0 oy
5,729 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (655 puan)
Merhaba anneler , 17 haftamda plasentada kanama vardı progestan fitil başlandı. Geçen hafta kanama kalmamış iğnem de vardı iğneye gerek yok artık dedi doktor. Progestan fitilide 32 ye kadar devam edeceğiz. Ben kanama olduğu için ilişkiye girmiyorum, birdee vajinal fitil durumunda ilişkiye girilmez diye biliyordum.  Ama fitil kullanirken ilişkiye girdiklerini duydum bazılarının. Sizce ilişkiye girilirmi  ? Yada 32 haftada bıraktığım zaman doğumu kolaylaştırsın diye ilişkiye girebilir miyim acaba. Doktora soracağim ama aklıma takıldı şimdiden teşekkürler :)
Gebelik haftası 27+5

3 Cevap

+1 oy
(1,645 puan)
Ben sadece gece yatmadan kullanıyordum, ilişki önce oluyorsa oluyordu sonra fitil koyuyordum doktor öyle söylemişti ve hiç bi sıkınti da yaşamadım. Benim kanamam yoktu rahim şeklinde bozukluk olduğu için kullanmıştım fitili.

Son zamanlardaki ilişki durumunu da doktorunuza sormalisiniz. Fitilden önce ilişki sonra fitili kullanirsiniz
(1,299 puan)
Rahimde bozukluk nasıl oluyor cnaım
(1,645 puan)
Bir çok çeşidi var rahim sekil bozukluğunun. Normalde rahim armut şeklinde ici düz bebek rahatlıkla yerleşik gelişip büyüyor orada. Benim rahmim kalp seklinde yani bebegin konması gereken yerde kalpteki M şekli var yani aradaki çıkıntılı kisma perde diyorlar bebekte ortaya değil sağ tarafta yerleşiyor. Benimki kötünün iyisi bebeğim oradaki perdeyi aştı büyüdü. Ama kiminde ortadaki perde o çıkıntılı kısım uzun oluyor hatta çift rahime dönüşüyor ve devamlı düşüge neden oluyor. Bana doktor senin rahminden em az 3-4 düşük beklenir dedi yani bebeğimin kesin düşeceğini söyledi ama dediği sey olmadı kanamam da olmadı zerre kadar sıkıntı çekmedim. Ama daha kötü durumda olan rahimler var ameliyatla rahimde çıkıntı alınıyormuş. O yuzden bebek düşünen herkesin öncesinde rahim filmi çektirmesin lazım ki önlem alabilsinler ama çoğu doktor rahim filmini ihmal ediyor.
-Reklam-
0 oy
(44 puan)
Bende ilk gebeliğimde 20 haftalığı kafe progestan kullandım şimdi tekrar gebeyim yine kullanıyorum ben genelde ilişkiden sonra kullanıyorum uyuyorum o şekilde daha rahat oluyor akma ve çıkma durumu olmuyor 
(655 puan)
Siz ne icin kullaniyorsunuz
(44 puan)
Düşük riskim vardı
0 oy
(1,428 puan)
Bende kullanıyorum progestan  eşin korunduğu sürece sorun yok ki  benimki korunmuyor bile  ilişkiden sonra biraz oturup en son fitil atıp yatiyom 

655,815 soru

3,445,793 cevap

4,280,600 yorum

185,288 üye

...