0 oy
691 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (29 puan)
Merhaba hanimlar. Gebelikte sag tarafa yatma tavsiye edilmiyor biliyorum. Ama ben baska turlu uyuyamiyorum ya. İcimide kemiriyor sorular... Allah korusun kotu bisey olmaz dmi yatsam. İcimi bi rahatlatsaniz :)
Gebelik haftası 26+4

15 Cevap

0 oy
(236 puan)
Ben hep sag tarafima uyudum bi sorun yaşamadim ama sen genede sol tarafa uyumaya çalış :))
(29 puan)
Tesekkurler :) ahh yatabilsem. Daraliyorum sola donunce resmen.
-Reklam-
0 oy
(938 puan)
Sebebi sizin vücudunuzda kalbe giden ana damar sağ taraftan geçiyor. Siz sağ tarafa uzun süre yattığınız bebeğin ağırlığı o damara baskı yapıyor ve kan akışı yavaşlıyor. Ama sadece sola da yatılmıyor. Ben çoğu zaman sola ağırlık veriyorum. Ama solum yorulduk a da sağa dönüp dinlenene kadar sağda kalıp tekrar sola dönüyorum. 32 haftalık oldum dönüşlerde zaten kesin uyanıyorum. Uyku kalmadı artık. Sizde bu kan akışının sizi olduğu kadar bebeğinizi de etkilendiğini düşünüp sola ağırlık vermeye çalışın. 
(29 puan)
İns bakalim..cok Teskkur ederim cok guzel aciklamissinz.
0 oy
(1,428 puan)
Bende saga yatamıyorum vallahi solum felç oldu yatmaktan sola
(29 puan)
:) herkesi farkli etkiliyor iste
(1,428 puan)
Aynen öyle valla sırt üstü de rahat yatiyom ama zararlı diye hic yatamiyom
0 oy
(262 puan)
YouTube da bununla ilgili videolar var. Bakmak isterseniz diye.. Şöyle ki uyurken sağa ya da sola veya sırt üstü uyumalar bebeğe giden kan  akımını yavaşlatıyor diyorlar. Uzmanlar akım yavaşladığında istemsiz uyandığımızı da söylüyorlar.. Gerçekten de öyle sanırım çünkü gece çok uyanıyorum bakıyorum sırt üstüyüm dönüyorum hemen. 
(29 puan)
Bakayim videolara. Hic aklima gelmemisti youtube. Cok tesekkur ederim.
0 oy
(4 puan)
İçini kemirecek bir şey yok sağa ya da sola yatılabilir bir sıkıntı olmaz ama kesinlikle sırt üstü yatma sırt üstü yatınca bebeğe giden kan akışı yavaşlıyor ve bebeğe baskı yapmış oluyorsun bu da bebeğin hareketlerinin yavaşlamasına sebep oluyor
0 oy
(72 puan)
Vücut senin hamile olduğunu biliyor ve  senin en rahat hangi pozisyonda yatacağını ayarlıyor. Zaten istemesende kendini solda buluyorsun. Bazen sağ bazen sırt üstü yatabiliyor insan. Uyandırıyor vücut seni sen sola yöneliyorsun. Bu çok elzem bir şey değilmiş. Bende bazen sağa dönüp uyuyorum ama kendimi telaşlandırıp aman bebeğe kan gitmedi ne oldu etti diye endişe etmemeye çalışıyorum. Bir çok doktorda sola yatmayı tavsiye ediyor ama %100 sol olacak diyen doktor duymadım. 
0 oy
(616 puan)
Canım herhangi bir sağlık problemi yoksa sağa yatmaktanda bişey olmaz bende bir sağa bir sola yatıyorum başka türlü rahat edemiyorum
0 oy
(1,402 puan)
Vallahi bende sola yatıyorum ama bı bakıyorum bazen sagda bazen sırt üstü uyanıyorum :) uyku hali nasıl yattığımız belli değil :) Allah korusun birşey olmaz Allah'ın izniyle
0 oy
(615 puan)
Sol tarafta kan akışı daha iyi olduğu için bebeğin daha güzel beslenir canım bende sağ sol karışık yattım som aylarımda hep saga yöneldim beslenmesi zayıflamıştı doktorum sola doğru yağmanı tavsiye etmişti 
0 oy
(49 puan)
Bisey olmaz ins ya bende hep saga yatiyorum sola yatinca nefesim daraliyor yatamiyorum :) 25hafta 3 gunluguz daha
0 oy
(3,667 puan)
Çoğu doktor bunların bir önemi yok diyor. Bir kısmı illaki sol diyor. Bence gereksiz abartılmış bir konu sağ/sol meselesi. Sadece bildiğim sırt üstü pozisyonda uzun süre yatmamamız gerektiği. Tansiyonumuz düşebilirmiş o pozisyonda kalbe giden damarlardaki kan akışı bozulduğu için. Bu da bebeği rahatsız edebilirmiş. O nedenle sırt üstü yatmamaya özen gösteriyorum ben. Ve sola da uyumak için hiç yatamam. İllaki sağda uyuyorum. NST'ye girince benim bebeğimin kalp atışları soldan alınıyor. O nedenle hemşire sola yatmayın, bebeğinizin kalbi o tarafta, sağınıza yatın demişti. Bu da ek bir bilgi olsun :)
0 oy
(1,333 puan)
Bebeğiniz sol taraftan beslendiği için sola tatmanız  daha dogru fakat saga yatılmasınında bi zararı yoktur
0 oy
(3,235 puan)
Neden tavsiye edilmesin. 2 doktora birden gidiyorum ikisi de sağ veya sol fark etmez diyor. Önemli olan yan yatmak yani.
0 oy
(1,298 puan)
Canım sen ve bebek rahatsız olduğunda vücut kendini zaten uyarıyormuş 
0 oy
(127 puan)
Bir sey olmaz yarım saatte bir dönüyorum hatta şuan sağ tsrafa yattigim yerden yazıyorum 39+3

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 168 göst.
0 oy
2 cevap 275 göst.
0 oy
4 cevap 363 göst.

650,056 soru

3,423,576 cevap

4,255,499 yorum

183,722 üye

...