0 oy
2,490 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (17 puan)
kapalı
Esimle sorunlarımız büyüdü sürekli kavga var ilişkide  plansız bir gebelik yaşıyorum ve artık taamul edemiyorum tavırları davranışları çok tutarsız baba olucak olgunlukta değil ailemden de kimse yaşamıyor yalnız biriyim bu çocuğa bakacak kimsemde yok boşandıktan sonra yalnız olduğum için çalışmam gerekiyor önemli bir karar bebeği aldırıp boşanma davası açmayı düşünüyorum ne yapmalıyım.
Gebelik haftası 5
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

29 Cevap

+3 oy
(121 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Olan hep çocuklara oluyor çevremde bunun örneği çok var.Cocuk büyük sorumluluk ister çoğu erkek çocuğu yapana kadar önemli olan sonrası bence bütün yük senin üstündeyse babadan destek gelmeyecekse doğurmak mantıksız.Evet günah çocuğun hiç bir suçu yok ama sen ne kadar hem annelik hem babalık yapmak istesende ona yetmeyecek  büyüdüğünde babadan maddi manevi destek göremeyen çocuk çok farklı yetişiyor teyzem de aynı durumdaydı 2 çocuğu vardı 1 kız 1 erkek babaları olan sözde baba anlaşamadıkları için habersizce bunları terk edip gitti çocuklar baba nedir bilmeden büyüdüler.Bence iyi düşün evliliğiniz düzelmeyecek boyuttaysa o adamı çekmek zorunda değilsin çocuğa tek başına yetemezsin ne kadar çabalasanda.
(3,784 puan)
Kesinlikle en beğendiğim yorumlardan biri bende bu şekilde düşünüyorum ..
Ben bebek sahibi olmayı henüz düşünmüyordum ama eşim baba olmak için deliren biriydi. Sonra 4 haftalık hamile olduğumu ogrendi ve kıyametler koptu, kavgalar aglatmalar yapmadığı kalmadı, tutturdu bebeği aldırıp bosanalim diye şok olmuştum. Babası olarak ister yanımızda ol ister olma doguracagim dedim ama bu defa da dogurursan sana asla göstermem deyip tehdit etti. Ben de çok büyük cikmazdayim ama kıyamıyorum bebeğime her gün ağlıyorum, elimden sadece ağlamak geliyor.
(3,784 puan)
Ayy şaka gibi bişey Allah'ım yaa gerçekten Allah yardımcınız olsun rabbim sizlere bi çıkış kapısı göstersin . Sizin gebeliğiniz kaç haftalık ?
Şu an 11haftalik oldu, ayrıca kayınvalidem de bizimle yaşıyor ve her seyime karışıyor her şeye müdahale ediyor ben bunları bile eşimle paylasamiyorum. Markete gidemiyorum dışarı çıkamıyorum, bildiğiniz modern bir hapishanedeyim.
(3,784 puan)
Ne dicemi bilemedim inanki ya üzücü çok üzücü bu durumu kabullenmek zor yanu
-Reklam-
+4 oy
(1,414 puan)
Bence şöyle böyle diyen kimseyi dinlemeyin okumayın. Bu soruyu burada sormak yanlış çünkü ya gebeliği aşırı isteyenlerle ya da gebeliğinin heyecanıyla boğulanlarla dolu burası. Aldırmayın diyen çok olacaktır. Sizin kararınız baba olacak olgunlukta biri değilse karşı taraf ve plansız gebelikse yani bilmiyorum yönlendirme yapmak yanlış ama aldıracaksınız daha uzun süre düşünmeyin gebelik ilerlemeden. 
(17 puan)
Çok teşekkürler  çok sagolun desteğiniz icin
(1,414 puan)
Rica ederim. Mantıklı düşünün en başta. Tavsiyem elinize bir kağıt kalem alın sayfayı ikiye bölün bir tarafa bebeğin getireceği yükleri ve hayatınıza katacağı ağırlıkları diğer tarafa da iyi geleceğini tahmin ettiğiniz yönleri yazın uzun uzun düşünerek. Eminim ki hepsini bir arada görünce kararınız netleşmeye başlayacaktır. Şahsen ben büyük kararlar verceksem iki arada kalıyorsam hep bu şekilde yaparım ve sonucu ne olursa olsun pişman olmam. Şimdiden kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.
+3 oy
(1,127 puan)
Yani senin kararın ama ,o senin bi parçan rızkı veren Allah tır elbette ki rızkını verecektir ,ayrıca belkide düzelecek esin.benim şahsi fikrim evladından vazgeçme ama sen bilirsin
(284 puan)
Kesinlikle size katılıyorum. Herkes aldır falan demiş ama cok yanlış bunu söylemeleri bile. Postu paylaşan kişi eger bunu okuyorsa lütfen bebegi aldırmasın. Bende babamdan sevgi görmedim ma büyüdüm gayette saglıklı bir bireyim. Tabiki gönül isteri bebege anne ve baba birlikte baksın büyütsün. Ama anlaşamıyorsanız ve boşanmaya düşünüyorsanız burda bebegin hiç bir sucu yok. Emin olun bebegi aldırdıgınızda cok pişman olacaksınız. O kadar cok kadın tanıyorum ki bebegini aldırıp üstünden o kadar yıl gecesine ragmen pişman olup başını taşlara vuran. Onunda kalbi var. Dünyaya gelmiş bir bebeginiz olsaydı onun yaşamasına engel olur muydunuz? Rızkı veren allahtır.. Lütfen bir daha düşünün
(185 puan)
Gerceketen yorumları baktığımda siz kafayımı yediniz bir can ne kadar kütü olursa olsun eşinmiş YANIDA olmasın o senin parcan bende eşimle sorunum var çiden çok kütüyüz 13+6 haftalık hamileyim ben kalkıp da asla cocuğum dan vazgecmem koca olmasada olur ben coxuğuma yeterim ha çok zorlanırım ama bir cana kıyıpta katledemem
+2 oy
(3,784 puan)
Aldır yada aldırma asla diyemem ama bebek olsunda evlilik düzelir kafası bana göre çok yanlış ve gördüğüm ilişkiler bakiyirumda daha kötüye gidiyo . Bu kararı sen iyice düşün bi psikolojik destek al ve ona göre yön ver hayatına zorlu bi süreç bence 
(17 puan)
Doğru söylüyorsunuz en kısa sürede belediyelerin ücretsiz verdiği psikolojik destek merkezlerine başvuracağım
(3,784 puan)
Kimsenin bişey demesine bakma bu hayatı sen yasicaksin zorlukları sen yasicaksin iyice düşün lütfen
+1 oy
(213 puan)
O bebeği aldırırsan hayat asıl ozaman üstüne gelecek allahın verdiği canı sen alma
+1 oy
(49 puan)
Rabbim yardımcınız olsun. Zor bir durum yaşadığınız. Bebeği aldırmak büyük bir sorumluluk tabi bu sizin kararınız. Ama bence ilişkinize odaklanın. Ne zamandan beri evlisiniz kavga konunuz nedir. Neden anlaşamıyorusnuz bu tür konulara odaklanın gerekirse bir uzmandan destek alın. Bebeği aldırmak en son çözüm olmalı. Eşiniz hamile olduğunuzu biliyor mu. Ve şunu da düşün bu durumda olan tek kişi sen değilsin. Bir çok insan var hem çalışıp hem yuvasına bakıp sahip çıkan. Eşinizde o çocuğa bakmak zorunda. İnşallah tez zamanda problemleriniz ortadan kalkar
(17 puan)
2 yıldır evliyiz hayata bakış acımız değişti önceden sevgiliyken güzeldi sonra arkadaş cevresi ve iş ortamindaki kadınlarla yakın ilişki kurmaya başladı fazla yakınlık kuruyor ailesinin yanında benimle aşağılayıcı şekilde konuşuyor.
(864 puan)
Aynı şeyleri bende yaşadım eşimde öyle herkese çok mükemmel geliyor ama bana gelince asla umursamıyor bende aldatma olayı da oldu ilk boşanmaya gittiğimde hamile olduğumu öğrenip geri dönmüştüm amacım asla fikrinizi değiştirmek değil ne kadar beni ailesine ezdirsede saygı duymak mecburiyetinde olduğunu bilmiyor bende geri dönmüştüm maalesef o zaman ki aklım olsa geri dönmezdim çocuğu da söylemezdim diyorum
+1 oy
(4 puan)
Bebeği aldırırsanız hayatınız boşansanız da hiç iyiye gitmez bence
+1 oy
(1,645 puan)
Boyle bi karar için kimseye danismamalisin, ben şahsen fikrim ne olursa olsun yorumdan kaçırırım, bıçak sırtı bi konu bu cok hassas.

Tek başına aldırma kararı veremezsin eşinle beraber imzalayıp işlem yapıyorsunuz.

Bebek olunca eşin düzelir diyenlerde boşa konuşur kimse düzelmez, kimseye bel bağlayarak hareket etmeyeceksin bu dünya da. Ben güçlü bir kadınım iyi bir anne olacağım, ben yavruma şartlar durumlar ne olursa olsun bakarım diyebilecek durumda ise çocuğuna sahip çık, insanlar evlat sahibi olmak için çırpınıyor. Ha bu çocuğu isteyerek yaptıysan da çocuğuna sahip çıkacaksın. Ani olan bir bebekte oturup düşünüp tasinacaksin alacağın karar cok büyük, aklının bir köşesinden asla ama asla çıkmayacak. Otur ders çalış, bir işe gir, birseyler için şimdiden çabala.

Benim evliligim yolunda durumumda iyi ama çocuğuma daha iyi bir gelecek sunabilmek için kpss calisiyorum kalcam yara oldu, hayatta hiç birseyi kazanmak kolay değil. 

Kimseye böyle bir soruyu sorarak vebal altına sokmayınız. 
(17 puan)
Çok haklısınız ama soracak kimsem olmadı için sordum zaten bir karar verince diğer insanların desteği olur sadece yorumlar en iyi şekilde düşünüp tartıp karar verecek olan da zaten kendimi olduğum için insanların yorumları bana farklı açılardan bakmama fırsat veriyor
(1,645 puan)
Canim seni incitecek bisey demek istemedim, özür dilerim. Seni yürekten anladığımı ve seninle benzer şeyler yaşadığımı bil sadece ve bana inan. Burada yazılanlarla değil tek konuşacağın kişi kendinsin. Ve eşinle konuşacaksın, ben böyle düşünüyorum sana güvenmiyorum gelecekten korkuyorum diye paylasacaksin. Tek başına inananarak aldığın bir sorumlulugun sonu acı da olsa pişmanlık yaşamazsın kim ne derse desin, aklının bir köşesinden de gitmez orada kalır.
Sen kendine ben güçlüyüm, ayaklarımın üzerinde durup evladıma bakarım, babası onu istemese bile ona bakmasa bile ben varım maddi ve manevi sağlığım buna el veriyor diyebiliyorsan bebeğini mutlaka dogurmalisin. Bunların hiç birini diyecek güçte değilsen eşinle mutlaka konus.
Allahim yardımcın olsun senin için cook dua edeceğim hakkında en hayırlısı ne ise o olsun.
+1 oy
(277 puan)
Bebek katili olursun bilmem farkindamisin ?
+1 oy
(10 puan)
Benimde evliliğim çok kötü ilerliyordu evliliğimi bitirdim sprail vardı bende bitirdikten sonra gecikme olunca test yaptım çift çizgiyi görünce dünya başıma yıkıldı sanki o anda dünya durmuştu defalarca aldırmak istedim yapamadım çünkü bir cana kıymak haddim değildi Allah vermişti muhakak onun bildiği birşey vardı aldırmak tan vazgeçtim herkes sırtını döndü bana benimde ailem Yok ama inanki Allah beni öyle güzel insanlarla karsilastirdiki çok şükür şuan 9 ayimdayim kizimin bir sürü manevi ablası var heeseyimize koştular sagolsunlar Allah bir tutumlarını bin etsin inşallah çok uzattım ama o senin yavrun senin bir parcan iyi düşün öyle karar ver belki sana şans getirir iyi gelir onu da düşün 
+1 oy
(365 puan)
Zamanında öyle bir *** yedim bende aldirdim.. sonra ikinci evliligim oldu şu an 30 haftalik hamileyim.. o aklıma geldikçe diyorum  nasıl kıydın ona tek diyeceğim şey ömür  boyu vicdan azabı.. şu an belki aldırıp kurtulursun  ama vicdanın ömür  boyu senin le gidecek bunu hiç bir zman unutma.. ve benim konum bundan farklı di ben mecbur aldırmak zorunda kalmıştım  çünkü ortada kalacak ti ben bile açken o tamamen kötü olacak ti ,ona rağmen bir değil bin defa pişman im ama gitti artık.. 
0 oy
(448 puan)
Ya çok zor bir durum ama hem bebeği doğurup hem çalışabilirsin istesen temizliğe gundeliklere gidebilirsin bebek bakıcısı olabilirsin bebeğin yanındayken calisabilecegin çok iş var. bı cana kıymak bu kadar basit olmamalı eşinle aran kötü olabilir sevmeyebilirsin ama o o kadar küçük ve sana muhtaç ki. Bı daha evlenmedigini ve Allah korusun başka çocuğun olmadığını düşün keşke yapmasaydim diyceksin. Burda o kadar çocuk sahibi olmak için uğraşan insan var sen kendiliginden hamile kalmışsın ve ondan vazgeçmek istiyorsun bı daha düşün kolay bı karar degil o da anne rahmine düştükten sonra bı canlı 
(17 puan)
Boşandıktan sonra hamilelik sürecini geçirebilecegim bir ortam olmadığı için zor da kaldım skolyozum var o sebepten temizliğe gidemiyorum önceden gidiyordum
(86 puan)
Canım skolyozda bebek kendi de düşebilir. Rabbim in verdiği cana kıyma. Bir yoluna koymuştur
0 oy
(616 puan)
Eşinde istiyormu peki onun imzası olmadan aldiramazsin
(17 puan)
Eşim için bebek olması yada olmamasi farklı bir durim değil o bu düzende yaşamak istiyor ben zorlanıyorum hep asagilanmaktan
0 oy
(133 puan)
Zor bir durum Allah yardımcın olsun ama bence aldırma. Eğer aldirirsan hayatın boyunca bunun pişmanligini yaşarsın. Rabbim verdiyse sana bebeği vardır bir bildiği. Bide şöyle düşün evlat isteyen o kadar çok insan var ki.
(17 puan)
Rabbim evlat isteyen ve bakabilecek olan herkese nasip etsin gerçekten dünyada çok kötü şeyler var herkesin yaşadığı kendine büyük bir dert siz de çok haklısınız
0 oy
(87 puan)
Yaa onu kucağına aldığında bu düşüncelerinden çok pişman olursun, annelik öyle bişey ki onu kucağına almadan bilemezsin. Pişman olacağın bişey yapma bence. Bu hayatta çocuğu olup da yalnız başına mücadele veren çok insan var. 
(17 puan)
Çok doğru tahmin ediyorum çocukları çok da seviyorum ama işte hiç kimse olmayınca destek olacak insan arada kalıyor
(87 puan)
Benim hamileliğim çok zor geçmişti, bazen allahım düşse de kurtulsam dediğim zamanlar oldu ama şimdi diyorum ki allahım iyiki onu benden almamışsın ben neler vaadetmişim affet diyorum. O kadar ki tatlı bişeymiş evlat. Tabi en son karar senindir ne yaşadığını bilemeyiz allah hayırlısı neyse onu versin.
0 oy
(134 puan)
Canım yanlış anlama ama benim eşim de aynı şimdi ben annemdeyim ama şuan hâlâ bebeğimi taşıyorum yani napabilirim Rabbimin verdiği bir can yani taşımak zorundayım bakmak zorundayım Rabbim sabir versin inşallah canım ya 29+6
(17 puan)
Çok teşekkür ederim Allah kolaylık versin tabii ki dertler bitmiyor
0 oy
(66 puan)

Ailevi sorununa sen karar verebilirsin ancak burada herkesin bişey yazmasıyla hareket edemezsin az sabır et ilk bebeğinse 

eşine biraz zamn vermelisin
Unutma bebeğinden de eşinden de vazgeçme 
(17 puan)
Eşimin değişmeye niyeti  yok galiba herkes görüyor ama ben sevdiğim için görmek istemediğimi bugün fark ediyorum işin içine yalanlar girince evlilik dediğimiz şeyin uzun yıllar süren ilişkinin tek kurtarmaya çalışanın kendim olduğunu fark ettim aslında esim için problem yok kendi bu düzende yıllarca devam eder asıl problem de bu sorunları görmezden gelmeye çalışıyor aile danışmanlığı da gitmiyor
(66 puan)
Sen bilirsin cnm sonuçta senin hayatında ne yaşadığını bilemem o yüzden rabbim hakkında hayırlısı neyse onu versin
0 oy
(1,340 puan)
Henüz 5 haftalık o çocuk da siz de mutsuz olacaksanız hayata getirmek ödül değildir kesinlikle yada sırf çocuk için birine katlanması en doğru kararı siz verebilirsiniz çok geçikmeden
(17 puan)
Çok teşekkür ederim beni anlayan bu güzel yorumunuz için sonuçta ailemin hayatta olmaması benim suçum değil o çocuk dünyaya geldiğinde de onu yalnız bırakmak hiç istemiyorum ama hayatım bana getirdiği fırsatlarda sağlık sorunları yüzünden işimi kaybettim güvenebileceğim kimse yok hastalansam hastanede yanımda kalacak hiç insan yok eşimin de bana bir desteği yokken en doğru kararı vermeye çalışıyorum
(1,340 puan)
Kesinlikle eş iyi bile olsa baba farklı bir figür evli maddi durumu iyiyken bile bir çocuk büyütmek her açıdan çok büyük sorumluluk helede destek olan kimse yokken dışardan konuşmak kolay aldır yada aldırma diye ama en doğru kararı siz verirsiniz RABBIM yardımcınız olsun
0 oy
(69 puan)
Alma sakin  cnm  Allah yardim eder sende azim ettceksin biraz zorluklari olacak ama ollsun Allah'ın verdiyi canı allma yazık edersin kendine bebeyine 
0 oy
(98 puan)
Asla yargılamak hakkım değil hepimiz illaki belli başlı sorunlar yaşıyoruz çocuğuyla nice güzel hayatlar sürenler var  iyi düşün derim zor ama imkansız değil 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 920 göst.
31 Ekim 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Cemilehanm (4 puan) sordu
0 oy
4 cevap 805 göst.
31 Ekim 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Cemilehanm (4 puan) sordu
0 oy
27 cevap 1,288 göst.
0 oy
38 cevap 2,195 göst.
15 Mayıs 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elifballı (1 puan) sordu

651,271 soru

3,428,353 cevap

4,260,874 yorum

184,086 üye

...