0 oy
191 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (48 puan)
Merhaba arkadaşlar  22 haftalık gebeyim şekerim tokluk 200 çıktı şeker yükleme sinde doktorun dediklerini yapıyorum onun dışında siz şekerinizi nasıl dengede tutuyonuz

5 Cevap

0 oy
(244 puan)
Yediklerinize dikkat etmelisiniz başka bir çözümü yok maalesef benimde geçen ay yüksek çıkmıştı bir ay ne hamur işi nede karbonhidrat içeren yiyeceklerin hiçbirini yemedim meyve bile sadece bir porsiyon olacak  oda meselaa günde bir tane elma muz yiyerek geçirdim şimdi çok şükür düşük çıktı  hersey sizde bitiyor  20 haftalığız şeker yüklenmesi 24.haftadan sonra yapılıyormuş ama siz yinede yediklerinjze  dikkat edin
(48 puan)
Teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(442 puan)
Çok geçmiş olsun benim iki gebeliğimde de vardı diyet yapıp yediklerime dikkat ettim bir sorun yaşamıyorum şimdilik. Şeker gerçekten bebek ve sizin için tehlikeli olabilir lütfen ciddiye alın.
(442 puan)
Diyeti bozduğum an tekrar çıkıyor ☺️ diyete rağmen düşmezse insülin başlıyorlar diye biliyorum
(378 puan)
Bnm diyetle düzelmedi malesef
(442 puan)
Dahiliye yada endokrine başvurun insülin başlayabiliyorlar
(378 puan)
Öyle onlarla birlikte ilerliyoruz insülin sayısı arttı dün bakalım inşallah düşer.
(442 puan)
Hepsi geçiyor içinizi ferah tutun
0 oy
(742 puan)
İlk gebeliğimde bende şekerle mücadele etmiştim. Ne kadar diyetisyen desteği alsam da, yürüyüş yapsam da çok da normale dönmemişti.

Diyeceğim o ki, şekerinizi yenmek istiyorsanız ilk önce stresten uzak durun. Stres var ise ne yaparsanız yapın olmuyor.
(48 puan)
Teşekkürler
(207 puan)
Bebekte sorun oldumu canım benimde suyum fazla doktor şekerden şüphelendi
(742 puan)
Benim bebeğim iri doğdu. 4 kilo üzeriydi. Sezeryan oldu. Brbeğim sağlıklıydı şu anda 5 yaşında. Şimdi yine hamileyim, bu gebeliğim stressiz geçiyor. Bu gebeliğimde şeker çıkmadı.
Şeker bebeğin akciğer gelişimini de etkiliyormuş. Bizde sorun olmadı
(207 puan)
Nasıl Önlem aldınız
(742 puan)
Ben endokrin doktoru ve diyetisyen kontrolündeydim. Ama hep sınırın bir tık üstünde oluyordu şekerim. İnsülin kullanmadım, o oadar yükselmedi hiç. Endokrin doktoru strese bağlı olduğu kanaatine vardı. Ben yine de beslenmeye dikkat ettim,yürüyüş yaptım. Ama hep üst sınırın biraz üstündeydi,hiç normale düşmedi maalesef.
Siz yine diyetinizi yapin,yürüyüş cok iyi geliyor. Elimizde değil ama stresten uzak durmaya çalışın.
O zamanlar doktor bebeğimin iri oluşunu şekere bağlamıştı ama sonra anotamik olabilir dedi. Bizde baba da iri bende uzun boyluyum. O yüzden galiba biraz anotamikti bebekde bir sorun olmadı,sapasağlamdı masallah.
Doğumdan sonra kalici oldu bende seker. Ara ara yükseliyordu. Ama bu gebeliğimde yükleme yapıldı çıkmadı bir şey. Çok ilginç. Ben tamamen strese bağlı olduğunu düsünüyorum. Çunku bu gebeliğim cok rahat geciyor,stresten uzağım.
Stresten uzak durmaya çalısın.
(207 puan)
Anladım canım çok sağol
0 oy
(378 puan)
Tokluk ve sabah açlık şekerim yüksek çıkıyordu diyet yaptım işe yaramadı insüline başladım kesmedi şimdi dozunu artordılar. Eğer stresle bağlantısı varsa bnm çok stresli geçti şekerim çıktığının ertesi günü merdivenden düştüm ayağım kırıldı hareket sıfırlandı. Stresli günler geçirdim belki o yüzden diyetle çözülmedi sen doktor inerisi ile tabiki diyete ve yürüyüşe devam et ve şeker takibini ihmal etme inşallah bnm gibi olmazsın. 
(48 puan)
Çok geçmiş olsun evet stresde etkiliyor
0 oy
(134 puan)
Benim 245 cikmisti ama aclik ve 2. Saat tokluk normal ciktigi icin direk insulune baslatmadi diyet verdi sekerli yiyeceklerden karbonhidratli yiyeceklerden uzak dur sebze protein ve yuruyus bol su ile yemek saatlerini aksatma zatn diyetisyenle ilerlemen gerekiyo 1 hafta sonrasinda diyetisyenim ve dahileyedeki doktorum cok gzl boyle devam dediler diyetisyenim biraz daha artirdi porsiyonlarimi arada tabiki kacamak yaptim dayanadigim zamanlar oldu 37 haftadayjm suanda hala devam ediyorum doktorum suyun fazla degil ama sinira yakin biraz daha dikkat et dedi yediklerine seker cok onemli doktorlarin ne diyorsa uygula yemeklerden sonra yuru ozellikle yuruyus gercektende baya dusuruyo sekeri.

İlgili bir soru bulunamadı

655,451 soru

3,444,459 cevap

4,278,869 yorum

185,188 üye

...