0 oy
356 göst.
Doğum kategorisinde (53 puan)
Selam kızlar.. 33. Haftaya girdik çok şükür..

Plansız bir gebelik oldu. Kızımda doğum sonrasında iğne vurdurmuştum sağlık ocağında ama o kilo vermemi zorlaştırdı ve ara kanamalarım çok olmuştu. Doğum kontrol hapı kullandım bir süre yine kilo vermemi zorlaştırdı. Sonrasında emzirmeyi bıraktığımda doğumdan önceki kilomdan daha da zayıfladım ve diyetsiz sporsuz.. şimdi düşünüyorum spiral taktırsam sanırım dikkat etmem gerekli korkutuyor. Kilo aldırmayan doğum kontrol hapı var mı tavsiyeniz?

32 yaşındayım ve tüplerimi bağlatmak istemiyorum.
Gebelik haftası 33

7 Cevap

+1 oy
(304 puan)

Spiral öneriyorum 4 sene kafam rahat korundum çikardiğim gibide tekrar hamileyim . Ilaçsız hormonsuz veee eşinin korunmama korkusu olmadan alternatif bi seçenek SPİRAL :woot: hiç dikkat grrektirecek biseyi yok . Sadece 6 ayda bi kontrol 

(491 puan)
Aynen öyle
(53 puan)
Hareketlerine dikkat ettin mi kayma olmaması için? Berde taktirdın bir de? Sağlık ocakları da takıyor sanıeım
(304 puan)
Valla cnm çok ettim desem yalan olur kayma hic olmadi o koltuklarin altini cekip sile sile bi hal olmustum birde :)))))))
(304 puan)
Evet saglik ocarina takiyo
-Reklam-
+1 oy
(363 puan)
Sprial şans işimi bilmiuorum cevremde cok taktirip kaydigi icinn hamile kalanlar oldu ben 10 sene saglik ocaklarinin verdigi dogum kontrol hapini kullandim.kilom aman aman artis olmadi. 2 kilo 3 kilo oynadi aldim verdim onuda.dogumdan sonra tekrar hapa başliycam. Diger kontrol yontemlerini vucudum kabul etmiyor.
0 oy
(1,881 puan)
Bende burda kalım  
0 oy
(491 puan)
Spiralden neden korkuyorsun ki spiral en güvenli koruma yöntemi ve sağlığınızı etkileyecek hiç bir sorun yaşatmıyor
(53 puan)
Kayma oluyor diye korkuyorum
0 oy
(449 puan)
Spiral en alternatif seçenek Rabbim nasip ettikten sonra ben iğneyle bile gebe kalanları gördüm.Düzenli kontrol tedbir bizden taktir Allah tan.
0 oy
(36 puan)
spraille 7 sene korundum suan 21+2 hamileyimm isteyerek yaptik ve hic bi sekilde baska ilac kullanmak istemedmm korunmak amaclii spraille cok rahattimm ki esimle bu konuyu konusuyoruz sprailmi tupleri baglatmami diye spraillede rahattimm ki tavsiye ederim sanada duzenli kontrol yaptirirsann hic korkma
(53 puan)
Spiralde kayma olmaması için ağır kaldırma dikkat et diyorlar. Ekstra özen gösterdin mi günlük hayatına devammı ettin
(36 puan)
tatliimm agirlikk olayi adet oldugumuzda ister istemez kanallar yumusadigi icin kayma olasiligi varr ama senn o zamanlarda dikkat edersenn problem yasamazsnn ilk uc ayy bel agrin ola biliyor adet gununde fazlalasma kanamanda cogalma oluyor ama duzene giriyor ben 7 yilda her isimi yaptim kayma yasamadim
0 oy
(742 puan)
Kadın olmak yeterince zor zaten.

Bu konu eşimin problemi. Hanımlar bu kadar da kendinizden taviz vermeyin. O hormonları alt üst eden ilaçları kullanmak zorunda değilsiniz.

Bir zahmet erkek kendini korusun. 
(53 puan)
Bir kaçamak olmuştu onda da ertes gün hapı kullandım ona rağmen hamile kaldım bu yüzden daha garantici olmak istiyorum
(742 puan)
Elbette tedbiri elden bırakmamak gerek ama kadınlar bu konuda fazlaca fedakarlık yapıyor bence .
Erkek üstüne düşeni yapmalı. İlaçlar hormonları  bozuyor, spiral kanamalara neden olabiliyor. Nadirde olsa görülüyor bunlar. Bu yüzden bir zahmet erkek kendi korusun kendininkini :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 127 göst.
+1 oy
1 cevap 248 göst.
29 Kasım 2022 Doğum kategorisinde Sema233 (618 puan) sordu
0 oy
8 cevap 779 göst.
0 oy
25 cevap 2,250 göst.
21 Kasım 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Merve Kendirli (63 puan) sordu

644,192 soru

3,402,374 cevap

4,229,902 yorum

182,179 üye

...