0 oy
459 göst.
Hamilelikte Güzellik kategorisinde (106 puan)
Merhaba annişler yolcuğumuz 15. Haftaya doğru uzanıyor gebeliğin ilk haftalrndan beri cok fazla makyaj yapmamaya hatta oje sürmemeye dikkat ettim ama artk dayanamıyorum  kendimi solgun görmeye (sarışınlar beni anlar ) doktoruna bu konuda danışan oldu mu acaba ?

12 Cevap

+1 oy
(3,981 puan)
Ben makyaj yapıyorum sonra güzelce çıkarıyorum makyajlı yatmadığın sürece sıkıntı yok
(106 puan)
Teşekkür ederim cevabınız için
-Reklam-
0 oy
(616 puan)
Oje surekli olur bende her kontrole de ojeyle gittim defalarca gordu bir yorum yapmadi surme zararli vs demedi
(106 puan)
Asetonla çıkarırken kimyasal cocuga zarar verir falan filan okudum endişelendim ama asetonla silince elimizi yıkıyoruz sonuçta inşallah Allah korur bebişlerimizi
(616 puan)
Ben iki hamileligimdede kullandim buyuk 9 yasinda gayet saylikli bu 34 haftaik buda saglikli cok sukur o kadardan birsey olmaz diye dusunuyorum ya cok fazla titizlenip hayati kendimize zehir etmemek lazim.
(106 puan)
Analık çok zor ilk bebiş olunca insan daha bi panik atak oluyor :D
(616 puan)
Evet ilkinde oyle oluyor insan ama ikincisinde amannnnn diyor :D
0 oy
(499 puan)
Bende sürekli kullanıyorum ojede asitonda canım çok şükür bir sıkıntı yok sadece kokusu ağır oldgu için açık havada yapmaya çalış bi cam kenarına çıkıp temiz hava alsan 2 dakika o bilr yeter.
(106 puan)
Ay valla sağolun cevremde bi tane sizin gibi relax insanlar olsa huzura ererim
(499 puan)
Canım insanlarımız çok abartıyor bir laf vardır sakınan göze cop batar sen rabbime bırak eğer onun dünyada nasibi varsa her türlü olur ben herseyde yiyip içiyorum ben her pazar yasak denilen herşeyi yiyorum o gün kendime tatil veriyorum:) insanlara bakarsan şaşırırsın keşke ülküce relax insanlar olsak belki hayata daha mutlu bakarız:)
0 oy
(1,045 puan)
Yap kuzum yap bi sakıncası yok bunlarin:-)
(106 puan)
Sonuçta psikolojimiz de önemli dimi yani :D
(1,045 puan)
Tabiki bakımlı olmak güzel salmamak lazim:-)
0 oy
(4 puan)
İlk hamilekiğimde de sürekli makyaj yaptm bu bebegmde de yapıyorum yoksa kendmi çok bakmsız hissediyorum zaten hormonlardan hassas oluyor insan
(106 puan)
4 aydr ilk defa oje sürdüm bende ne kadar guzel bir şey miş :D
0 oy
(1,248 puan)
Hamilelikte ruj bir tek sorunmuş. Makale okumuştum bununla ilgili. Fondöten vs.nin zarari yokmuş. Belki bitkisel içerikli ruj kullaniyorsan onu bilemem
(106 puan)
Valla bilindik markalar kullanıyorum işte arada sırada
0 oy
(175 puan)
Vegan ürünler var canım onları kullanabilirsin
0 oy
(454 puan)
Valla benim teyzem hamileliği boyunca ne makyajsız ne de ojesiz gezmedi. Bi sıkıntı yaratacak olsa teyzem de yapmazdı. Bebeği de gayet sağlıklı doğdu şuanda 9 yaşında hatta. Saç kesilmez diyeni bile duydum yani ama bana saçma geliyor. Saç boyamak kimyasaldan dolayı zararlı tamam ama o bile bir süre sonra sorun olmuyomuş mesela. Rabbim bebişlerimizi korusun valla ne diyim çevre sağolsun her şeye kılıf bulup korkutuyo :) 
(106 puan)
Çok doğru diyorsunuz çevre insanı sinir ediyor sürekli hava boşluğunda dur hicbir yere dokunma cocuga her an bir sey olabilir modundalar
(454 puan)
Ay hele ben bi doktora denk geldim sormayın. İlk muayene ilk gebelik insan nasıl heycanlı oluyo. Doktorun bana söylediği şey "şuan bi sorun yok ama ilk 3 ayın içinde olduğun için her an bişey olabilir kalbi durur düşer falan o yüzden çok da hevesli olma" tamam ilk 3 ay riskli zaten tutunma süreci olduğu için bunu biliyorum ama yani bi doktor olarak bu şekilde de söylemezsin. Baba tarafı akrabalarımda çok bilmiş insanlar var diye onlara bile hamileliğimi söylemedim daha siz düşünün:) 4. Aya gircez bakalım nereye kadar saklayabilcem :))
(106 puan)
Ben de öyle anneler haric kimseye demedim bayramda gidince 6 aylk olur görürler napalm :) a doktor da masallah cok guzel destek olmuş o nasl konusma tarzı ya
(454 puan)
Özeldeydi bide :) sonrasında ikinci muayene için devlete gittim onda da muayeneye 3 kişiyi birden aldılar ve eşimi polikliniğe dahi sokmadılar. Ultrason görüntüsü de vermediler bak bebek burda kalbi de atıyo tamam kalkabilirsin dediler. Neyseki şimdi iyi bi doktora denk geldim. Talihsizlik peşimi bırakmıyo sağolsun:)
(106 puan)
Devlet hastanelerinden cok hoşlanmıyorum herkes aşırı kaba (genelleme yapmıyorum işini hakkıyla yapan da var )
0 oy
(6 puan)
İnstagramda bı doktordan bu konu ile ilgili bir konuşmasına denk geldim. Tam olarak makyaj konusunda şöyle dedi "cildinize sürdüğünüz şeyler kana geçmez rahat olabilirsiniz bir sakıncası yok" dedi.
(106 puan)
İnşallah cnm
0 oy
(401 puan)
Hamileligimin basindan beri makyaj yapiyorum   fondöten oje  haric  hepsini kullandim bi sıkıntı olmadi 
0 oy
(312 puan)
Bende 16.haftadayim makyaj yapıyorum ojede kullanıyorum doktora da sürekli öyle gidiyorum bı sıkıntı olsa doktorum zaten uyarirdi yapma diye görüyor sonuçta yaptığımi bı sıkıntı yaşamadım ben hiç
0 oy
(350 puan)
Oje kullanmıyorum ama makyaj yapıyorum sonra da güzelce temizlemeye çalışıyorum. Bence çok kasmayın, kendinizi iyi hissediyorsanız yapın gitsin :) çevrede bebeğe zarar verecek ve önüne geçemediğimiz çok çok fazla şeyler var inanın. Olabildiğince dikkatli olmak iyi tabiki ama her şeyi kafaya takınca da stres seviyesi artıyor o da zararlı :) 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 384 göst.
0 oy
9 cevap 1,212 göst.
21 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Pinarimm (96 puan) sordu
0 oy
7 cevap 325 göst.
0 oy
10 cevap 282 göst.
8 Mayıs 2022 Hamilelikte Güzellik kategorisinde Jasminlady (42 puan) sordu

648,939 soru

3,419,394 cevap

4,250,588 yorum

183,428 üye

...