağıma aldiktan sonra ağrı sızı hiç kalmadı sadece ilk seni ayağa kaldırdık karında bı ağrın oluyo 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 415 göst.
0 oy
9 cevap 341 göst.
5 Eylül 2022 Doğum kategorisinde Sema1 (44 puan) sordu

654,874 soru

3,442,242 cevap

4,276,371 yorum

185,024 üye

...